Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πολυγύρου για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Νικοδήμου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, κ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την εκδημία εις Κύριον
του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου.

Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου
Αστέριος Ζωγράφος

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Σιθωνίας για την κοίμηση του μητροπολίτη Νικόδημου


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Εκφράζουμε  τη βαθύτατη θλίψη  μας  για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου, ο οποίος άφησε πίσω του πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο κατά  τη μακρά διακονία του στη Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το θεάρεστο έργο του. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει από τους κόπους του στα σκηνώματα των Αγίων Του.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Τρ. Τζίτζιος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ιερισσού Νικόδημος

Τον θάνατο του μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους Νικοδήμου, ανακοίνωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου γεννήθηκε στο Λισβόρι Μυτιλήνης το 1931. Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το 1955, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το ίδιο έτος. Υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, όπου μετεκπαιδεύτηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος (1959 - 1977), ως Ηγούμενος στη Ιερά Μονή Βλατάδων και ως Αντιπρόεδρος στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, ως Καθηγητής στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (1977 - 1980) και ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων Αθηνών (1980 - 1981).

Δήμος Πολυγύρου: Υποβολή προτάσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας

O Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις επετειακού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Για το λόγο αυτό ανακοινώνεται πως όσοι επιθυμούν (φορείς και πολίτες) μπορούν να καταθέσουν εγγράφως ιδέες και προτάσεις έως την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, με φαξ στο 23713 50783, με mail στο info@poligiros.gr, ή αυτοπροσώπως στο γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου.

Πληροφορίες: 23710 21420.

Διεθνές φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων στο Νέο Μαρμαρά

Νικήτη 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ

Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία πρόκειται να παρουσιάσουν τους τοπικούς, παραδοσιακούς χορούς των περιοχών τους την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά και ώρα 20.00.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας,  συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Ν. Μαρμαρά και ταξιδιωτικό γραφείο της Σερβίας.