Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κριμαία: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία ψήφισε η Βουλή

Το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα την Τρίτη υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της προσχωρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, φιλοξενώντας και το κείμενο της σχετικής απόφασης.

 Συμφωνήθηκε «η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας εντός της Ρωσίας», αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην απόφαση της κριμαϊκής Βουλής.

Η Κριμαία έχει περάσει ντε φάκτο στον έλεγχο της Ρωσίας από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρώσοι στρατιώτες και τοπικοί φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανέλαβαν ουσιαστικά την τήρηση της τάξης στη χερσόνησο, περιορίζοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στους στρατώνες τους.

Η Χορωδία Ορμύλιας στο κινηματοθέατρο "Αντιγόνη"

κλικ για μεγέθυνση

«Στο σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες του James Dean

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια

Σπάνιες φωτογραφίες του θρυλικού James Dean θα δημοπρατηθούν στο El Segundo της Καλιφόρνια στις 22 και 23 Μαρτίου.

Τα 34 κάδρα είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Gus Vignolle το 1955, για λογαριασμό του περιοδικού «MotoRacing», και παρουσιάζουν τον αδικοχαμένο ηθοποιό σε αγώνες ταχύτητας στο Palm Springs.

Μεταξύ άλλων, ο αξέχαστος πρωταγωνιστής ποζάρει με γυαλιά ηλίου, κρατώντας ένα τσιγάρο στο στόμα, αναδεικνύοντας το διαχρονικό χολιγουντιανό γκλάμουρ της εποχής.

Βίκυ Σταμάτη: Σχεδιάζει το πώς θα πεθάνει

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Έχει παραισθήσεις και ακούει φωνές, σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχιατρικής που την παρακολουθεί

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η καταδικασθείσα σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο καθηγητής Ψυχιατρικής που την παρακολουθεί, απευθυνόμενος στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, είπε πως πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και «κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει».

Οπως γράφει η «Espresso», ο κ. Φουντουλάκης είπε στην κατάθεσή του: «Η Βίκυ Σταμάτη πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει.

Αμετακίνητος ο Μιχελογιαννάκης για την ΧΑ. Ο λαός απαγορεύει και όχι οι κυβερνήσεις.

Δήλωση Γιάννη Μιχελογιαννάκη για την χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επειδή υπήρξε σύγχυση όσον αφορά τις δηλώσεις μου για την Χρυσή Αυγή δηλώνω :
1. Όσον αφορά την νομιμότητα του κόμματος και των μελών της Χ.Α. είναι
και πρέπει να είναι θέμα της λαϊκής ψήφου και μόνο, και όχι της δικαιοσύνης.
2. Όσον αφορά την δικογραφία, μελετώντας την διαπίστωσα χρήση βίας, οπλοκατοχή, παραστρατιωτική δραστηριότητα σε βουλευτές της Χ.Α. όπου και θα προτείνω στην κοινοβουλευτική ομάδα την άρση ασυλίας τους για να δράσει η δικαιοσύνη εκτός από

Τραυματίστηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στα επεισόδια στο Σύνταγμα (Video)


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας όταν προσπάθησε μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να συναντήσουν τον υπουργό.

«Βαρβαρόσαυρος»: Ο Ευρωπαίος T-Rex

Ο Torvosaurus gurneyi ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης την εποχή των δεινοσαύρων. Credit: (Sergey Krashovskiy)

Aνακαλύφθηκε στην Πορτογαλία ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος της ηπείρου μας

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Το 2003 ένας ερασιτέχνης κυνηγός απολιθωμάτων εντόπισε σε μια απόκρημνη περιοχή 70 χλμ έξω από τη Λισσαβόνα απολιθωμένα έμβρυα δεινοσαύρων. Επιστήμονες που τα μελέτησαν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος που ήταν, όπως φαίνεται, ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Deutsche Welle: Mια συγγνώμη δεν είπε κανείς γερμανός αξιωματούχος

Θα είχε άλλη βαρύτητα παλαιότερα, αναφέρει ο καθηγητής Ιστορίας Χ.Φλάισερ

Μια συγνώμη...δεν ειπώθηκε από κανένα γερμανό αξιωματούχο για τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα, αλλά θα είχε άλλη βαρύτητα παλαιότερα από ό,τι τώρα, σημειώνει ο καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Χάγκεν Φλάισερ στο Γερμανικό Ραδιόφωνο.

Η επίσκεψη του γερμανού προέδρου αυτές τις μέρες στην Ελλάδα φέρνει και πάλι στην επιφάνεια γεγονότα, που όσοι τα έζησαν, δεν μπορούν να τα ξεχάσουν, αλλά και όσοι δεν τα έζησαν, τα διαβάζουν στα βιβλία ιστορίας ή τα ακούν από τους μεγαλύτερούς τους. Είναι θηριωδίες που δεν αναφέρονται στα γερμανικά βιβλία ιστορίας και δεν έχουν καταγραφεί στη γερμανική συλλογική μνήμη μεταδίδει η Deutsche Welle.

Εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένου με τσεκούρι, πιστόλι και γκλοπ

Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία 83χρονου,στον επαρχιακό δρόμο Μηχανιώνας-Τριλόφου, έξω από τη Θεσσαλονίκη,προκειμένου να τον ληστέψουν.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο 83χρονος, ο ένας κρατούσε πιστόλι, ο άλλος τσεκούρι και ο τρίτος ένα γκλοπ.

Οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα τους χωρίς να το τραυματίσουν και αφαίρεσαν από το σπίτι δύο τηλεοράσεις και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Α. Γεωργιάδης: «Πόουλ, ξέρεις από... σαλάμι;»


Πολύ ενοχλήθηκε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης όταν σε κάποια στιγμή της σύσκεψης που έγινε με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Πόουλ Τόμσεν γύρισε προς το μέρος του και του είπε: «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς». Ηταν σαν ένας  κεραυνός που έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας η φράση αυτή του κ. Τόμσεν. Αυτός που θεωρείται ως το πιο καλό παιδί της τρόικας, αυτός που διατυμπανίζει ότι είναι ο πιο μνημονιακός από όλους τους υπουργούς, αυτός, τέλος, που άλλαξε κόμμα για να υπερασπιστεί το Μνημόνιο, να ακούει από τον ισχυρότερο εκπρόσωπο της τρόικας ότι είναι... απογοητευμένος από τη δράση του.

Είναι αλήθεια ότι μόλις το άκουσε αυτό ο κ. Γεωργιάδης έμεινε άφωνος (speechless, όπως έλεγε χαρακτηριστικά), αλλά σε λίγο συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω τη φράση αυτή.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Εκδήλωση - βράβευση με θέμα «Γυναίκες και Οικονομία»

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, διοργανώνουν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 17.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκδήλωση - βράβευση με θέμα «Γυναίκες και Οικονομία».

Στην εκδήλωση θα βραβευτεί η μαθήτρια λυκείου Καρανταγλή Ελένη που κατέλαβε το 2013 την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO στην κατηγορία του βίντεο με θέμα «Μονοπάτια για τον πολιτισμό της Ειρήνης», καθώς και τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες της Χαλκιδικής  που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο και την κοινωνική τους δράση, η κα Κουγιώνη Γεωργία (ξενοδοχείο Sonia Village στη Γερακινή), η κα Μαριάννα Καζάκη (Αμπελουργικός Οίκος Καζάκης στη Νέα Γωνιά), η κα Κλαούντια Παπαγιάννη (Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη στην Αρναία), και η κα Σωτηρίου Αφροδίτη (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής).

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Άθλιοι», αλά ελληνικά, κ Ουγκώ!...


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Το χρονογράφημα φιλοξενήθηκε στα blogs όταν άρχισε το δράμα μας  αλλά το επαναφέρω στη  δημοσιότητα καθώς, τελικά, κατέβασε τα ρολά και το περίπτερο του Χρήστου και της Ρένας, το τελευταίο από τα 7  περίπτερα της γειτονιάς μου στην (κάποτε) »νυφούλα» Θεσσαλονίκη...

Πήρα με την αρχική δημοσίευση πολλά σχόλια που έλεγαν περίπου:

Και αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα κ Καθηγητά! Ο φόβος όλων μας είναι ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα και θα παρακαλούμε το Θεό να βάλει το χέρι Του πάνω από την Ελλάδα και την Παναγιά να μας ελεήσει…