Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

21 νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Με 21 σχολικές μονάδες «προικοδοτεί» ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τους χιλιάδες μαθητές της περιοχής. Τα νέα διδακτήρια, εκ των οποίων τα 10 για το νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τα μέσα του 2012, ενώ σε φάση μελέτης βρίσκονται 37 ακόμη έργα από την Κρύα Βρύση και τη Βέροια μέχρι τη Χαλκιδική.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τα προβλήματα σχολικής στέγης παραμένουν έντονα, ειδικά στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται σε αίθουσες - κλουβιά χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε προκάτ χώρους διδασκαλίας ακόμη και σε κοντέινερ, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να παρακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμη και σε τμήματα των 27 και των 30 ατόμων.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας στη Νομική



Να παραμείνουν στη Νομική αποφάσισαν οι μετανάστες - Αίρεται το άσυλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής, καθώς γίνονται διαπραγματεύσεις για αποχώρηση των μεταναστών.

Δυνάμεις ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και αστυνομικοί έχουν σχηματίσει κλοιό αποκλείοντας ολοκληρωτικά την περιοχή περιμετρικά του κτιρίου της σχολής, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε η διέλευση πεζών.

Ήδη έχουν κληθεί οι φοιτητές να απομακρυνθούν από το κτίριο, καθώς έχει γίνει άρση του ασύλου. Παράλληλα, η αστυνομία καλεί τους μετανάστες να εκκενώσουν άμεσα το κτίριο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας.

Γεώργιος Γρίβας Διγενής (Video)

H ειρωνεία της ιστορίας (Ομιλία Γρίβα-Διγενή - 1964)

Γεώργιος Γρίβας Διγενής


Γεώργιος Γρίβας Διγενής



Ο Γεώργιος Γρίβας, γεννήθηκε στο Τρίκωμο στις 23 Μαΐου 1898. Το 1916, φεύγει από το νησί και πάει στην Μητροπολιτική Ελλάδα για να φοιτήσει στη Σχολή Ευελπίδων.Το 1919, ο ανθυπολοχαγός Γ. Γρίβας πολεμά στα ιερά χώματα της Μ. Ασίας. 

Για πρώτη φορά, βρέθηκε στο πεδίο της μάχης κατά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο ο οποίος σαν επακόλουθο είχε την Μικρασιατική καταστροφή. Εκεί, υπηρέτησε έχοντας το βαθμό του Δεκανέα. Το 1923 προήχθη σε Υπολοχαγό, το 1926 σε Λοχαγό και το 1938 σε Ταγματάρχη.

Το 1940 βρέθηκε στη Βόρειο Ήπειρο να πολεμά τους Γερμανοιταλούς. Κατά τη Γερμανική κατοχή συνέστησε τη μυστική στρατιωτική οργάνωση «Χ». Μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, η οργάνωση «Χ» αποτέλεσε τον σκληρό πυρήνα ενάντια στους κομμουνιστές. Μετά την ήττα των κομμουνιστών, ο Γεώργιος Γρίβας και οι «Χίτες» αναμίχθηκαν με την πολιτική.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ποιός θα πληρώσει το 1 δις ευρώ;



Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Τελικά η Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου το έκανε πάλι το θαύμα της!

Πάλι οι μεσαίοι και οι φτωχοί θα πληρώσουν.

Με Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση 30.000 απαγορευμένα μέχρι σήμερα «φρουτάκια» θα κατακλίσουν κάθε χωριό και κάθε γειτονιά της Ελληνικής επικράτειας και συγχρόνως θα εγκατασταθούν 50 ιντερνετικά καζίνο!

Για να «προστατεύσει» δήθεν η Κυβέρνηση τον λαό θα μπορεί ο παίχτης να παίζει κάθε φορά από 10 λεπτά έως 5 ευρώ!

Σκανδαλίδης - Κουτσούκος - Λαφαζάνης - Βαγιωνάς για τα βερίκοκα και την πράσινη ελιά

κλικ για μεγέθυνση

Ο δίσκος της Φαιστού στο National Geographic


Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο γλωσσολόγος δρ. Gareth Owens, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και τα γυρίσματα του National Geographic στην Κρήτη

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή στους Βώρους του δήμου Φαιστού νομού Ηρακλείου, το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού National Geographic.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Προσφυγούλα



Ένα Μακεδονικό τραγούδι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάμπων Ρεθύμνου.

Σολομώντεια λύση για την εκτόνωση της κατάστασης στη Νομική


Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η λύση στο πρόβλημα την κατάληψη της Νομικής. Οι πιέσεις που ασκούνται στις πρυτανικές αρχές να αποφασίσουν άρση του ασύλου και να δώσουν το πράσινο φως στον εισαγγελέα να διατάξει εκκένωση, είναι ασφυκτικές. Σε εξέλιξη είναι ωστόσο και μια πιο… αναίμακτη λύση.

Η κυβέρνηση αφού ξύπνησε από το λήθαργο, τράβηξε το αυτί στον Θ. Πελεγρίνη, τον πρύτανη – ηθοποιό ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος του αξιώματός του. Η Α. Διαμαντοπούλου του «τράβηξε το αυτί» στη συνάντηση που είχαν και του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα να βρει λύση και να φύγουν οι μετανάστες. 

Πληροφορίες πριν από λίγο έκαναν λόγο για παρασκηνιακές διεργασίες και συζητήσεις με τους εκπροσώπους των μεταναστών να μη δημιουργηθούν συμπλοκές σε περίπτωση απομάκρυνσής τους από το κτίριο.