Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μυθιστορηματικό χρονικό για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο


Ο Φίλιππος Φιλίππου ξεδιπλώνει τον τραγικό βίο του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της έκδοσης: «Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται το βίο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Πρόκειται για το σκιαγράφημα μιας ηρωικής και συνάμα τραγικής μορφής της ανθρωπότητας. Ο Κωνσταντίνος από τη στιγμή που στέφτηκε αυτοκράτορας στον Μυστρά προκάλεσε τη μοίρα του. Ήταν ένας καταραμένος, ένας maudit.

Άτυχος σε όλα, ακόμα στο γάμο, μα και στον έρωτα, έμεινε δύο φορές χήρος και η τελευταία γυναίκα της ζωής του, η Άννα Νοταρά, κόρη του Λουκά Νοταρά,

Ασκληπιείο Επιδαύρου: Εκεί όπου γίνονταν «θαύματα»

Ομιλία του καθηγητή Βασιλείου Λαμπρινουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής

Η Ιθμονίκη από την Πελλήνη κοιμήθηκε στο ιερό του Ασκληπιού ζητώντας από το θεό να μείνει έγκυος. Ο Ασκληπιός της είπε, ότι θα εκπληρώσει την επιθυμία της, εκείνη  τον ευχαρίστησε και  φεύγοντας έμεινε πράγματι έγκυος.

Κάποιος είχε έλκος στο στομάχι.  Στο όνειρό του μέσα στο Αβατο είδε ότι παρουσιάσθηκε ο θεός και παράγγειλε στους υπηρέτες που τον συνόδευαν να τον πιάσουν ενώ έφευγε έντρομος και να τον δέσουν. Μετά ο Ασκληπιός έσκισε την κοιλιά του, έβγαλε το έλκος και την έραψε. Αυτόματα τα δεσμά του ασθενούς λύθηκαν. Το πρωί βγήκε υγιής και το δάπεδο του Αβάτου  ήταν  γεμάτο αίματα. Πρόκειται μήπως  για  μία  πρώιμη χειρουργική επέμβαση από τους υπηρέτες του θεού, τους ιερείς δηλαδή;

Επαναπατρίζονται θρησκευτικοί θησαυροί που βρέθηκαν πριν 15 χρόνια στην κατοχή του Ντικμέν

Την επιστροφή μέρους των θρησκευτικών θησαυρών που βρέθηκαν στην κατοχή του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν στο Μόναχο πριν από 15 ολόκληρα χρόνια στο Μόναχο αποφάσισε το εφετείο του Μονάχου στις 18 Μαρτίου 2013.

Η χθεσινή απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου αφορά τα αντικείμενα που πιστοποίησε ως κυπριακής προέλευσης ο καθηγητής Deckers και όπως αναφέρεται στην απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι δυνατή η έκδοση μιας μερικής απόφασης που θα αφορά τα αντικείμενα αυτά και μόνο.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση είναι θετική για την Κύπρο, εντούτεις μεγάλος αριθμός θρησκευτικών θησαυρών παραμένει στην κατοχή της Αστυνομίας του Μονάχου, καθώς νέος εμπειρογνώμονας κλήθηκε να πιστοποιήσει την προέλευσή τους.

Β. Κορέα: Σε ετοιμότητα για πλήγμα κατά αμερικανικών βάσεων

  O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης με αξιωματούχους του στρατού.

«Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές»

 Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, ως απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, η εντολή δόθηκε κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας συνεδρίασης που είχε με αξιωματούχους του στρατού και «έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές».

Κλιμακώνει ο Περισσός την επίθεση κατά των διαφωνούντων

Πυρά Μ. Μαίλη κατά Αντ. Σκυλλάκου και Β. Καλαματιανού για την κριτική που άσκησαν στον προσυνεδριακό διάλογο

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Κλιμακώνει ο Περισσός την επίθεσή του κατά των διαφωνούντων, οι οποίοι αμφισβητούν την «σκληρή γραμμή» της ηγετικής ομάδας υπό την κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας την ότι επιλέγει θέσεις «σεχταριστικές» και αλλάζει, μέσω των προωθούμενων αλλαγών στο πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ, την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι εκτιμήσεις που λένε ότι προετοιμάζεται το έδαφος για εκκαθαρίσεις.

Ο κ. Μ. Μαίλης με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» υπό τον τίτλο «Άρθρα – καρμπόν με ομολογημένα και ανομολόγητα, πλην φανερά…», επιτίθεται κατά του πρώην βουλευτή του κόμματος κ. Αντ. Σκυλλάκου και του πρώην στελέχους κ. Β. Καλαματιανού (έχουν καρατομηθεί και οι δυο από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε προηγούμενα συνέδρια),

Η 25η Μαρτίου υιοθετείται ως «εθνική γιορτή της Αμερικής»!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ

 Γυναικείο τμήμα ΑΧΕΠΑ δημιουργείται στην Κομοτηνή

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Νίκος Παπαδόπουλος ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον πυρήνα των πρώτων μελών για την οργάνωση που είναι η παλαιότερη στην ομογενειακή κοινότητα με συγκεκριμένους πυλώνες δράσεις στο εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα μακριά από στενόμυαλους κομματισμούς και προσωπικές ίντριγκες.

Η είδηση που μετέφερε ο κ. Παπαδόπουλος  στις γυναίκες της Κομοτηνής ήταν ότι στις 18 Απριλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ  Ομπάμα θα κηρύξει ως επίσημη εθνική γιορτή της Αμερικής,  την 25η Μαρτίου και για τον σκοπό αυτό θάναι  στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Ι. Τσουκαλάς: Η Ευρωπαϊκή ερευνητική πολιτική "Horizon 2020" και το Τρίγωνο της Γνώσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 29 Μαρτίου 2013

«Παγκόσμιος ανταγωνισμός και εκπαίδευση: Η Ευρωπαϊκή ερευνητική πολιτική
"Horizon 2020" και το Τρίγωνο της Γνώσης»


Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος»

Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στην έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση θα αποτελέσει αντικείμενο της ομιλίας που θα δώσει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς την Τρίτη 2 Απριλίου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Θεσσαλονίκη 29.3.2013

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ

Β.Παπαγεωργόπουλος: 27 Μαρτίου σήμερα. Συμπληρώνω 1 μήνα στην φυλακή!

Μου στέρησαν 1 μήνα από την ζωή μου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ.
Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα.
Δεν είχα άλλωστε ανάγκη από τίποτε.
Ο Θεός μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα.
Και δόξα και αγάπη και οικονομική άνεση μου έδωσε, τι άλλο να ζητούσα;
Τώρα μου ζητούν να δώσω και την ζωή μου.

Δελτίο Τύπου Μ.Μπόλαρη - Εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη - Προκλήσεις και διακινδύνευση


Θεσσαλονίκη, 29 Μαρτίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε σήμερα 29-3-2013 το επισυναπτόμενο κείμενο – Αίτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «Εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη – Προκλήσεις και διακινδύνευση».

Η αίτηση υπογράφεται από 25 Περιφερειακούς Συμβούλους έξι Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Η Χαλκιδική στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας "ΜΙΤΤ"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Χαλκιδική στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας "ΜΙΤΤ"

Από 20 έως 24 Μαρτίου η Χαλκιδική συμμετείχε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ 2013. Στην διάρκειά της ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους των μεγαλύτερων Ελληνικών Tour Operator και παρουσίασε τον προορισμό σε 200 και πλέον εκπροσώπους τουριστικών γραφείων σε εκδήλωση του Mouzenidis Travel.

Συναντήθηκε ακόμη με τον Πρόξενο κ. Πλώτα, τον Πρέσβη κ. Σπινέλλη και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να έχουμε έκδοση βίζας σε 48 ώρες.

Ερώτηση του Μ. Μπόλαρη για συμβασιούχους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Στον αέρα οι εργαζόμενοι της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης – Θα εφαρμοστεί ο Ν.3852/2010 και η υπ’αρίθμ. 268/15.09.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας; »

Στο ζήτημα των εργαζομένων της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης Α.Ε., στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές από το Δεκέμβριο του 2010, αναφέρεται με ερώτησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» κ. Μάρκος Μπόλαρης.