Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Όταν οι Ηχηρές Σιωπές του έρωτα τραγουδούν Μπιθικώτση –Χατζιδάκι», στη Νέα Ιωνία Βόλου

«ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ –ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ»
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΙΑΜΒΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΔΟΓΑΝΗ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ.

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ η μυσταγωγική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ – ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ».

Μέσα σε 90 λεπτά ο Μπιθικώτσης «συνάντησε» τον Μάνο Χατζιδάκι και οι «ηχηρές σιωπές του έρωτα» ( το νέο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο της Άννας Μπιθικώτση) τη «φωνή» της καρδιάς…

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα "Στον καθρέφτη του Ορφέα"

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στις 20:00, στο Ρότα Art Coffee Community, Σόλωνος 124,  θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.

Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία. Πρόκειται για μία βιωματική και ενορατική δουλειά που συνοδεύεται από εικόνες ζωγραφικής του ίδιου του ποιητή.

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση «Η κυρία Προέδρου» στην Παλαιόχωρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση
«Η κυρία Προέδρου» στην Παλαιόχωρα

Οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας και των γύρω χωριών γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θεατρικό έργο «Η κυρία Προέδρου» των Μορίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ από την Πολιτεία Θεάτρου χθες, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.

Την παράσταση παρουσίασαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της δράσης «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου για το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Σύλλογος Εκδηλώσεων Ψυχαγωγίας και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου στηρίζει την προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού και συγκεντρώνει ενόψει της πασχαλινής περιόδου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στα γραφεία του, στις παλιές εργατικές κατοικίες Πολυγύρου.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα:

Γάλα εβαπορέ, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας, πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες),

Νέα πρόκληση των Τούρκων με ημίγυμνα μοντέλα σε τάφους Ελληνοκυπρίων (φωτό)

Σάλος προκλήθηκε στην Κύπρο από νέες προκλήσεις των Τούρκων προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Αυτή την φορά ημίγυμνα μοντέλα Τούρκοι, ποζάρουν επάνω στους τάφους Ελληνοκυπρίων που είναι θαμμένοι στις κατεχόμενες περιοχές, στο βωμό της "τέχνης".

Σε μια στιγμή μάλιστα που οι δύο κοινότητες προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα του Κυπριακού, οι Τούρκοι επέλεξαν να δείξουν τις πραγματικές τους ιδεολογίες και πεποιθήσεις έναντι των Ελληνοκυπρίων.

Αποχώρησε από τη ΝΔ ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Την αποχώρησή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι «η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και, χθες ολοκλήρωσε, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι».

«Μας διώκουν λόγω πνευματικών διαφορών» λένε οι ζηλωτές της Εσφιγμένου

«Μεθοδεύσεις» σε βάρος τους, λόγω των «πνευματικών διαφορών» τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καταγγέλλουν οι ζηλωτές μοναχοί που κατοικούν στο κτίριο της μονής Εσφιγμένου, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι είναι «ανοιχτοί» σε διάλογο για «ειρηνική διευθέτηση» του ζητήματος, «στα πλαίσια που δε θα θίγονται τα Ορθόδοξα Χριστιανικά μας πιστεύω».

Σε συνέντευξη τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μεθόδιος έκανε λόγο για «διωγμό», αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό «καταληψίες» και «παράνομοι» για τους κατοικούντες στο κτίριο της μονής και έβαλε κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, της νέας αδελφότητας και του ηγουμένου της μονής Εσφιγμένου, ισχυριζόμενος «παραβιάσεις» του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, ενώ δημοσιοποίησε και επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με ημερομηνία 10 Μαρτίου,

Το μυστήριο με το κομμένο κεφάλι του Αρη

Οι τελευταίες ώρες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήρθαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δύο φωτογραφίες και μία άγνωστη μαρτυρία

Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Φωτογραφίες και μια άγνωστη μαρτυρία ήρθαν να φωτίσουν αυτές τις ημέρες τις τελευταίες ώρες του Αρη Βελουχιώτη: Η μαρτυρία ενός διώκτη του πρωτοκαπετάνιου του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και δύο φωτογραφίες. Τα νέα τεκμήρια έφερε στο φως ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και η μια φωτογραφία απεικονίζει τα κομμένα κεφάλια του Αρη και του συντρόφου του Τζαβέλλα σε φανοστάτη των Τρικάλων και μαζεμένο πλήθος, ενώ η δεύτερη (που δημοσιεύθηκε και στον ιστότοπο ιστορικής καταγραφής και έρευνας XYZ Contagion) παρουσιάζει ανφάς το φρικτό θέαμα τον Ιούνιο του 1945.

ΕΛΣΤΑΤ: 508 αυτοκτονίες το 2012

Ο αριθμός θανάτων από αυτοκτονίες στη χώρα μας ανήλθε σε 508 το 2012, έναντι 477 το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σε έρευνα για τις αιτίες θανάτου. Αύξηση 5% παρουσίασαν οι θάνατοι στην Ελλάδα, με κυριότερες αιτίες νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος, του αναπνευστικού συστήματος, και από νεοπλάσματα.

Αύξηση 5% παρουσίασαν οι θάνατοι στην Ελλάδα το 2012, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, και ανήλθαν σε 116.670, (60.137 άντρες και 56.533 γυναίκες) έναντι 111.099 θανάτων (57.999 άντρες και 53.100 γυναίκες) το 2011.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τις αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυριότερες αιτίες το 2012 ήταν τα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος, με 49.728 θανάτους.

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης που δήλωσε παρών στο 1ο άρθρο

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε "παρών" στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της ψηφοφορίας με επιστολή του έκανε γνωστή τη διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη.

Mε αφορμή τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ψήφισε «παρών» για το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

 Η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο.

Διαφοροποιήθηκαν από την στάση της ΔΗΜΑΡ οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Η ονομαστική αφορούσε το άρθρο 1 που μεταξύ άλλων αφορά την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, το γάλα, τα φαρμακεία, τα φωτοβολταϊκά και την «διανομή» του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ, αλλά και το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.