Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αναθέματα από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ



Πηγή: Romfea.gr

Ανάθεμα του μητροπολίτη Πειραιώς κατά Πάπα και λοιπών... αιρετικών

Ο κ. Σεραφείμ επιτέθηκε σε όλες τις άλλες θρησκείες, αλλά και τον διαχριστιανικό διάλογο

Αναθέματα κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες, «εξαπωλήθηκαν» από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ορθοδοξίας

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα αναθέματα του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες.

Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, για τη Ντόρα Μπακογιάννη


᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 12ῃ Μαρτίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ἡ δύναμις τοῦ Πνευματικοῦ Νόμου

Στίς 24 Δεκεμβρίου 2010 ἡ κ. Ντόρα Μπακογιάννη ὡς ἡ ἰδία ἐπιθυμεῖ νά ὀνομάζεται, παρ’ ὅτι σήμερον τυγχάνει σύζυγος ἑτέρου προσώπου τοῦ κ. Ἰσιδώρου Κούβελου, Πρόεδρος τοῦ κόμματος πού συνέστησε ὑπό τήν ἐπωνυμία «Δημοκρατική Συμμαχία» εἶχε δηλώσει:

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις.

Ανοιχτή κόντρα του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με την Μπακογιάννη


Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον Μητροπλίτη Πειραιώς Σεραφείμ και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη εξαιτίας των απόψεων που είχε διατυπώσει ο μητροπολίτης εναντίον του «διεθνούς σιωνισμού» πριν από μήνες και συγκεκριμένα το 2010.

Για λειτουργία του «πνευματικού νόμου» κάνει λόγο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε καυτηριάσει δηλώσεις του μητροπολίτη ο οποίος, όπως επισήμαινε η ίδια σε ανακοίνωσή της «απέδωσε την οικονομική κρίση σε εβραϊκή συνομωσία». Επίσης ο μητροπολίτης σχολιάζει εμμέσως το επίθετο της κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι φέρει αυτό το επίθετο παρότι «τυγχάνει σύζυγος ετέρου προσώπου του κ. Ισιδώρου Κούβελου».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς αφού τονίζει ότι με τις τότε δηλώσεις του δεν στρεφόταν «εναντίον του Εβραϊκού λαού αλλά του Σιωνιστικού λόμπυ και των ραβίνων του Ιουδαϊσμού», προσθέτει:

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια


Πολύγυρος, 12 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε και μας απεστάλη η με αριθμό πρωτ. 277/12.03.2012 επείγουσα εκλογική εγκύκλιος του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η προθεσμία υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος αρχίζει από σήμερα 12 Μαρτίου και ώρα 18:00 και εκπνέει την 18:00 ώρα της Πέμπτης, 15 Μαρτίου 2012.

18.500 ευρώ για το twitter του ΥΠΕΚΑ


Ωραίο μαλλί ... φρεσκοβαμμένος είναι, ε μη βγει και χάλια στο twitter :)

Εν μέσω κρίσης δε σταματούν οι κρατικές δαπάνες που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να δαπανήσει το ποσό των 18.500 ευρώ για να μάθουν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου το χειρισμό των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων, όπως το twitter, το you tube και άλλα social media.

Με υπουργική απόφαση και απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό, το έργο δόθηκε στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε., με σκοπό την «Αξιολόγηση διαδικτυακών εφαρμογών ΥΠΕΚΑ για ενημέρωση των πολιτών». Η εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης του υπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κοστίσει 18.500 ευρώ, την ώρα που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να υποστεί θυσίες στην τσέπη του και στο βιοτικό του επίπεδο.

Β. Παπαγεωργόπουλος: Για άλλη μια φορά παραπλανητικά στοιχεία και προσβλητικές εκφράσεις από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12.3.2011

Σχετικά με όσα ελέχθησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον «Ισολογισμό του 2010», ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Ενώ βάσει του Νόμου έπρεπε ο Ισολογισμός του 2010 να παρουσιασθεί μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου 2011, η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. επέλεξε για προφανείς λόγους να τον παρουσιάσει με μεγάλη καθυστέρηση μόλις σήμερα, με πλήθος μάλιστα παραπλανητικών στοιχείων και προσβλητικών εκφράσεων.

Ζητάει αστυνομική προστασία ο καθηγητής Άρης Πουλιανός


ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μη κερδοσκοπικός επιστημονικός φορέας
Πετράλωνα 9 Μαρτίου 2012, αρ. πρωτ. 1836

Προς:
Α) Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μουδανιών (φαξ: 23730-23333)
Β) Δήμο Ν. Προποντίδας (φαξ: 23730-65794)
Γ) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Γρ. Υπουργού, φαξ: 210-8201430) – Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων (δια της ΔΙΠΚΑ, φαξ: 210-201417)
Κοιν: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (φαξ: 210-6929764)
2) Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (φαξ: 2310-559966)

Θέμα: Ένοπλη ληστεία στην κατοικία μου στα Πετραλώνα Χαλκιδικής και αίτηση συνεχούς αστυνομικής προστασίας.

Αξιότιμοι κ. κ.,

Γ. Καρατζαφέρης: Θα είμαι απαραίτητος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές


Μετεκλογικά είμαι απαραίτητος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος που δεν έχει δεσμευτεί με υπογραφές.

«Με θέλουν γιατί δεν έχω υπογράψει. Για να μου χρεώνουν ή να μου πιστώνουν ανάλογα τις διάφορες αποκλίσεις από αυτά τα οποία ήδη έχουν εγγράφως δεσμευτεί» είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1 Πειραιά».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που άλλα έλεγαν στο υπουργικό Συμβούλιο και άλλα έκαναν μετά».

in.gr

Πηγή: NewPost

Κ. Χονδροκούκης:«Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί αθλητή»


Επίθεση στους Έλληνες πολικούς και την πολιτεία εξαπέλυσε ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή στο ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη. Ο Κυριάκος Χονδροκούκης τόνισε ότι «Κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κανέναν αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι αθλητές προπονούνταν στον Αγιο Κοσμά σε θερμοκρασία μιρκότερη των δέκα βαθμών Κελσίου!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Χονδροκούκη στο «Πρωινό ΑΝΤ1»

- Για τις θυσίες του Δημήτρη Χονδροκούκη

«Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική... Ο καθένας που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».

Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα αλλά... προσεχώς καλύτερα


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, όπου κατά τόπους σημειώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις.Χιόνια έπεσαν σήμερα στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία υποχώρησε κάτω από το μηδέν, τη Χαλκιδική και το Πήλιο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη με περιορισμό των φαινομένων και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας, Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου (από το 52ο έως το 66ο χλμ.) και Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (από το 50ό έως το 88ο χλμ.), καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Αλυσίδες απαιτούνται επίσης σε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των Γρεβενών, της Χαλκιδικής και της Ημαθίας.

Ο ... "κλεμμένος Πατριωτικός παρεμβατισμός" του Καρατζαφέρη... !


...και ο προκλητικός πλουτισμός του, ως και των περισσότερων βουλευτών του...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντής του ΛΑΟΣ

Συχνά επαναλαμβάνει ο Καρατζαφέρης, ότι «απέναντι στο ψευτοδίλημμα νεοφιλελευθερισμός ή κομουνισμός, ο ΛΑ.Ο.Σ, αντιπαραθέτει τον πατριωτικό παρεμβατισμό», που τον θεωρεί ως βάση της ιδεολογίας του κόμματος του.

Δεν λέει όμως τι σημαίνει αυτή η «κοσμοθεωρία» του «πατριωτικού παρεμβατισμού», που ανακάλυψε, ειρήσθω εν παρόδω, πριν δυο-τρία χρόνια. Τόσο καλά δε τον «έχει εμπεδώσει», που δεν μπορεί να τον αναλύσει παραπέρα.

«Κανονικά» θα διεξαχθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου


Σε ετοιμότητα όμως η ΕΛ.ΑΣ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.

Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν θέματα επιχειρησιακού χαρακτήρα της Αστυνομίας, ωστόσο οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι θα υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Ανεμοστρόβιλος - Το «λευκό φίδι» του Αρη


Ο ανεμοστρόβιλος που κατέγραψε ο MRO. Η κολώνα άμμου έφτασε σε ύψος το ένα χιλιόμετρο

Ο δορυφόρος MRO φωτογράφισε ανεμοστρόβιλο και μια «κολώνα» άμμου ενός χιλιομέτρου

Θοδωρής Λαΐνας

Ενα εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψε με την κάμερά του ο δορυφόρος MRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Αρη και τον μελετά. Φωτογράφισε ένα ανεμοστρόβιλο που δημιούργησε μια κολώνα άμμου η οποία είχε ύψος ένα χιλιόμετρο από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Οι ειδικοί έδωσαν στον εντυπωσιακό ανεμοστρόβιλο τον χαρακτηρισμό «λευκό φίδι» εξαιτίας προφανώς της οφιοειδούς σκιάς του στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Δήμος Σιθωνίας: «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αποχετευτικό Ν.Μαρμαρά


Νικήτη 12 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αποχετευτικό Ν.Μαρμαρά

«Πράσινο φως» για την κατασκευή του έργου «Ύδρευση – αποχέτευση όμβριων και ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά (Εγκιβωτισμός αντλιοστασίων)» δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (υπ.αριθμ. 108/2012 πράξης του Ε’ Κλιμακίου Ε.Σ που συνεδρίασε στις 21/2/2012).

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο σημαντικό έργο για το Ν.Μαρμαρά, του οποίου οι διαδικασίες είχαν σταματήσει τα τελευταία 3- 4 χρόνια.

Το αποχετευτικό σύστημα του Ν.Μαρμαρά θα διασφαλίζει με βεβαιότητα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, συμβάλλοντας θετικά στην οικονομία της περιοχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Χτύπησαν τα CDS σαν χταπόδια, τα μαλάκωσαν και τα έφαγαν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και έναν χρόνο βασανιζόμαστε προκειμένου οι – πάνσοφοι – της ΕΕ, της Κομισιόν και της Ελλάδας να βρουν φόρμουλα ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά να… μην χρεοκοπήσει και οπωσδήποτε να χρεοκοπήσει χωρίς να ενεργοποιηθούν τα CDS.

Από τις 11 Μαρτίου 2011 που ελήφθη η απόφαση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – και ενώ όλοι οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούσαν πως αμέσως μόλις συμβεί αυτό (δηλαδή το PSI) η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε χρεοκοπία και επομένως θα πρέπει να καταβληθούν τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου – αυτό παλεύουν (λέμε τώρα).

Πήγαιναν κι’ έρχονταν από Eurogroup σε Eurogroup και από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έπαιρναν τη μία «ιστορική απόφαση» μετά την άλλη και κάθε φορά μας διαβεβαίωναν πως δεν θα οδηγούσε σε πιστωτικό γεγονός και δεν θα ενεργοποιούνταν τα CDS.

Α.Ο.Π. Πρωταθλητής Χαλκιδικής Α' Κατηγορίας Ανδρών basket 2011/2012 - 2 αγωνιστικές πριν το τέλος


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
BASKET ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

1986-87: ΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
1987-88: MO AΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
1988-89: ΠΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΛΑΓΙΩΝ
1989-90: ΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
1990-91: MO AΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
1991-92: ΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
1992-93: ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το ΚΚΕ διαγράφει το Facebook


Τα εσωκομματικά σημειώματα για τον «ηλεκτρονικό φραξιονισμό», η δράση «χαφιέδων» και η εμπλοκή σε «ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Δράση πρακτόρων (!) στο εσωτερικό του κόμματος «βλέπει» ο Περισσός, όπως προκύπτει από εσωκομματικά «σημειώματα» που στέλνει στις οργανώσεις του, ενώ παράλληλα εξαπολύει πόλεμο κατά του «ηλεκτρονικού φραξιονισμού», όπως χαρακτηρίζεται, απαγορεύοντας στα μέλη του ακόμη και τη χρήση του Facebook. Την ίδια ώρα η μπλογκόσφαιρα έχει μετατραπεί σε πεδίο εσωκομματικών αντιδράσεων σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την «επαγρύπνηση» των μελών έναντι όσων εμφανίζονται επιρρεπείς στην υιοθέτηση «μικροαστικών αντιλήψεων» που στρέφονται κατά των «συμφερόντων του κόμματος».

Πάνος Καμμένος: Μας πρόδωσαν, δεν είναι αυτή η ΝΔ που ήξερα


Στο αντιμνημονιακό γήπεδο ψάχνει για συμπαίκτες ο κ. Π. Καμμένος και ήδη στους Ανεξάρτητους Ελληνες προσχώρησε η κυρία Ελενα Κουντουρά

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αρνείται τον όρο του προέδρου για τη νέα κίνηση Ανεξάρτητοι Ελληνες

Αρης Ραβανός

«Πάμε Χαροκόπου 2, λίγο πιο κάτω από τον Αγιο Σώστη» είπα στον οδηγό ταξί. «Εκεί, στου Καμμένου» μου απάντησε ο βετεράνος επαγγελματίας. Στην αρχή ξαφνιάστηκα, αλλά αμέσως θυμήθηκα την έδρα της οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα του κ. Π. Καμμένου. Εκεί βρίσκεται το «στρατηγείο» της νέας αντιμνημονιακής κίνησης Ανεξάρτητοι Ελληνες. Στην είσοδο υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με το έμβλημα του κόμματος. Στο ισόγειο ένα επιτελείο περίπου 130 εθελοντών επεξεργάζονται σε υπολογιστές τις απόψεις των πολιτών που έρχονται διαδικτυακά και καταγράφουν τις αιτήσεις αποδοχής της διακήρυξης και προσχώρησης στον νέο σχηματισμό. Το βάρος πέφτει στο Διαδίκτυο.

Δίνουν ελληνικά ονόματα στους δρόμους των Σκοπίων


Προκαλεί και πάλι η ΠΓΔΜ

Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχωρά η ΠΓΔΜ. Αυτή τη φορά η προωθούμενη από τους εθνικιστές του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφκσι και του κόμματος του, ονοματολογία δρόμων και γεφυρών στην πόλη των Σκοπίων, κάνει βουτιά όχι μόνο στην αρχαία Μακεδονία αλλά και στη σύγχρονη.

Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι ο οποίος μετά την εκλογή του το 2009, ήταν αυτός που προσπάθησε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του εξαρχαϊσμού του Ν. Γκρούεφσκι.

Το στάδιο της πόλης των Σκοπίων μετονομάσθηκε σε «Αρένα του Φιλίππου του Β'», ακολούθησε η επιχείρηση των αγαλμάτων και τώρα είναι αυτός που προχωρά στη μετονομασία των δρόμων και των γεφυρών.