Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Relax with the sounds and sights of nature

Δελτίο Τύπου Αργύρη Λαφαζάνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης θα ψηφίσει μεθαύριο στις 11:00 π.μ. στο Γυμνάσιο Πολυγύρου στο 131ο εκλογικό τμήμα,

στη συνέχεια θα επισκεφθεί εκλογικά τμήματα στα Ν.Μουδανιά, στην Ορμύλια, στον Άγιο Νικόλαο, στη Μ.Παναγία και στην Αρναία.

Μήνυμα Φλωρίνη Αθηναίου για τις εκλογές


Αγαπητοί μου φίλοι,

Όλα αυτά τα χρόνια η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι η μοναδική Δύναμη Μεταρρύθμισης για τον τόπο. Είναι η μοναδική Δύναμη στην χώρα που ανταποδίδει καθημερινά την Εμπιστοσύνη που της δείχνει ο ελληνικός λαός.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος που εγγυάται το μέλλον για την Ελλάδα. Είναι ο μόνος που εγγυάται την ανάπτυξη του τόπου και οδηγεί την ελληνική περιφέρεια δυναμικά στο δρόμο του μέλλοντος.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει το όραμα έχει και τον τρόπο.

Σήμερα, η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη.

Σήμερα, η Χαλκιδική δεν μένει άλλο πίσω. Διεκδικεί και λαμβάνει αυτό που της αξίζει.

Με άτομα δραστήρια και με όραμα, άτομα με ουσία και εμπειρία, άτομα που δηλώνουν παρόν και τολμούν.

Αγαπητοί συντοπίτες,

Τόσα χρόνια με κινητήρια δύναμη την αγάπη μου για το κοινό καλό και με συναίσθηση της ευθύνης, στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων τόσο ως Ιπτάμενος και ως Νομάρχης Έβρου, όσο και ως Βουλευτής.

Όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα στο πλευρό σας για να ανταποδώσω έμπρακτα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Το πολιτικό μου γραφείο παρέμεινε ανοικτό σε όλους εσάς. φίλους, γνωστούς και κάθε Χαλκιδικιώτη, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και χρώματα.

Σήμερα, λοιπόν, παραμένω δίπλα σας και συνεχίζω να σας κοιτώ στα μάτια.

Στις 4ης Οκτωβρίου στείλτε στην Αθήνα ένα ηχυρό ένα μήνυμα:

Ο ΛΑΟΣ εκλέγει τους Βουλευτές και ΟΧΙ τα Δικαστήρια!

Στις 4ης Οκτωβρίου στηρίξτε τον Κώστα Καραμανλή να βγάλει την χώρα από την κρίση!

Στις 5 Οκτωβρίου σας περιμένω στην Βουλή!

Στις 5 Οκτωβρίου η νίκη είναι δική μας!

Με εκτίμηση,

Φλωρίνης Αθηναίος

Οι "Γκρίζοι Λύκοι" προβάλλουν τους μουσουλμάνους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ

Αναδημοσιεύουν κείμενα και συνεντεύξεις τους από τα τουρκόφωνα έντυπα της περιοχής, σε μια προσπάθεια να μοιραστούν «έξυπνα» τα κουκιά και να εκλεγούν

Το σενάριο του να ενισχυθεί στις εκλογές αυτές η εκπροσώπηση της μειονότητας είναι αυτό που έχει χρεωθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς

Ιδού λοιπόν η σχετική ιστοσελίδα των «Γκρίζων λύκων" με την συνέντευξη αναδημοσίευση του Κοτζά Μουμίν Ριτβάν

Στις εκλογές στην ελληνική Θράκη υπάρχουν μόνο μειονοτικοί υποψήφιοι αυτό θα καταλάβει κάποιος που θα διαβάσει τις τουρκικές ιστοσελίδες και μάλιστα θα δει εντέχνως να προωθούνται ακόμη και μέσα από τις πιο ακραιφνείς, αν και οι περισσότερες είναι τέτοιες στην Τουρκία, οι υποψηφιότητες των υποψηφίων σοσιαλιστικών κομμάτων κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Τόσο κρατικά τηλεοπτικά κανάλια, όσο και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε χριστιανούς υποψηφίους, αλλά επιδίδονται σε μια κούρσα της στήριξης των ισχυρών μειονοτικών υποψηφίων επιχειρώντας ακόμη και την έκπληξη.

Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα στην Ροδόπη θέλουν την εκλογή δύο …μουσουλμάνων κυβερνητικών βουλευτών, ενώ στην περίπτωση που η Ν.Δ. έλθει πρώτο κόμμα να υπάρχει η εκλογή των μειονοτικών ένας σε κάθε κόμμα, παράλληλα με την εκλογή δύο μειονοτικών στην Ξάνθη αναλόγως με τους συσχετισμούς που θα υπάρξουν. Ο πήχης λοιπόν της εκλογής μειονοτικών βουλευτών ανεβαίνει πολύ ψηλά και σ΄αυτό έχουν συστρατευτεί όλοι οι μηχανισμοί παρέμβασης στο πολιτικό παιγνίδι.

Η γραμμή που θα δοθεί μέσω των θρησκευτικών λειτουργών, αφού απλήρωτοι παραμένουν για σειρά μηνών οι ιμάμηδες, δεν τους είδαμε όμως με πλακάτ όπως τους άλλους εργαζόμενους στους δρόμους, μέσω των κουβαλημένων χιλιάδων ετεροδημοτών ψηφοφόρων από την Τουρκία, μέσω των εντύπων που οι εκδότες τους ξημεροβραδιάζονται στο προξενείο, προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή στρατηγική διείσδυσης.

Όλα αυτά όταν το χριστιανικό στοιχείο ψηφίζει ελεύθερα, δεν μαντρώνεται όπως ισχύει στις δημοκρατικές κοινωνίες και όπου οι υποψήφιοι επιδίδονται σε ένα αγώνα της όσο δυνατόν καλύτερης παρουσίασής τους και δυναμικής σε ψήφους.

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ
Το ΤRT μιλά για Χατζηοσμάν και Μάντατζη


Πιστή στο δόγμα περί " Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης "η γείτονα δεν κουράζεται να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και εάν πρόκειται για ρεπορτάζ επικαιρότητας. Αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης...

"Οι δυο ισχυρότεροι υποψήφιοι από την Τουρκική Μειονότητα είναι οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης Αχμέτ Χατζί Οσμάν και Τσετίν Μαντατσί από το ΠΑΣΟΚ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο TRT δήλωσαν ότι σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επηρεαστούν στο ελάχιστο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από τη κρίση.

Οι βαμβακοπαραγωγοί και οι καπνοπαραγωγοί θα αντιμετωπίσουν μείωση κατά 60% στις χρηματοδοτήσεις. Και αυτό σημαίνει ότι η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους αγρότες της μειονότητας."

Πηγή: Χρόνος

Από το έργο του Νομάρχη Αργύρη Λαφαζάνη

Μήνυμα Ευθύμη Καρανάσιου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος θα πραγματοποιήσει την τελευταία προεκλογική του ομιλία απόψε στις 21.00 στον Πολύγυρο (Έξι Βρύσες).

Σε μήνυμά του ο κ.Καρανάσιος αναφέρει:

« Μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι πολίτες Χαλκιδικής, στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Μήνυμα εμπιστοσύνης στην παράταξη που λέει την αλήθεια. Μήνυμα στήριξης στον ηγέτη Κ.Καραμανλή, που
θα αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πλησιάζουμε στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου συζητήσεων και συναντήσεων με τους πολίτες της Χαλκιδικής. Σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Νομού, οι πολίτες μάς περιβάλλουν με μεγάλη εκτίμηση και εκφράζονται θετικά. Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο τόπος μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη του και με νέους, ικανούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι τα κόμματα σήμερα χρειάζονται το μπόλιασμα της κοινωνίας. Χρειάζονται νέους ανθρώπους. Χρειάζονται ιδέες.

Η ανάπτυξη του τόπου μας απαιτεί δυναμικούς πολιτικούς. Χρειάζεται πολιτικούς που θα στηρίζονται στη δύναμη του λαού της Χαλκιδικής και θα διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο τους.

Σας καλώ να συγκρίνετε και να κρίνετε.

Την Κυριακή, δίνουμε ευκαιρία στους νέους ανθρώπους.

Δίνουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά του τόπου μας να διεκδικήσει.

Να υλοποιήσει ένα νεό όραμα για τη Χαλκιδική».

Ο Αργύρης Λαφαζάνης μιλάει σήμερα στα Νέα Μουδανιά


Σήμερα Παρασκευή 02/10 :

Ο Αργύρης Λαφαζάνης

θα επισκεφτεί στις 6:30 μ.μ. την Ποτίδαια

θα μιλήσει στην Όλυνθο στις 7:00μ.μ.

θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία στα Ν.Μουδανιά στις 8:00 μ.μ.

και θα δώσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ στις 9:00 μ.μ.

Σήμερα ο Ευθύμης Καρανάσιος μιλάει στον Πολύγυρο


Ο Ευθύμης Καρανάσιος μιλάει σήμερα το βράδυ στον Πολύγυρο.

Στις 21:00 θα πραγματοποιήσει την τελευταία προεκλογική του ομιλία στις Έξι Βρύσες.

Μήνυμα Γιάννη Δριβελέγκα για τις εκλογές


Εκλογές 2009

Γιατί στις 4 Οκτώβρη ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ

- Γιατί ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην παρακμή που ζούμε.

- Γιατί ο ξεπεσμός της πολιτικής, η απαξίωση των θεσμών και η κοινωνική αποσύνθεση δε θα σταματήσουν όταν περάσει η κρίση.

- Γιατί χρειαζόμαστε ηγεσία που σέβεται τον πολίτη και έχει όραμα για το μέλλον μας.

- Γιατί η αγορά χρειάζεται να κρατηθεί ζωντανή και να αυξηθεί η αξία του
χρήματος στα χέρια του καταναλωτή.

- Γιατί από το οικονομικό αδιέξοδο θα βγούμε μόνο μέσα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα.

- Γιατί για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας.

- Γιατί έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Τώρα μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Γιάννης Δριβελέγκας
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Χαλκιδικής

Αποσπάσματα συνέντευξης Αργύρη Λαφαζάνη στο SUPER TV


Παρέμβαση Κύρκου υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ παρέμβαση μείζονος πολιτικής βαρύτητας υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού μετά τις εκλογές κάνει ο Λεωνίδας Κύρκος, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής.

Είναι εντυπωσιακό πως λίγα 24ωρα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε βηματοδότης, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς έκανε μια δήλωση που ταράζει το πολιτικό σκηνικό, αφού ουσιαστικά ο κ. Κύρκος προτρέπει τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας της Κουμουνδούρου να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση που Λεωνίδα Κύρκου στα «ΝΕΑ» είναι σύντομη, αλλά το περιεχόμενό της είναι καθοριστικό για τις μετεκλογικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού: «Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ), ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η Ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά, το πρόταγμα είναι: τόλμη, περισσότερη τόλμη...».

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Λεωνίδας Κύρκος ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού θεωρώντας ότι αυτή η προοπτική προβάλλει ως η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό να προβεί στη συγκεκριμένη πολιτική κίνηση διαπιστώνοντας ότι το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ απέχει παρασάγγας από ό,τι πρεσβεύει η Ανανεωτική Αριστερά.

Άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς δέχθηκε εισηγήσεις να μην προβεί στην παρούσα φάση σε αυτή την πολιτική παρέμβαση, καθώς αρχικώς σκόπευε να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος ζητώντας από τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ερμηνεύοντας την παρέμβαση Κύρκου, παράγοντες του Συνασπισμού έλεγαν πως ουσιαστικά ο ιστορικός ηγέτης παροτρύνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν υποψηφίους της Ανανεωτικής Πτέρυγας και παράλληλα και τους ίδιους τους Ανανεωτικούς της Κουμουνδούρου να τολμήσουν και να κάνουν την υπέρβαση συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Τα Νέα

Αγώνας Μπάσκετ ΑΟΠ


Ο ΑΟΠ τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου,στις 8 το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα νοκ-άουτ για την φάση των 8 του Κυπέλλου,την ομάδα του ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα και φέτος θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Είναι ο πρώτος επίσημος εντός έδρας αγώνας της ομάδας και οι παίχτες περιμένουν την στήριξη όλων μας.

Μαίρη Ακριβοπούλου: Μαυρίστε την


Αυτή η θεατρίνα μας δουλεύει χοντρά. Ίσως να ντρέπεται γιατί κατάγεται από την Χαλκιδική, για αυτό στο βιογραφικό της λέει ότι είναι Θεσσαλονικιά.

Συγκεκριμένα γράφει στο έντυπο φυλλάδιο της:

Γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω στην Θεσσαλονίκη

Στην Ανάληψη, στην Καλαμαριά, στη Χαριλάου, στο Κέντρο. Εδώ πήρα το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου, εδώ αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και εδώ είχα την τιμή να πρωταγωνιστήσω ως ηθοποιός. Εδώ, στην Θεσσαλονίκη, έμαθα χορό και μουσική και εδώ εκπαιδεύτηκα ως διερμηνέας και μεταφράστρια.

Στην ιστοσελίδα της γράφει αυτό:

Δεν έχει λείψει κανένα καλοκαίρι της ζωής της από την Χαλκιδική

Στην Χαλκιδική τα καλοκαίρια έρχεται η μισή Ελλάδα, τι σημαίνει αυτό;

Κάνουμε έκκληση στους Χαλκιδικιώτες να την μαυρίσουν.

Όλοι μας είμαστε υπερήφανοι για την Χαλκιδική μας, αυτή ντρέπεται;

Σιγά την ηθοποιό και σιγά τις βλακοποιές σειρές στις οποίες συμμετέχει.

Άμα θέλεις ψήφο Χαλκιδικιωτών, στις επόμενες εκλογές (σύντομα δηλαδή, πολύ σύντομα), να αναφέρεις στο βιογραφικό σου ότι κατάγεσαι από τα Ζερβοχώρια, αλλιώς ξανά φούμο.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε επίσης γιατί ορισμένα τοπικά blogs δίνουν γραμμή για να ψηφιστεί η Μαίρη η Σαλονικιά, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Φούμο λοιπόν σε όποιον ντρέπεται να λέει ότι κατάγεται από την Χαλκιδική μας.

Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ''


Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κομμουνιστή ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Λευκωσία, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ Δ . Ο αρχηγός των εκατομμυρίων ρωμαιοκαθολικών θα βρίσκεται στη Λευκωσία τον προσεχή Ιούνιο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Βατικανό τον περασμένο Μάρτιο. Επίσημη ανακοίνωση η οποία εξεδόθη από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει: «Η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ Δ αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη φετινή επίσημη επίσκεψή του στο Βατικανό να επισκεφθεί την Κύπρο».

Οι σχέσεις του πρώην Γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ με τον Πάπα είναι άριστες και τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνει ο Πάπας για τα χριστιανικά μνημεία που έχουν καταστραφεί ή λεηλατηθεί στο βόρειο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής τμήμα της Κύπρου. Στην επίσκεψή του στο Βατικανό ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε προσφέρει στον Πάπα Βενέδικτο ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφονταν οι καταστροφές στα μνημεία, όχι μόνον στα ορθόδοξα μοναστήρια, αλλά και στις εκκλησίες των μαρωνιτών.

Οι σχέσεις του Προέδρου Χριστόφια ως κομμουνιστή με τη θρησκεία είναι κάπως αδιευκρίνιστες, τουλάχιστον στις δημόσιες εκδηλώσεις του. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος είχε ζητήσει να μη στηριχθεί η εκλογή του, τότε που ο κ. Χριστόφιας ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Ο κ. Χριστόφιας αποφεύγει να λέει ότι είναι θρήσκος ή άθεος, αλλά προβάλλει συνεχώς το θρησκευτικό αίσθημα και την πίστη που έχει η μητέρα του, λέγοντας μάλιστα ότι επί σειρά ετών μιλούσαν κάθε πρωί ζητώντας την ευχή της. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει λείψει ποτέ από επίσημες δοξολογίες, επιταφίους κ.τ.λ.

Πηγή: Το Βήμα