Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ''


Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κομμουνιστή ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Λευκωσία, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ Δ . Ο αρχηγός των εκατομμυρίων ρωμαιοκαθολικών θα βρίσκεται στη Λευκωσία τον προσεχή Ιούνιο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Βατικανό τον περασμένο Μάρτιο. Επίσημη ανακοίνωση η οποία εξεδόθη από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει: «Η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ Δ αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη φετινή επίσημη επίσκεψή του στο Βατικανό να επισκεφθεί την Κύπρο».

Οι σχέσεις του πρώην Γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ με τον Πάπα είναι άριστες και τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνει ο Πάπας για τα χριστιανικά μνημεία που έχουν καταστραφεί ή λεηλατηθεί στο βόρειο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής τμήμα της Κύπρου. Στην επίσκεψή του στο Βατικανό ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε προσφέρει στον Πάπα Βενέδικτο ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφονταν οι καταστροφές στα μνημεία, όχι μόνον στα ορθόδοξα μοναστήρια, αλλά και στις εκκλησίες των μαρωνιτών.

Οι σχέσεις του Προέδρου Χριστόφια ως κομμουνιστή με τη θρησκεία είναι κάπως αδιευκρίνιστες, τουλάχιστον στις δημόσιες εκδηλώσεις του. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος είχε ζητήσει να μη στηριχθεί η εκλογή του, τότε που ο κ. Χριστόφιας ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Ο κ. Χριστόφιας αποφεύγει να λέει ότι είναι θρήσκος ή άθεος, αλλά προβάλλει συνεχώς το θρησκευτικό αίσθημα και την πίστη που έχει η μητέρα του, λέγοντας μάλιστα ότι επί σειρά ετών μιλούσαν κάθε πρωί ζητώντας την ευχή της. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει λείψει ποτέ από επίσημες δοξολογίες, επιταφίους κ.τ.λ.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: