Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εξαγωγή 47 τόνων πολεμικού υλικού από την Τουρκία στη Συρία: Παραβίασαν το εμπάργκο όπλων


Δημοσίευμα της Χουριέτ εκθέτει την τουρκική κυβέρνηση που διατείνεται πως δεν παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς Σύρους αντικαθεστωτικούς

Εξαγωγή πολεμικού υλικού 47 τόνων, πραγματοποίησε η Τουρκία προς τη Συρία από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης ότι η Τουρκία δεν παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς Σύρους αντικαθεστωτικούς, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», επικαλούμενη στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ο συντάκτης αναφέρει ότι αρχικά διαπίστωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ σχετικά με το παγκόσμιο εξωτερικό εμπόριο, από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2013 πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία προς τη Συρία εξαγωγές πολεμικού υλικού 47 τόνων.

Κρατούσαν αλυσοδεμένους και βασάνιζαν Σύρους μετανάστες

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΣΕ «ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ» ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπείρα απάνθρωπων δουλεμπόρων, που αποτελείτο από αλλοδαπούς πακιστανικής υπηκοότητας, κρατούσε αλυσοδεμένους 10 Σύρους μετανάστες, στο Κορωπί, τους οποίους άφηναν νηστικούς και χωρίς νερό και τους βασάνιζαν, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τέσσερις Πακιστανούς, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Δύο χρόνια στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δύο χρόνια στη φυλακή συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, αφού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011 είχε συλληφθεί από την Σκοπιανή Αστυνομία παρανόμως.

Ο Αρχιεπίσκπος κ. Ιωάννης τα τελευταία έντεκα χρόνια των διώξεων και του μαρτυρίου του, έχει φυλακιστεί πάνω από επτά φορές.

Στο παρελθόν το μεγαλύτερο διάστημα που παρέμεινε παρανόμως στη φυλακή ήταν οχτώ μήνες,  αυτή τη φορά όμως ήδη συμπλήρωσε δύο χρόνια.

O Άνθιμος Θεσσαλονίκης για την Αγιοκατάταξη του Ιωάννη Καποδίστρια

Η επιστολή (απόσπασμα) του Ι.Καποδίστρια προς την Ιεραρχία της Ελλάδος στην οποία αναφέρθηκε ο σεβ.Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος

O σεβ.Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος μιλά στην εκπομπή Magazino Life για τους λόγους που τον οδήγησαν να προτείνει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αγιοκατάταξη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και Αγίου της πολιτικής, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο σεβ.Μητροπολίτης μιλά για τη σπάνια φυσιογνωμία του Κυβερνήτη και κάνει αναφορά στο πόνημα του κ.Ιωάννη Κορνιλάκη “Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής” και τέλος, επίσης αποκαλύπτει ότι τέθηκαν ήδη τα θεμέλια από τη Ιερά Σύνοδο και για να προχωρήσει η υπόθεση της Αγιοκατατάξεως με τρόπο Θεολογικό, επιστημονικό και εμπεριστατωμένο.

Αλέξανδρος Γέροντας: Δίνω μάχη για να σταθώ στα πόδια μου

Σοβαρή αλλα ελεγχόμενη η κατάστασή του

Ανοιξε τα μάτια του και είπε τα πρώτα του λόγια στην οικογένειά του
Βελτιώνεται η υγεία του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, πριν από ενάμιση μήνα.

Έπειτα από τέσσερα χειρουργεία, ο Αλέξανδρος άνοιξε την περασμένη Τετάρτη τα μάτια του και είπε τα πρώτα του λόγια στην οικογένειά του.

«Δίνω την μάχη μου για να σταθώ στα πόδια μου», είπε ο 29χρονος στη μητέρα του, σύμφωνα με το Mega, ενώ έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις πρώτες του κινήσεις.

Το Κάϊρο «ντύθηκε» στα λευκά για πρώτη φορά μετά από 100 και πλέον χρόνια (φωτογραφίες)


Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές γι αυτούς φαινόμενο ήρθαν οι κάτοικοι του Καΐρου, καθώς χιόνισε στην πόλη τους για πρώτη φορά έπειτα από εκατό και πλέον χρόνια.