Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ελάνη


Σοβαρές ζημιές υπέστησαν εξοχικές κατοικίες στον οικισμό της Ελάνης στην Κασσάνδρα από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ καταστροφές έγιναν σε δρόμους, τοιχία και αυλές.

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία στο Δήμο Κασσάνδρας, ο οποίος χτυπήθηκε ανελέητα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών.
Οι εικόνες από την Ελάνη της Κασσάνδρας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Δρόμοι καταστράφηκαν, πεζούλια κατέρρευσαν, σπίτια και αυλές κινδύνευσαν από την ορμή των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Το Spiegel είναι το πρώτο γερμανικό μέσο που τάσσεται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων

«Ναι» στις γερμανικές αποζημιώσεις λέει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο πρωτοσέλιδό του δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι είναι ηθικά και πολιτικά σωστό. Στο κεντρικό άρθρο του περιοδικού, που τιτλοφορείται «Χρήματα για τα θύματα, αλλά όχι για τον Τσίπρα», το Spiegel αναλύει μία διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο έχει κλιμακώσει την κόντρα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο γερμανικό Μέσο και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς, που τάσσεται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο μία τέτοια κίνηση από την πλευρά του Βερολίνου θα εμπόδιζε τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει να συνδέει την παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση με το παρελθόν.

Κατεβάστε λίστα εικονικών περιηγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Εικονικές περιηγήσεις εντός και εκτός Ελλάδας

Εικονική περιήγηση στην αρχαία Μίλητο: http://www.ime.gr/choros/miletus/360vr/gr/index.html?hs=4

Εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη: http://acropolis-virtualtour.gr/acropolisTour.html

Εικονική περιήγηση στην Αγία Σοφία: www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/