Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τα σενάρια που εξετάζονται στην πρωθυπουργική ατζέντα


Πληροφορίες θέλουν το Γιώργο Παπανδρέου να εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μετά την τελική συμφωνία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σε μία ακόμη προσπάθεια επίτευξης της μίνιμουμ συνεννόησης ώστε να οδηγηθεί ενισχυμένος στην Σύνοδο Κορυφής.

Άλλες πληροφορίες θέλουν το Γιώργο Παπανδρέου να εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μετά την τελική συμφωνία στην Ευρώπη.

200 Offshore: Όταν το Κρανίδι έγινε... νήσοι Κέιμαν


Και όμως η Ελλάδα έχει τις δικές της νήσους Κέιμαν! Τρελό και απόλυτα ελληνικό: σύμφωνα με  ρεπορτάζ του "Έθνους της Κυριακής", το Κρανίδι των 5.000 κατοίκων αποτελεί έδρα περισσότερων από 200 off shore εταιρειών. Αιτία είναι σύμφωνα η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για κρυφές αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι σχετικοί φόροι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αντιστοιχεί μία off shore εταιρία ανά 25 κατοίκους.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ που ξεκίνησαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ένα...  κλασσικό όργιο φοροδιαφυγής made in Greece, στο νομό Αργολίδος, με επίκεντρο το Πόρτο Χέλι και με πρωταγωνιστές επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μακεδονικός Αγώνας (Video)

Αφιέρωμα στον Μακεδονικό Αγώνα


Ο διμέτωπος αγώνας των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και των Βούλγαρων
για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας και την Ένωσή της  με την υπόλοιπη Ελλάδα.


Ο Αγώνας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας του 1821, άφησε τη Μακεδονία, όπως εξ' άλλου και άλλα μέρη της Ελλάδας (Δωδεκάνησα, Επτάνησα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Θράκη, Κρήτη, Κύπρος, Νήσοι Ανατολικού Αιγαίου κ.α.), έξω από τα σύνορα του Ελληνικού Κράτους. Όμως οι Μακεδόνες ποτέ δεν έπαψαν να προσδοκούν την Απελευθέρωση της Μακεδονίας και την Ένωσή της με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι επαναστάσεις στην Μακεδονία διαδέχονται η μια την άλλη. Όμως, δυστυχώς, καμία τους δεν τελεσφόρησε.

Η «αστρονομία των πολιτών»


Η «αστρονομία των πολιτών»
Νέοι κόσμοι…στο σπίτι σας.

Σήμερα, σε μια εποχή «επαγγελματιών», οι πιθανότητες ενός ερασιτέχνη επιστήμονα να επιτύχει κάτι σημαντικό έχουν αναμφίβολα περιοριστεί κατά πολύ- ωστόσο, δεν έχουν εξαφανιστεί.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το Ίντερνετ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους «κανονικούς» επιστήμονες να κάνουν τις έρευνές τους διαθέσιμες στους πάντες- και ως εκ τούτου, είναι πολλοί αυτοί που επωφελούνται από αυτό, ειδικά στην αστρονομία, μία επιστήμη με μακρά παράδοση συνεισφοράς των ερασιτεχνών. Ερασιτέχνες αστρονόμοι έχουν βοηθήσει ήδη στην καταγραφή γαλαξιών που εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, ενώ άλλοι αναζητούν ενδιαφέροντες αστεροειδείς και ηλιακές θύελλες.

Ενας ιστορικός θησαυρός στο έλεος των... ποντικών


Εθνική Βιβλιοθήκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μανώλης Πιμπλής

Κίνδυνοι πυρκαγιάς, βρώμικα και υγρά υπόγεια με ποντίκια, βιβλία εξαφανισμένα, υπόνοιες διαφθοράς. Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης σήμερα, 131 χρόνια μετά τη ρήση του Εμμανουήλ Ροΐδη, ότι η ίδια αυτή Βιβλιοθήκη αποτελεί «εθνικόν αίσχος». Το υπουργείο Παιδείας και η νέα Εφορευτική Επιτροπή θέλουν να κάνουν αλλαγές. Θα τα καταφέρουν;

Η εικόνα, από όπου και να το πιάσεις το θέμα, είναι αποκαρδιωτική. Ηδη στην είσοδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στη δεξιά μαρμάρινη σκάλα, λείπει εδώ και τρία χρόνια η μία από τις δύο διακοσμητικές κολόνες.

Απογραφή στην Αλβανία: Η κυβέρνηση επιβάλλει πρόστιμο στους πολίτες που δηλώνουν ελληνική καταγωγή!


Η αλβανική κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, με αφορμή και όχημα την απογραφή του πληθυσμού.

Παρά τις αρχικές υποσχέσεις, η κυβέρνηση προέβη σε αλλαγές στο ερωτηματολόγιο, αλλά και στην επιβολή προσκομμάτων στη διαδικασία, ακόμη και προστίμων, με σκοπό να δυσχεράνει την καταγραφή της ελληνικής καταγωγής πολιτών και να αποθαρρύνει όσους θέλουν να δηλώσουν Έλληνες.

Η πιο κραυγαλέα αντιδημοκρατική παρέμβαση είναι η επιβολή προστίμου ύψους 100.000 λεκ (700 ευρώ) σε όσους δηλώσουν «ψευδή στοιχεία».

Γιαούρτωσαν τον Χάρη Καστανίδη (Video)


Πέτρος Κατσάκος

Την ώρα που πήγε να παρακολουθήσει ταινία

Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο Χάρης Καστανίδης από φοιτητές σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Εσωτερικών είχε πάει να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν σε κινηματογράφο της πλατείας Αριστοτέλους ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Βενιζέλου φοιτητές πραγματοποιούσαν συναυλία διαμαρτυρίας.

Όταν έγινε γνωστή η παρουσία του υπουργού στον κινηματογράφο ομάδα 100 φοιτητών κρατώντας πανό αλλά και γιαούρτια εισέβαλε στο «Ολύμπιον» και φωνάζοντας συνθήματα γιαούρτωσαν τον Χ.Καστανίδη.

Βενιζέλος: “Γιου λιβ μι μπρέθλες γουέν γιουρ γκον”


Κανείς δεν αμφιβάλει για την κοπιαστική μάχη που δίνει ο Ε. Βενιζέλος με την τρόικα και τις παράλογες πολλές φορές απαιτήσεις της. Το βέβαιο πάντως είναι ότι στη μάχη των εντυπώσεων, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει σύμμαχο την...αγγλική γλώσσα.  Ενώ οι γνώσεις του στη αγγλική δεν αμφισβητούνται, η προφορά του μοιάζει με του... Λευτέρη Πανταζή!

Για του λόγου το αληθές

Οι μέλισσες πεθαίνουν στο βωμό του... φοίνικα!


 Θεοδώρα Τσώλη

Ανεξέλεγκτοι ψεκασμοί με επικίνδυνα εντομοκτόνα διέλυσαν τη μελισσοκομία της Αττικής

Περνά, περνά η μέλισσα; Στην Αττική το τελευταίο διάστημα δεν περνούν δυστυχώς ούτε η μέλισσα ούτε τα μελισσόπουλα. Και αυτό λόγω της «επέλασης» γεωργικών φαρμάκων που ψεκάζονται... αφειδώς και με λανθασμένο τρόπο μέσα σε αστικές περιοχές για την αντιμετώπιση ενός σκαθαριού που αποδεκατίζει τους φοίνικες, όπως καταγγέλλουν στο «Βήμα» μελισσοκόμοι αλλά και επιστήμονες. Ποια είναι η τελική εικόνα; Χιλιάδες μελίσσια της Αττικής μάς έχουν αποχαιρετήσει προ πολλού, αφού δηλητηριάζονται μετά τις επισκέψεις των μελισσών στα «άνθη του κακού» των φοινίκων, ενώ και οι φοίνικες συνεχίζουν να αργοπεθαίνουν.

Σε όλο αυτό το «μεγάλο θανατικό» πανίδας και χλωρίδας έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατοι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου κουνουπιού-ξενιστή του ιού του Δυτικού Νείλου