Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επεισόδια με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το κτίριο της ΕΡΤ


Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Δακρυγόνα έπεσαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολίτες αλλά και βουλευτές.

Η ένταση άρχισε από νωρίς το απόγευμα, όταν τεχνικοί της ΔΤ μπήκαν στο κτίριο συνοδευόμενοι από αστυνομικούς των ΜΑΤ και έφτασαν μέχρι το κοντρόλ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, εφόσον δεν έχουν ακόμη απαλλαγεί από την ευθύνη των μηχανημάτων που βρίσκονται στο κτίριο, να εισέλθουν εκπρόσωποί τους.

Στ. Παναγούλης: Φτιάξτε τις φυλακές, μπορεί να σας χρειαστούν

Να φροντίσει για την κατάσταση στις φυλακές κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλης, προειδοποιώντας την ότι «μπορεί να τις χρειαστεί».

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγούλης επικαλέστηκε συγκεκριμένα πρόσφατη αναφορά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γιαννάκη Παναγή, ο οποίος έκανε λόγο για «δραματικές συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές».

Προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τα λεγόμενά του περί των φυλακών καθώς όπως είπε, «μπορεί να τις  χρειαστεί».

Έβγαλαν την ολυμπιακή δάδα βόλτα στο διάστημα

Δυο ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν σήμερα περίπατο στο διάστημα με την ολυμπιακή δάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τρεις μήνες πριν από τους χειμερινούς αγώνες του Σότσι στη Ρωσία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση.

Πρώτος βγήκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε το ρώσο συνάδελφό του Όλεγκ Κοτόφ, ο οποίος τον ακολούθησε, κρατώντας τη δάδα.

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική Αεροπορία

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης της Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τον επίσημο εορτασμό πλαισίωσε τετράδα αεροσκαφών Φάντομ που πέταξε πάνω από το χώρο της τελετής.

«Στην άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα των αξιών, της τιμής, του καθήκοντος και της νομιμοφροσύνης, σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αταξία, η ανομία, η απείθεια», αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στο χαιρετισμό του.

«Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία δύναμη που εγγυάται, την τόσο απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα που χρειαζόμαστε ως λαός, για να πορευτούμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε αυτή τη συγκυρία», πρόσθεσε.