Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αποτελέσματα Επικράτειας στο 60,6%

κλικ για μεγέθυνση

Αποτελέσματα Επικράτειας στο 40,7%

κλικ για μεγέθυνση

Νέα έρευνα απομυθοποιεί την κακή φήμη των κορακιών

SHUTTERSTOCK

Η ομάδα της Αρόγιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν πραγματοποίησε σειρά πειραμάτων όπου κοράκια, κουρούνες και καρακάξες απομονώνονταν, ώστε να παρατηρηθεί το πώς επηρεάζουν την αναπαραγωγή και την αφθονία άλλων πτηνών.

Τα κοράκια έχουν τη φήμη πως μειώνουν τον πληθυσμό άλλων πτηνών και τρέφονται μεταξύ άλλων με τα αυγά τους, ωστόσο μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως κάτι τέτοιο ίσως να μην ισχύει στο βαθμό που πιστεύαμε προηγουμένως.

Οι κορακίδες, η οικογένεια πτηνών που περιλαμβάνει τα κοράκια, τις κουρούνες και τις καρακάξες, αποτελούν το αντικείμενο πολλών προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα (φωτ. SOOC)
Χωρίς σημαντικά προβλήματα διεξάγεται από τις 07:00 η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Οι κάλπες, όπου προσέρχονται σχεδόν 10 εκατ. ψηφοφόροι, θα κλείσουν στις 19:00 και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης, μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν σε λίγα εκλογικά τμήματα ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εμφανώς συγκινημένος ο Κάρολος Παπούλιας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Ιωάννινα, για τελευταία φορά με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.