Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η επιστολή παραίτησης της Άριας Αγάτσα από το ΠΑΣΟΚ

κλικ για μεγέθυνση

Γυαλιά καρφιά το περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη (photos&video)

Τα έκαναν όλα γιάγμα στην Τριπολιτσά ...
φωτογραφίες Βασίλης Παπαδόπουλος ΕUROKINISSI

Διεκόπη οριστικά το Συμβούλιο

Σε αρένα μετατράπηκε το περιφερειακό συμβούλιο μετά την πρόταση Τατούλη να ψηφιστεί η ΜΠΕ για την μονάδα βιοαερίου στην Μαντινεία. Οι κάτοικοι οργισμένοι και παρά το γεγονος οτι θα περιλαμβάνονταν και οι δικές τους τροποιήσεις άρχισαν να σπάνε τραπέζια και να πετούν καρέκλες εναντίον συμβούλω.. Στην αίθουσα δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Απο τα αντικείμενα που πετάχτηκαν τραυματίστηκε ένας πολίτης ο οποίος μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο παναρκαδικό. Τραυματα απο καρέκλες που πετάχτηκαν φέρει στο κεφάλι και δημοσιογράφος του arcadiaPortal που κάλυπτε την συνεδρίαση. Αυτήν την ώρα η αίθουσα του περιφερειακού έχει αποκλειστεί απο δυνάμεις της αστυνομίας ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα. Αποσβωλομένοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι εντός της αιθούσης κοιτούν το χώρο προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι έγινε

Ανοίγει πριν από το Πάσχα το Ακρωτήρι της Θήρας

Η απόφαση λήφθηκε σε επείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Ανοίγει εντός των ημερών, πριν από το Πάσχα μάλιστα, το Ακρωτήρι της Θήρας, όπως είχε γράψει άλλωστε το «Βήμα». Η απόφαση λήφθηκε κατά την επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης και παραλαβής του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.

Κατά τη συνάντηση ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου. Παράλληλα, συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε σε προσωρινή βάση το θέμα της ηλεκτρομηχανολογικής συντήρησης του χώρου, έως και την οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η αυτογελοιοποίηση ως κοινοβουλευτική και πολιτική πρακτική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω γράψει τίποτε – πέραν της στενής ειδησεογραφίας – για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το (φουσκωμένο) έλλειμμα.

Και δεν έγραψα επειδή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ.

Το πόρισμα μιλά από μόνο του: Η επιτομή της μονομέρειας, καμιά αναφορά στην ταμπακιέρα, καμιά σχέση με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η μεγαλύτερη από όλες τις ντροπές του σίριαλ των (λέμε τώρα) εξεταστικών επιτροπών.

Η αηδία μου υπήρξε τόσο μεγάλη, που προτιμώ να αναφερθώ στο γενικό:

Το σημείωμα του αυτόχειρα

Κιάτο: Αποκαθήλωσαν τις ταμπέλες από πολιτικά γραφεία (Video)

Μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο στη μνήμη του «Άγνωστου Ματωμένου Πολίτη» η συνέλευση της πλατείας αποφάσισε να «τιμήσει» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Πάνο Μπεγλίτη και Κώστα Κόλλια αποκαθηλώνοντας τις ταμπέλες από τα πολιτικά τους γραφεία.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες κόλλησαν επίσης στα πολιτικά γραφεία των δύο βουλευτών την επιστολή του 77χρονου αυτόχειρα.

Τέλος προειδοποίησαν οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο πως «αν τολμήσει να αναρτήσει προεκλογική ταμπέλα στην πόλη του Κιάτου θα έχει την ίδια τύχη».

Παναγιώτης Σγουρίδης: Δεν μπορώ να είμαι συνυποψήφιος με κάποιον, όπως ο Τσετίν Μάντατζη,που θα φωτογραφίζεται με την σημαία της ανεξάρτητης Θράκης

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «Χ»
Σωστή η μείωση προστίμων μόνο για τεμένη που έχουν ανεγερθεί σε βακουφικές εκτάσεις

Την άποψη ότι η τροπολογία της μείωσης προστίμων για τα αυθαίρετα ορθώς θα εφαρμοστεί για τεμένη που έχουν ανεγερθεί πάνω σε βακουφικές εκτάσεις, εξέφρασε ο Παναγιώτης Σγουρίδης πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο «Χ» μετά το σάλο που προκλήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή. Η ένταση στη Βουλή δημιουργήθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, με αφορμή ανακοίνωση από τον κ. Σηφουνάκη φραστικής «βελτιωτικής» τροποποίησης στο νομοσχέδιο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, λίγο πριν την ψήφιση του επί του συνόλου. Σύμφωνα με την προσθήκη εντάσσονται όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου, το οποίο ίσχυε αρχικά μόνο για τους μουσουλμάνους.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης αντέδρασε έντονα και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου μισή ώρα. Ο κ.Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Σηφουνάκη να αποσύρει την προσθήκη, επισημαίνοντας ότι, με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό του Κοινοβουλίου,

Η πεπλοφόρος της Φυλής ήταν... μαϊμού!

Πώς Αστυνομία και αρχαιολόγοι εξαπατήθηκαν αρχικά από το άγαλμα που αποδείχθηκε κίβδηλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαίρη Αδαμοπούλου

Ανθρακες αποδείχτηκε ο θησαυρός που κρυβόταν σε μαντρί στη Φυλή και αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς η πεπλοφόρος κόρη η οποία θεωρήθηκε από κάποιους ως «δίδυμη αδελφή της διάσημης Πεπλοφόρου της Ακρόπολης» δεν είναι παρά ένα κακότεχνο αντίγραφο από τεχνητό λίθο που απέχει πολύ από το κομψό μαρμάρινο άγαλμα το οποίο βρέθηκε στον Ιερό Βράχο.

Η εξέλιξη προκάλεσε «κόντρα» μεταξύ αρχαιολόγων και αστυνομικών, με τους πρώτους να μιλούν για πίεση που δέχθηκαν να γνωμοδοτήσουν γρήγορα ώστε να παρουσιάσει η ΕΛ.ΑΣ. μια επιτυχία.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για κίβδηλο έργο ακόμη και με μακροσκοπική εξέταση» εκτιμά η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Κορδελιό-Εύοσμος: Αναβίωση του εθίμου της Λαζαρίνας

Το έθιμο της Λαζαρίνας αναβιώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 18:30 στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, παραμονή της εορτής του Λαζάρου.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, θα περιηγηθούν στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου με κατεύθυνση το δημαρχείο, στην πλατεία, όπου θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου, ενώ κρατώντας φαναράκια και καλάθια θα μοιράσουν Βάγια και Λαζαροκούλουρα στον κόσμο.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, όπου υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου και θα μοιράσουν Βάγια και Λαζαροκούλουρα, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους του Ελευθερίου Κορδελιού, για να καταλήξουν στο αμφιθέατρο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Την Κυριακή 8 Απριλίου ο δεύτερος εθελοντικός καθαρισμός στις Αλυκές Κίτρους Πιερίας


Χαλάστρα, 4 Απριλίου2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή καθαρίζουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους

Την ερχόμενη Κυριακή, 8 Απριλίου, «ανασκουμπωνόμαστε» για να καθαρίσουμε την παραλία
των Αλυκών Κίτρους, στο πλαίσιο της 2ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Την Κυριακή που πέρασε, δεκάδες εθελοντές από την περιοχή της Ημαθίας, αλλά και από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη ήρθαν στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Λουδία.

Συγκέντρωση φαρμάκων από την οργάνωση "Γιατροί του κόσμου"

Τα μέλη των Γιατρών του Κόσμου, στα πλαίσια των πολλαπλών δράσεων τους , θα πραγματοποιήσουν bazaar σε Ν. Μουδανιά και Ν. Τρίγλια .

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν φάρμακα για τους ανέργους, ανασφαλίστους ή απόρους συμπολίτες μας .

Θα μας βοηθήσετε αν μας φέρετε οποιοδήποτε φάρμακο που έχετε στο σπίτι, αρκεί να μην έχει λήξει ή και με την οικονομική σας συμμετοχή, αν το επιθυμείτε.

Προσβλέπουμε στην πολύτιμη βοήθεια σας και σας ευχαριστούμε θερμά!

Ο απόκοσμος «κήπος των αυγών» στο Νέο Μεξικό

Ο περίφημος «Bisti Egg Garden» αποτελεί εδώ και χρόνια την «ατραξιόν» στο Νέο Μεξικό, καθώς συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που έρχεται εδώ προκειμένου να θαυμάσει ένα από τα εντυπωσιακότερα γεωλογικά «θαύματα» που υπάρχουν στον πλανήτη.

Γιατί μπορεί το Grand Canyon να εκπλήσσει με το μέγεθός του, όμως αυτός ο μικρός σχετικά «κήπος» έχει πολλά να πει και να δείξει μέσα σε λίγες μόνο… εικόνες! Μια περιοχή με ασυνήθιστους σχηματισμούς πετρωμάτων από σχιστόλιθο που παραπέμπουν σε αβγά δεν μπορεί παρά να θεωρείται το λιγότερο αινιγματική και μυστηριώδης, ακόμη και… εξωγήινη!