Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Όλα έτοιμα για το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη


Νικήτη  20 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλα έτοιμα για το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη

Όλα είναι έτοιμα για το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη που θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή 23/10.

Οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση ξεπερνούν κάθε προσδοκία και οι έξι περιπατητικές διαδρομές, η ποδηλατική και αυτή με τα άλογα προσελκύουν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την φύση και να περπατήσουν στο φθινοπωρινό Δραγουντέλη.

Ο Γ.Α.Π. διέγραψε τη Λούκα Κατσέλη


Πριν λίγα λεπτά ο Γιώργος Παπανδρέου, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, όπου αναφέρει ότι διέγραψε τη Λούκα Κατσέλη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Λ. Κατσέλη: Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει


«Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου ως έχει μέχρι στιγμής» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, κατά την κρίσιμη συζήτησης επί της ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αν και σημείωσε πως κατανοεί πλήρως την ευθύνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας μάλιστα πως γι' αυτό το λόγο ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο άρθρο αυτό για τις εργασιακές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κατάργηση της αρχής της ευνοικότερης ρύθμισης σε συνδυσαμό με το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων οδηγούν σε ύφεση,

Νεκρός ένας διαδηλωτής στο Σύνταγμα


Επεισόδια με δεκάδες τραυματίες στο συλλαλητήριο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ, ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος εισήχθη με έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, ο άντρας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χημικά που εισέπνευσε επιβάρυναν την κατάστασή του. Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.

«Ο διαδηλωτής πέθανε από καρδιακή προσβολή. Δεν χτυπήθηκε κατά τα επεισόδια», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νεκρός 53χρονος συνδικαλιστής στα επεισόδια στο Σύνταγμα!


Πέθανε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο 53χρονος Δημήτρης Κοτσαρίδης, συνδικαλιστής της ΔΕΗ. Υπέστει κολπική μαρμαρυγή στα επεισόδια και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε.

Αναμένεται ενημέρωση από το νοσοκομείο.

Αγριες συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος


Πέτρος Κατσάκος, Χρήστος Χατζησπύρου

Εκτεταμένα επεισόδια

Σκηνικό πολέμου αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Ομάδες αναρχικών έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή πετροπόλεμο με μέλη του ΠΑΜΕ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Συντάγματος για διαδηλωτή που φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω πτώσης από ύψος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αναρχικών έσπασε την ανθρώπινη αλυσίδα που είχει σχηματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος.

Νεκρός ο Καντάφι!


της Λήδας Φιλιππάκη

Τέλος εποχής

Ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του, επιβεβαίωσε ο Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ, στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Σύμφωνα με το Μεταβατικό Συμβούλιο, ο Καντάφι βρήκε το θάνατο, αφού προηγουμένως είχε συλληφθεί από τους αντικαθεστωτικούς μετά την πτώση της πόλης Σύρτη.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο Καντάφι είχε αιχμαλωτιστεί, χωρίς να διασαφηνίζουν αν ήταν νεκρός ή ζωντανός.

«Ναι» θα ψηφίσει η Β.Παπανδρέου - Επιμένει στο «όχι» η Λ.Κατσέλη


«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μη δοθεί η 6η δόση», είπε η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή, ουσιαστικά ξεκαθαρίζοντας πως θα ψηφίσει «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η κ. Παπανδρέου δήλωσε πως συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος την «διαβεβαίωσε» ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δε θα δοθεί η 6η δόση.

«Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα όπως πάρα πολλοί», τόνισε η κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως είναι «η τελευταία φορά».

Αποκάλυψη: «Κόσοβο» στη Θράκη «βλέπουν» οι Αμερικανοί


Οι φανερές και οι μυστικές συναντήσεις, με στόχο να εγείρουν «μειονοτικά ζητήματα» στην ευρύτερη περιοχή αποκαλύπτονται τα απόρρητα έγγραφα που παρουσιάζουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Την «κοσοβοποίηση» της Θράκης επιδιώκει το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία εθνικής πολιτικής στο θέμα των μειονοτήτων αλλά και τη συμμαχία «προθύμων», που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

Σε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο αποκάλυψαν τα «Επίκαιρα», καταγράφεται ο ενεργός ρόλος και οι παρεμβάσεις του αμερικανικού Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης σε ζητήματα που άπτονται της μειονοτικής πολιτικής,

Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον Σεπτέμβριο του 2005, στη διάρκεια ενός δείπνου που ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε στο Καστρί για τους βουλευτές του, λέγεται πως κάποιοι από αυτούς τον παρότρυναν «να βγάλει τον δολοφόνο που έχει μέσα του».

Θρυλείται επίσης πως εκείνος τους είχε απαντήσει ότι τον καιρό που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, οι τουρκικές  εφημερίδες τον αποκαλούσαν «διάβολο με αγγελικό πρόσωπο»!

Όσοι γέλασαν γέλασαν, τον καιρό εκείνο, με το αστειάκι. Μερικοί το βρήκαν πολύ κρύο για τα γούστα τους. Άλλοι, χαμογέλασαν ειρωνικά και αυτάρεσκα.

ΠΑΣΟΚ: Σε όλα μέσα έπεσαν (Video)

Επιστολή-κόλαφος για Βενιζέλο (Video)


Από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ως συνέχεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσής τους

Για «πόθεν έσχες», νόμο περί ευθύνης υπουργών, άδειες καναλιών, χρέη ΠΑΕ και το δώρο στην Proton Bank

«Ασπίδα προστασίας» του πανταχόθεν βαλλόμενου πολιτικού συστήματος, αποκαλεί τα νομοθετήματα του Ε. Βενιζέλου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, δίνοντας έτσι συνέχεια στην προ ημερών τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους.

Ο κ. Βαξεβάνης καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο το "έκτρωμα" του νόμου περί ευθύνης υπουργών "που οδηγεί στην ατιμωρησία" και τον εγκαλεί για μια σειρά ρυθμίσεων, όπως η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών χωρίς άδεια,

Βαλκανικοί Πόλεμοι: 19 Οκτωβρίου 1912 η μάχη των Γιαννιτσών


Του Σωτήρη Χριστοδούλου

" ...Ο γενναίος Στρατός μου ας έχη ως σύνθημα "Εμπρός πάντοτε". Τοιούτον αίσθημα άγει ασφαλώς προς την νίκην, απαραίτητον για την εκπλήρωσιν των ιεροτέρων μας καθηκόντων, την πλήρωσιν των αγνωτέρων μας ιδεωδών..."

Από την ημερησία διαταγή του Αρχιστρατήγου την επομένη
της μάχης του Σαρανταπόρου (9-10 Οκτ. 1912)

IΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Aπό το πρωϊ της 5ης Οκτωβρίου 1912, η βροντή των πυροβόλων αντηχούσε σε ολόκληρη την χερσόνησο του Αίμου.