Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Μάριος Φραγκούλης: Σελίδα λευκή

Αισώπου Μύθοι: Γεωργὸς καὶ ὄφις ὑπὸ κρύους πεπηγώς


Γεωργός τις χειμῶνος ὥρᾳ ὄφιν εὑρὼν ὑπὸ κρύους πεπηγότα, τοῦτον ἐλεήσας καὶ λαβὼν ὑπὸ κόλπον ἔθετο.

Θερμανθεὶς δὲ ἐκεῖνος καὶ ἀναλαβὼν τὴν ἰδίαν φύσιν ἔπληξε τὸν εὐεργέτην καὶ ἀνεῖλε· θνῄσκων δὲ ἔλεγε· "Δίκαια πάσχω, τὸν πονηρὸν οἰκτείρας."

Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι ἀμετάθετοί εἰσιν αἱ πονηρίαι, κἂν τὰ μέγιστα φιλανθρωπεύωνται.

Κάνει θραύση, αλλά εμείς το κλέψαμε από την Ρεσπέντζα


Το είδαμε στη Ρεσπέντζα, μας άρεσε και το ανεβάσαμε κι εμείς.

Tο καμένο δάσος έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του στη Χαλκιδική


Η φύση δούλεψε εντατικά στα καμένα δάση της Χαλκιδικής που ήδη, λίγα χρόνια μετά τις φωτιές, έχουν αναγεννηθεί με φυσικό τρόπο σε ποσοστό 85%! Σύμφωνα με τον νομάρχη, Αστέριο Ζωγράφο, μετά τις πυρκαγιές ακολουθήθηκε η τακτική της φυσικής αναγέννησης.

Όπως προτείνεται άλλωστε και από την διεθνή βιβλιογραφία, με αποτέλεσμα το καμένο δάσος να έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

"Ιδιαίτερα για την περιοχή της Παλλήνης βοήθησε και πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κοπάδια με ζώα και κτηνοτροφική δραστηριότητα" διευκρίνισε ο κ.Ζωγράφος προσθέτοντας ότι "έχουν ολοκληρωθεί παράλληλα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα".....

"Τα καινούργια πευκάκια έχουν φτάσει πλέον το ένα μέτρο ύψος ενώ οι ακακίες τα 2 μέτρα"προσθέτει από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλλήνης κ.Καπούλας σημειώνοντας ότι "σε κάποια στιγμή θα χρειαστεί μάλιστα αραίωση λόγω της πυκνής βλάστησης"!

Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η αναγέννηση του δάσους ακόμα περισσότερο, οι Φίλοι του Πρασίνου θα δενδροφυτεύσουν την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 3.000 δενδρύλλια, στην περιοχή Πευκοχωρίου- Ν. Σκιώνης Κασσάνδρας με τοπωνύμιο Μετοχικό του δήμου Παλλήνης που κάηκε το 2006.

"Υποστηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και συζητήσαμε ήδη με τα μέλη του συλλόγου για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των δενδρυλλίων" ανέφερε ο κ.Καπούλας." Για το σκοπό αυτό, τα νέα δενδρύλλια αλλά και όσα έχουν φυτευτεί παλαιότερα από τον δήμο Παλλήνης, θα παρακολουθούνται και μετά το χειμώνα θα ποτίζονται τακτικά".

Πηγή: Sportime.gr

Τώρα τρέχει να τα μαζέψει...ο κ. Παπανδρέου στο CNN: "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας" μας λέει!


Του Στάθη Σαραφόπουλου

Όλοι είδαμε και ακούσαμε πριν λίγες μέρες, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, να λέει στους Υπουργούς του ότι η Ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα της "πτώχευσης"!

Ξαφνιασθήκαμε πραγματικά!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας να λέει επίσημα και στις κάμερες ότι η οικονομία της χώρας του ...χρεοκοπεί!

Δεν είχε αντίληψη για τους αντικτύπους που θ' ακολουθούσαν για όλα όσα έλεγε;

Γιατί τα είπε...είναι τόσο επιπόλαιος, αναρωτηθήκαμε!

Χρειάζεται άλλοθι σκεφθήκαμε, γιατί πριν δύο μήνες έλεγε στον Ελληνικό Λαό, "λεφτά υπάρχουν"και τώρα θα "θερίσει θύελλες!

Αυτόματα η ελληνική οικονομία δέχθηκε επιθέσεις από παντού!

Τρομοκρατήθηκαν οι πάντες και κυρίως οι Δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου, τα επιτόκια δανεισμού...άρχισαν να τρέχουν!

Η κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη!
Η ζημιά είχε γίνει!

Ανεξάρτητοι μελετητές διαπίστωσαν ότι ήταν όλα ψέματα!

Διεθνείς οίκοι, από χθες, άρχισαν να λένε τώρα, ότι η Ελληνική Οικονομία θα έχει ανάπτυξη θετική για το 2010!

Και τώρα τρέχει ο κ. Παπανδρέου και δεν προλαβαίνει!
Την ζημιά την έκανε, καθώς επίσης και το έργο του δυσκολότερο!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας", επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέρος της οποίας προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΕΕ στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησής του για ανάκαμψη της οικονομίας και υιοθέτηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης.

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι δεν είναι δίκαιο να συνδέει κάποιος το Ντουμπάι με την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι μέλος της ευρωζώνης ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος.

Χαρακτήρισε μάλιστα σε αυτό το σημείο ρεαλιστικό το στοίχημα του προϋπολογισμού του 2010 για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ.

Προανήγγειλε δε τη λήψη γενναίων μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ σε σχετική ερώτηση για τις εσωκομματικές αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση του οικονομικού επιτελείου για πάγωμα των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις του δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και απολαμβάνει άνετη κοινοβουλευτική και ευρεία λαϊκή υποστήριξη.

Η ζημιά όμως έγινε κύριε πρόεδρε καθώς επίσης και το έργο σας δυσκολότερο!
Στα σοβαρά θέματα απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα, δεν είναι όλα..."πράσινη ανάπτυξη"!

Πηγή: E.M.ΠΡΟ.Σ. για ανάπτυξη

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων


Έκτακτο - Σύμφωνα με πληροφορίες, εκοιμήθη πριν από λίγη ώρα πλήρης ημερών ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπασχε από πολλά προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2007, ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά είχε υποστεί ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κυρός Σπυρίδων (Σωτήριος Τραντέλλης) γεννήθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε εις την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1952.

Υπηρέτησε ως καθηγητής των θρησκευτικών εις την Μέση Εκπαίδευση, ως Στρατιωτικός ιερεύς, ως καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ως εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Θεσσαλονίκης και ως Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κασσάνδρείας.

Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την χριστιανική αρθρογραφία, συγγράψας πολλά βιβλία και άρθρα χριστιανικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Μητροπολίτης Λαγκαδά χειροτονήθηκε την 26 / 6 / 1967.

Ίδρυσε Διαβαλκανικό Κέντρο, Γηροκομείο, Βρεφονηπιακό Σταθμό καθώς και Ραδιοφωνικό Σταθμό εκ του οποίου κηρύττει δις και τρις καθ' εκάστην.

Τέλος, ο 83χρονος μειλίχιος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων, εκοιμήθη πλήρης ημερών στις 4 Δεκεμβρίου 2009.

Πηγή: Ρομφέα

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, από τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν επίσης γνωστός από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.

π.χ. για τις γυναίκες είχε δηλώσει: «Δεν έχει δικαίωμα να λέει “έπλυνα τα ρούχα και είμαι κουρασμένη”. Oταν το θέλει ο άνδρας θα υπηρετήσει τη συνεύρεση όσο κουρασμένη και αν είναι. Διότι οι δύο είναι ένας. Για το καλό του ζεύγους. Για να προλάβουμε τα διαζύγια. Εκτός αν έχει πυρετό...».

Ήταν γνωστός ΠΑΟΚτσής, "Είμαι ΠΑΟΚάρα" δήλωνε. "Δεν έχω δικαίωμα να είμαι ΠΑΟΚ γιατί είμαι Μητροπολίτης ; "

Επίσης: Για τον αυνανισμό, έχω να πω το εξής. Μου λένε “πάτερ, δεν μπορώ, δεν αντέχω”. Του λέω, “ναι παιδάκι μου, μη στεναχωριέσαι, μην απελπίζεσαι”. Του δίνω συμβουλές. Γιατί τέτοιες καταστάσεις βλάπτουν και την υγεία. Το λένε και οι γιατροί, ότι και το μυαλό και όλες οι δυνάμεις του οργανισμού εξαντλούνται. Φεύγουν από το σώμα οι ορμόνες και το. αφήνουν απροστάτευτο. Το υγρό αυτό, (σ.σ. εννοεί το σπέρμα) είναι μυελός. Δεν είναι για πέταμα.

Το γενεαλογικό δέντρο των Μακεδόνων


Στην Ιστορία όλων σχεδόν των λαών ο μύθος υπάρχει ως πρωταρχικό στοιχείο της εμφάνισής τους στον κόσμο. Ο μύθος είναι ελληνικό δημιούργημα. Πηγή τούτου είναι ο Όμηρος. Στο σύνολο των μυθικών παραδόσεων περί των ανωτέρων Θεών, περί των κατωτέρων θεοτήτων, και περί των κατορθωμάτων των ηρώων στις παραδόσεις και στις διηγήσεις για τους προϊστορικούς χρόνους, μέχρι και της «καθόδου των Δωριαίων», βρίσκουμε πάντοτε την αρχή της φιλοσοφίας.

Τι άλλο από φιολοσφία μπορεί να ήταν ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Απολλόδωρος, ο Ηρόδοτος και αυτός ο Πλάτων, που τα έργα τους διανθίζονται απ’ τον μύθο; Ο τελευταίος στους διαλόγους του παρεμβάλλει μύθους σαν διηγήματα, όπως αυτόν περί Ατλαντίδος στον «Κριτία» και περί Ηρακλέους στον «Μένωνα».

Μυθώδης, λοιπόν, η ιστορία μας, με την έννοια των υπερφυσικών κατορθωμάτων και των επιτεύξεων των Ελλήνων από την εμφάνισή τους στο στερέωμα, έως την μέχρι σήμερα εξέλιξή τους. Και για κάθε τι μυθικό υπάρχει κάποια αληθινή βάση και μια ιστορική αλήθεια.

Ο πατέρας της Ιστορίας, Ηρόδοτος, ταυτίζει τους Λακεδαιμονίους με τους Δωριείς και τους τελευταίους με τους Μακεδόνες. Γράφει στο Α' βιβλίο του «Κλειώ», κεφ. 56. Οι Λακεδαιμόνιοι επί Δευκαλίωνος κατοικούσαν στην Φθιώτιδα και επί Δώρου στους πρόποδες της Όσσης, εις την πέραν του Ολύμπου χώραν, που ονομαζόταν Ιστιαιώτις. Όμως εκδιώχθηκαν από τους Καδμίους και κατοίκησαν στο πλέγμα που υπήρχε τότε μιας τετραπόλεως: Ερινεός, Βοΐον, Κιτίνιον και Πίνδον και συγκεκριμένα στην τελευταία υπό το όνομα Μακεδνόν. «Οίκεε εν Πίνδω Μακεδνόν καλεόμενον».

Οι Λακεδαιμόνιοι από ’κει μετακινήθηκαν στην Δρυοπίδα, μητρόπολη της Δωρίδος και τελικά κατέβηκαν στην Πελοπόννησο περί το 1100 π.Χ. περίπου, ονομασθέντες Δωριείς. Την εποχή του Ηροδότου πολύ συζήτηση γινόταν περί της «καθόδου των Δωριαίων», ή Ηρακλειδών, όπως αναφέρεται σε ένα απόσπασμα ποιήματος του Τυριαίου, που διεσώθη από τον Στράβωνα (65 π.Χ. - 23 μ.Χ.). Έλεγε: «Ζεύς Ηρακλείδες την δε δέδωκε πόλιν οίσιν άμα προλιπόντες Ερινεόν ηνεμόεντα ευρείαν. Πέλοπος νήσον αφικόμεθα».

Ποιοι ήσαν οι Ηρακλειδείς; Συνεχίζει ο Ηρόδοτος. Το γενεαλογικό τους δέντρο κρατάει από τον Δία και τη Δανάη, που γέννησαν τον Περσέα. Απ’ αυτόν γεννήθηκαν ο Αλκαίος και ο Αμφιτρίων. Παιδί του Αμφιτρίωνα και της Αλκμήνης ο Ηρακλής, εκ του οποίου προήλθε ο Ύλλος. Απόγονος τούτου ο Κλεοδαίος και απ’ αυτόν ο Αριστόμαχος και ο Αριστόδημος, οι λεγόμενοι Ηρακλείδες. Από τον Αριστόμαχο έχουμε τον Τήμενο και τους Τημενίδες, Αγραίο, Φάλκη, Κείσο, Υρνηθώ και Γαυάνη, Αέροπο και Περδίκα.

Τα τρία τελευταία παιδιά έφυγαν από το Άργος και πήγαν στην Ιλληρία. Από κει πέρασαν το Βέρμιον (άνω Μακεδονία) και μπήκαν στην υπηρεσία του βασιλέως της πόλεως Λεβαίας, ως βοσκοί με μισθό. Ο πρώτος έβοσκε άλογα, ο δεύτερος βόδια και ο Περδίκας μικρότερα ζώα. Η βασίλισσα που ζύμωνε και αυτών το ψωμί, παρατήρησε ότι το ψωμί του Περδίκα φούσκωνε και γινόταν διπλάσιο από των άλλων. Τό ’πε στο βασιλιά. Εκείνος φοβούμενος ότι κάτι κακό σημάδι κρύβεται, τους κάλεσε και τους είπε να φύγουν. Αυτοί δέχθηκαν αρκεί να τους αποζημίωνε. «Οι δε τον μισθόν έφασαν δίκαιον είναι απολαβόντες ούτω αξιέναι».

Ο βασιλιάς για να τους κοροϊδέψει, με σαρκασμό τους έδειξε μιαν αχτίδα του ήλιου, πού ’μπαινε στο σπίτι από την καπνοδόχο. Να πάρτε αυτό εδώ για μισθό σας: «Μισθόν δε υμίν… άξιον τόνδε αποδίδωμι». Ο Γαυάνης και ο Αέροπος κοιτάχτηκαν αμήχανα. Ο Περδίκας όμως έβγαλε το μαχαίρι του, χάραξε έναν κύκλο γύρω από την αχτίδα του ήλιου λέγοντας: «Εντάξει βασιλιά, δεχόμαστε ό,τι μας δίνεις για μισθό». Έσκυψε, πήρε με τη χούφτα του τρεις φορές από τον ήλιο, τον έβαλε στον κόρφο του κι έφυγαν.

Ο βασιλιάς ταράχθηκε σφόδρα κι έστειλε κατόπιν σκέψεως ιππείς, να τους σκοτώσουν. Τα αδέλφια όμως πρόλαβαν και πέρασαν ένα ποτάμι που σε λίγο πλημμύρισε, λόγω νεροποντής και οι διώκτες τους δεν μπόρεσαν να περάσουν. Οι Τημενίδες έφτασαν σε άλλο μέρος της περιοχής και κατοίκησαν κοντά στους κήπους του Μίδα, πλησίον του Βερμίου.


Ο Περδίκας, λοιπόν, με τον ήλιο στον κόρφο του ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Μακεδονίας. Οι απόγονοί του κατά σειράν ήσαν: Αργαίος και εξ αυτού ο Φίλιππος, κατόπιν ο Αέροπος και μετά ο Αλκέτας. Παιδί του Αλκέτα ο Αμύντας, ο πατέρας του Αλεξάνδρου του Α'. Αυτού του Αλέξανδρου θέλησε να δώσει το γενεαλογικό δέντρο ο Ηρόδοτος στο βιβλίο του «Κλειώ» επ’ ευκαιρία που ο ίδιος εστάλη απ’ τον Μαρδόνιο στους Αθηναίους, ως πρέσβης, πριν από τη μάχη των Πλαταιών, προτρέποντάς τους να συμμαχήσουν με τον Ξέρξη, κάτι που δεν κατάφερε.

Δεν είναι τεκμηριωμένο αν ο Ηρόδοτος (484 - 410 π.Χ.) πήγε στη Μακεδονία ή ό,τι αναφέρει για τους Μακεδόνες τα άκουσε από φήμες, όπως κάθε τι που αναφέρεται στα περασμένα από πάππου προς πάππον. Ούτε έγινε γνωστό το όνομα του βασιλιά που πήρε στη δούλεψή του τους Τημενίδες. Όπως δεν έχει βρεθεί η παλαιότατη πόλη της Μακεδονίας Λεβαία.

Η διήγηση του Ηρόδοτου δεν μας εμποδίζει ν’ ανακαλύψουμε μια ιστορική αλήθεια, που δεν δημιουργήθηκε στα καλά καθούμενα. Η πόλη των Αιγών, η πιο παλιά και γνωστή πρωτεύουσα της Μακεδονίας στην Ημαθία, κοντά στον ποταμό Λουδία, που είχε προάστιο την Έδεσσα, όπου εθάπτοντο οι νεκροί, μετατέθηκε αργότερα στην Πέλλα, που παλιότερα λεγόταν Βούνομος, κοντά στο σημερινό χωριό Άγιοι Απόστολοι, γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου και στο Δίον. Εκεί στο μικρό χωριό της Ημαθίας, στη Βεργίνα, ανακάλυψε ο Ανδρόνικος τα μοναδικά ευρήματα των τάφων των Μακεδόνων βασιλέων και τη χρυσή λάρνακα στην οποία απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος ήλιος.

Ο ήλιος από τον κόρφο του Περδίκα, παιδιού του Τήμενου, απογόνου του Ηρακλή, φύτρα των θεών του Ολύμπου, που οι κάπηλοι Σκοπιανοί, τον έκαναν σημαία τους, για να υπαναχωρήσουν με την ενδιάμεση συμφωνία του ’95.

Χρήστος Πλέσσας
Χανιώτικα Νέα

Πηγή: dwdekatheon.org

Απόσχιση... μουσουλμάνων από τη ΝΔ

Η φωτογραφία είναι από το εξώφυλλο του περιοδικού Azinlikca, το οποίο εκδίδουν, στα τουρκικά, μειονοτικοί στη Θράκη. Ο τίτλος γράφει: Ο Αχμέτ Ιλχάν στηρίζει την Ντόρα

Την παραίτηση από το κόμμα δρομολογεί ο πρώην μειονοτικός βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν λόγω... Σαμαρά

Μορφή... «κινήματος της μειονότητας» εναντίον της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να προσδώσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποστηρικτής της Ντ. Μπακογιάννη Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ξενοδοχείο Αχίλλειο της Κομοτηνής να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη ΝΔ.

Ο κ. Ιλχάν τις προηγούμενες ημέρες επεδίωξε επαφές με όλους τους παράγοντες της μειονότητας που ανήκουν στη ΝΔ και έχουν εκλεγεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε επαγγελματικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, προσπαθώντας να τους πείσει να τον ακολουθήσουν στο σημερινό εγχείρημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους μειονοτικούς οι οποίοι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές στη Ροδόπη η κ. Μπακογιάννη συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 90%.

Στόχος

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σε όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου υπήρξε κινητοποίηση από παράγοντες που συνδέονται με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή με στόχο την καταψήφιση της υποψηφιότητας του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος και στο παρελθόν στη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΞ είχε γίνει στόχος των ακραίων στοιχείων που ελέγχονται από το προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιλχάν, προσδίδοντας ιδεολογικό υπόβαθρο στην κίνηση του αυτή, δήλωνε σε συνεργάτες του ότι λόγος της αποχώρησής του από το κόμμα (βάσει του άρθρου 6 του καταστατικού) θα είναι η «πλήρης αντίθεση του νέου προέδρου με τις αρχές βάσει των οποίων ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία» και μάλιστα παρέπεμπε και στην αποχώρηση από τη ΝΔ του νομάρχη Χανίων κ. Αρχοντάκη.

Πάντως ο κ. Ιλχάν δεν φαίνεται να έχει πείσει αρκετούς μειονοτικούς παράγοντες να τον ακολουθήσουν, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να ακολουθήσουν στάση αναμονής.

Οι κινήσεις του κ. Ιλχάν (πρόκειται για ένα από τα νέα στελέχη της μειονότητας) δεν είναι άσχετες πάντως και από τη συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τον νέο εκλογικό νόμο και ενδεχόμενη κατάργηση του πλαφόν 3% για την εκλογή βουλευτή.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Ιλχάν θα ήθελε να προκαταλάβει τις εξελίξεις και ενώ ο δημοφιλής σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν θα εισπράττει τη «φθορά» του κυβερνητικού κόμματος, ο ίδιος θα ηγηθεί ανεξάρτητου και «ασυμβίβαστου» συνδυασμού στη Ροδόπη, αποσπώντας έτσι και την υποστήριξη των γνωστών κύκλων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ενδιαφέρον το πώς θα κινηθεί στο εξής και η νέα ηγεσία της ΝΔ στον χώρο της μειονότητας, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το αν στον χάρτη των εκλογών οι νομοί Ξάνθης και Κομοτηνής βάφονται «πράσινοι» ή «μπλε».

Πηγή: Έθνος

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μειονοτικό πρόβλημα στην Θράκη.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι, που λέει και η παροιμία. Υπάρχουν άλλοι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα αναπληρώσουν κάποια κενά που μπορεί να δημιουργηθούν.

Ακόμα καλύτερα που θα γίνουν έτσι τα πράγματα, γιατί η περιοχή της Θράκης δεν χρειάζεται εντάσεις. Τα εξτρεμιστικά στοιχεία που θα ακολουθήσουν τον κ. Ιλχάν Αχμέτ θα απομονωθούν από τις ίδιες τις Μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης.

Ο Λαός αντιστάθηκε στο σύστημα


Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με την ήττα της εκλεκτής του συστήματος Ντόρας Μπακογιάννη, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης του ελληνικού λαού στα κελεύσματα του κατεστημένου. Το ότι κατέβηκαν στις κάλπες τόσες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από μόνο του ως γεγονός αποτελεί ένα παρήγορο μήνυμα.

Το νικηφόρο για τον Σαμαρά αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό χαστούκι στις κατεστημένες κλίκες και μια λαϊκή νίκη που αναπτερώνει την ελπίδα για όλους τους πολίτες. Όταν ο λαός θέλει, μπορεί να νικήσει το σύστημα που τον καταδυναστεύει και "στήνει" κάλπικους ηγέτες.

Νίκος Στεφανίδης
Κατερίνη

Πηγή: Πιέριοι

Λάρισα: Παραιτήθηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ. η Ελένη Αξιόγλου


Θέλει λέει ενωμένη κεντροδεξιά...

Aπό την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας:

(http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B98178A8A-88C1-4ADB-A007-5974B832633A%7D_25-11-09%20filo.pdf )

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ…

Παραιτήθηκε από τον ΛΑΟΣ η Ελένη Αξιόγλου

Παραιτήθηκε χθες από μέλος του ΛΑΟΣ η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής του κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές κ. Ελένη Αξιόγλου.

Η πρώην υποψήφια του ΛΑΟΣ στο ν. Λάρισας, που πήρε σχεδόν 2000 ψήφους στις 4 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε την απόφασή της γραπτώς στον πρόεδρο του κόμματος κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και στον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει επίσης ότι:

«Η κίνησή μου δεν έχει να κάνει με τυχόν δυσαρέσκεια, αλλά με την εκτίμηση και αξιολόγηση των ιδεολογικών εξελίξεων στην κεντροδεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία σήμερα».

Ερωτηθείσα από την «Ε» για τους ειδικότερους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια και τις μελλοντικές της κινήσεις, απέφυγε να πει για το αν θα συμπαραταχθεί τις επόμενες μέρες με κάποιον εκ των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι:

«Εμένα με εκφράζει η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

Το ερώτημα είναι ποιος εκ των τεσσάρων αρχηγών ή υποψηφίων αρχηγών μπορεί να εκφράσει αυτή την πολιτική, Γ.Καρατζαφέρης, Α. Σαμαράς, Ντόρα Μπακογιάννη ή Παν.Ψωμιάδης;

Πρέπει να σπάσουν τα «σύνορα» οι τέσσερις αρχηγοί με προκαθορισμένες αρχές, που να εκφράζουν όλο αυτό το χώρο.

Ποια συμμαχία πολιτικών θα μπορούσε να το πετύχει;».

ΔΕΝ είναι τυχαία η παραίτηση της Ελένης Αξιόγλου από το ΛΑΟΣ, αυτή τη χρονική συγκυρία.

Αρκετοί που ψήφισαν ΛΑΟΣ στις βουλευτικές εκλογές, σκέπτονται να εγγραφούν και να ψηφίσουν στις αρχηγικές εκλογές της Ν. Δημοκρατίας.

Πριν την παραίτηση, η πρώην υποψήφια του Γ. Καρατζαφέρη είχε «εισπράξει» τον προβληματισμό ψηφοφόρων που την επισκέπτονταν στο γραφείο της και για αυτό και η δήλωσή της περί ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Με ποιον θα πάει; (Χμ...)."

(thessalikiafypnish)...

Α.Κ.

Πηγή: Χαλκίδα και Εύβοια

Ούτε στην Αφρική δεν πίνουν τέτοιο νερό



κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

2 / 12 / 2009 Πάλι έβρεξε στα Πιέρια - Πάλι οι βρωμιές κατέληξαν στο φράγμα - Πάλι πάρα πολλές ημέρες το νερό θα είναι θολό άρα ακατάλληλο - Πως είναι δυνατόν να υδροδοτηθεί η Β. Πιερία από ένα τέτοιο ποτάμι που είναι συνέχεια θολό;

Θ.Κ. Πιέριος