Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009: Στέλιος Παπαθεμελής - Δημοκρατική Αναγέννηση

Εγκαινιάσθηκε το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Κατερίνης .

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δήλωση για το νέο νοσοκομείο έκανε και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος.








Πηγή: Λευτεριά

Επιθέσεις με μολότοφ στα Εξάρχεια

Δύο επιθέσεις με μολότοφ σημειώθηκαν στα Εξάρχεια. Η πρώτη έξω από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και η δεύτερη έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους και Ναυαρίνου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Χαριλάου Τρικούπη από την επίθεση υπέστη μικρές ζημιές ένα αυτοκίνητο, ενώ στην Ιπποκράτους παραδόθηκε στις φλόγες ένα βαν τηλεοπτικού σταθμού.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Κατατέθηκε σήμερα η αγωγή Ντόρας Μπακογιάννη κατά MIG και Βγενόπουλου


Η Υπουργός των Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπως είχε, ήδη,δηλώσει στις 22 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε σήμερα αγωγή εναντίον της MIG και του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητας της, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πολιτικό της γραφείο.

Με την αγωγή ζητείται το πόσο των 3 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα διατεθεί στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, προστίθεται στην ανακοίνωση.-

Πηγή: Το Βήμα

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για το Σάββατο


ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΤΗΛ. 23730-21630
ΦΑΞ. 23730-21637
Email: gdriv10@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

το Σαββάτο 26 Σεπτεμβρίου 2009

θα επισκεφτεί στις 17.30 την Ολυμπιάδα

στις 18.00 τα Στάγειρα και

στις 18.30 τη Στρατονίκη και

θα μιλήσει στην Ιερισσό στις 20.30

Μιλάει στους ετεροδημότες ο Ευθύμης Καρανάσιος στην Θεσσαλονίκη

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Χαλκιδική


ΜΗΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου, φοιτητής

ΠΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, φιλόλογος

ΠΛΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Δημητρίου, οικονομολόγος

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του Γεωργίου, μεταλ. μηχανικός

ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Βασιλείου, αρχιτέκτονας

Το πρόγραμμα του Ευθύμη Καρανάσιου για το Σαββατοκύριακο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ)

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής
Ευθύμης Καρανάσιος
συνεχίζοντας την προεκλογική του δραστηριότητα,


το Σάββατο 26-09-09

θα επισκεφθεί το πρωί τη Λαϊκή Αγορά της Συκιάς.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί στις 18.00 τα Σύλλατα, στις 18.30 τη Ν.Γωνιά, στις 19.00 το Λάκκωμα και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Φλογητά.

Στις 21.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην TV SUPER.

Την Κυριακή 27-09-09

Ο Ευθύμης Καρανάσιος στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη για τους ετεροδημότες στο ξενοδοχείο Holiday Inn, αίθουσα «Ισμήνη», (Μοναστηρίου 8).

To απόγευμα θα επισκεφθεί στις 18.00 τη Χανιώτη, στις 18.45 το Πολύχρονο, στις 19.30 την Κρυοπηγή και στις 20.30 θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στα Νέα Μουδανιά.

Από το γραφείο του Αθηναίου Φλωρίνη λάβαμε το παρακάτω άρθρο

Θέμα: «Αχίλλειος πτέρνα για το ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Μακεδονία (ΤΑ ΝΕΑ, 25-09-2009)»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την Παρασκευή 25-09-2009 «.οι έδρες της Ν.Δ. που μπορεί να θεωρηθούν διασφαλισμένες είναι οι δύο τριεδρικές (Χαλκιδική, Κιλκίς)».

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο του δημοσιεύματος όπου αναφέρεται στην Χαλκιδική με τίτλο: «Άνετο προβάδισμα της Ν.Δ.», γίνεται ειδική αναφορά στις υποψηφιότητες όλων των κομμάτων στο νομό μας με το σχόλιο ότι το σκηνικό δύσκολα μπορεί να ανατραπεί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2004.

Το παραπάνω, έχει ιδιαίτερο βάρος λόγω του ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι γνωστή για την αντικυβερνητική της δράση. Μετά τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται η άποψη πως η Χαλκιδική στις 4ης Οκτωβρίου δίνει καθαρή εντολή στον Κώστα Καραμανλή να βγάλει την χώρα από την κρίση. Ψηφίζει Νέα Δημοκρατία!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, 25-09-2009. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=96&ct=1&artid=4537939&nid=0#%23

http://www.athineosflorinis.gr/content/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=52

Ευθύμης Καρανάσιος


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Ευθύμης Καρανάσιος του Βασιλείου γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το 1965.
Είναι παντρεμένος με τη Γιάννα Σαμαρά από την Κασσάνδρεια και πατέρας δύο παιδιών.

Από το 1987 δραστηριοποιείται στον εμπορικό τομέα με εταιρεία που αναπτύσσει δυναμικά τον κύκλο εργασιών της με έμφαση στον εξαγωγικό χαρακτήρα της κυρίως στις Βαλκανικές χώρες.

Ο Ευθύμης Καρανάσιος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΔΑΚΜΕ Χαλκιδικής.

Συμμετέχει σε επιτροπές κοινωνικού χαρακτήρα μέσω των οποίων υπηρετεί τους πολίτες του Νομού, όπως του ΙΚΑ, του Δήμου Πολυγύρου, του Γενικού Νοσοκομείου, της Νομαρχίας, του ΚΕΠΑΚ και άλλες.

Η πολιτική του δραστηριότητα στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια και αργότερα ως μέλος της ΝΟΔΕ / Τμήμα Παραγωγικών Τάξεων, οργανώνει εμπόρους και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Το 2006 ανέλαβε την προεδρία της ΝΟΔΕ σε μία κρίσιμη καμπή και έβαλε τις βάσεις για μια νέα εποχή κομματικής ενότητας και συσπείρωσης των μελών της μεγάλης παράταξης της Δημοκρατίας.

Το 2007 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πολυγύρου.

Οι ευεγερτικές ιδιότητες των «υπερτροφών»


Το ιπποφαές, η σπιρουλίνα και η αλόη είναι οι πιο γνωστές από τις δεκάδες υπερτροφές που ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Τα πολύτιμα συστατικά τους υπόσχονται θαύματα!

Στην εποχή που το 24ωρο δεν αρκεί, οι υπερτροφές είναι η φυσική λύση για να αντιμετωπίσουμε το άγχος, την υπερκόπωση και τις ασθένειες που προκαλούν. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες ξαναανακάλυψαν αυτό που οι αρχαίοι λαοί γνώριζαν.

Τις τροφές που ακόμα και σε μικρές ποσότητες συγκεντρώνουν εκατοντάδες θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν αποτοξινωτικά και ιαματικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σωστή κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει την ενέργεια, να αναζωογονήσει το σώμα και να το οπλίσει απέναντι στις πιο συχνές ασθένειες.

Το ιπποφαές, η σπιρουλίνα και η αλόη είναι οι πιο «διάσημες» υπερτροφές.

Ιπποφαές: Το ελληνικό όνομά του μαρτυρά τη χρήση του από τους αρχαίους Ελληνες. Είχαν παρατηρήσει ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τους πορτοκαλί καρπούς ανάρρωναν εξαιρετικά γρήγορα. Οι σύγχρονοι Ελληνες το ανακαλύψαμε μόλις την τελευταία διετία. Οι 190 πολύτιμες ουσίες που περιέχει έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Βοηθά στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες, αναζωογονεί το δέρμα και βελτιώνει τις πνευματικές λειτουργίες.

Σπιρουλίνα: Το κυανοπράσινο φύκι που πρωτοεμφανίστηκες 40.000 χρόνια πριν περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμα συστατικά. Είναι ένας πλήρες τρόφιμο που μπορεί να εξοπλίσει τον ανθρώπινο οργανισμό με δύναμη κι ενέργεια. Ακόμα βοηθά στην πέψη, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αλόη: Οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή και τονωτική δράση, ενώ βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου.

Οι υπερτροφές αναδεικνύονται ωφέλιμες σε αθλητές, όσους κάνουν δίαιτα ή έχουν απαιτητική καθημερινότητα. Αντίθετα, έγκυοι, αλλεργικοί και άτομα που ακολουθούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή πρέπει να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό.

Πηγή: Έθνος

Καταδίκες σε 14 μοναχούς της Εσφιγμένου


Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον κάθε έναν από του 14 ζηλωτές μοναχούς, μεταξύ αυτών και ο «ηγούμενος» Μεθόδιος, για την κατάληψη της μονής Εσφιγμένου.

Καταδικάστηκαν για το αδίκημα της «παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου», ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, δύο αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν ότι επέτρεψαν την είσοδο Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου στο μοναστήρι. Το όχημα που μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οδηγούσε ο πατέρας ενός από τους μοναχούς, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά αθωώθηκε επίσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω μοναχοί ήταν πρωταίτιοι της κατάληψης και δεν επέτρεψαν στα μέλη της νόμιμης αδελφότητας να εγκατασταθούν στο μοναστήρι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

MIG: Αγωγή αποζημίωσης κατά κ. Ντ. Μπακογιάννη.


Η Μαρφίν Ινβέστμεντ Γκρουπ (MIG) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σήμερα αγωγή αποζημίωσης, τριών εκατ ευρώ, για ηθική βλάβη «λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας» κατά της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η MIG δεσμεύεται να προσφέρει το ποσό στην Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Ίδρυμα MARFIN» για ενίσχυση του κοινωφελούς της έργου. «Όλοι εμείς τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της MIG, έχουμε δουλέψει τίμια και σκληρά για πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό Όμιλο και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι ‘αυτό. Αυτήν την υπερηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε να την αμφισβητήσει κανείς, μα κανείς απολύτως, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος αντιπαράθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίκυ Μοσχολιού: Πέρα, στους πέρα κάμπους

Ανδρικά εσώρουχα για... αριστερόχειρες


Τα εσώρουχα της καινούριας σειράς θα διαθέτουν οριζόντιο άνοιγμα, αντί για το συνηθισμένο κάθετο που ανοίγει από δεξιά και είναι... δύσχρηστο για τους αριστερόχειρες

Βρετανικό κατάστημα ανακοίνωσε ότι στο εξής θα διαθέτει ανδρικά εσώρουχα ειδικά για αριστερόχειρες, μία καινοτομία που σύμφωνα με τους υπευθύνους θα καταστήσει πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματικότερη την... πρόσβαση.

Σπάζοντας μία παράδοση 75 ετών, τα εσώρουχα της καινούριας σειράς του καταστήματος Hom θα διαθέτουν οριζόντιο άνοιγμα, αντί για το συνηθισμένο κάθετο που ανοίγει από δεξιά και είναι δύσχρηστο για τους αριστερόχειρες.

Πηγή: Έθνος

Τελέσθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Κατερίνη









Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας τελέσθηκαν χθες βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, όπου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και παρουσιάσθηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Πηγή: Λευτεριά

Έτσι γίνεται στα πολιτικά κόμματα, φυσικά όταν λειτουργούν σωστά οι Νομαρχιακές τους.

Όχι σαν τη ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής που πέρα από τη Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξέρει τίποτα άλλο.

Λες και χάθηκαν τα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά ξεχάσαμε, τα γαλάζια κάστρα πέφτουν συνήθως από μέσα...

Προεκλογικά παιχνίδια στη Θράκη

Προβληματισμός για την επιλογή του κ. Καρατζαφέρη να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη

Η κάθοδος του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη (αριστερά) στη Ροδόπη ίσως προκαλέσει εμμέσως προβλήματα στον υπουργό Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδη

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι δημιουργεί για τη ΝΔ η υποψηφιότητα του κ. Γ.Καρατζαφέρη στη Ροδόπη. Η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ να επιλέξει τον ακριτικό αυτόν νομό, στον οποίο περίπου οι μισοί ψηφοφόροι είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, για να χρησιμοποιήσει τη μία από τις δύο υποψηφιότητες που δικαιούται ως επικεφαλής κόμματος ενδέχεται να μεταβάλει τις ισορροπίες.

Και αυτό, όπως λένε στη Ρηγίλλης, όχι τόσο επειδή ο κ. Καρατζαφέρης έχει δυνατότητες να εκλεγεί, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη συγκέντρωση περίπου του 1/4 των ψήφων στον νομό, αλλά γιατί η κάθοδος του προέδρου του ΛΑΟΣ εκτιμάται από το γαλάζιο στρατόπεδο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιχαράκωση της μουσουλμανικής ψήφου και παράλληλα σε διαρροές από τη ΝΔ προς το έτερο κόμμα της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας». Από την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεαστεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ.Στυλιανίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2007 εξελέγη με διαφορά μικρότερη των 500 ψήφων έναντι του μουσουλμάνου βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Με το ΠαΣοΚ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι τόσο ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε έλθει πρώτος με 14.906 σταυρούς, όσο και ο κ. Γ.Πεταλωτής, ο οποίος είχε καταταγεί δεύτερος σχεδόν με τους μισούς. Σε αυτές τις εκλογές ο κ. Πεταλωτής παλεύει να πάρει την πρώτη θέση ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς ο κ. Χατζηοσμάν θεωρείται ο «κληρονόμος» του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο δεν έχει τυπικά διαλυθεί αλλά έχει ανασταλεί η λειτουργία του.

Η κατάσταση στη Ροδόπη φαίνεται ότι έχει φθάσει σε οριακό σημείο τόσο με την υποψηφιότητα του κ. Καρατζαφέρη όσο και με τη διαφαινόμενη προσπάθεια της Αγκυρας να «παίξει ρόλο» στον νομό, που οδήγησε τον κ. Στυλιανίδη να δηλώσει προς «Το Βήμα»: «Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και κριτήριο των πολιτών πρέπει να είναι η αξιοσύνη και όχι το θρήσκευμα. Ακραίες συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται, δεν απελευθερώνουν αλλά χειραγωγούν τη μειονότητα και γυρίζουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω». Ο κ. Στυλιανίδης αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή αλλά και για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΛΑΟΣ σε σχέση με τις χριστιανικές και μουσουλμανικές ψήφους.

«Κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι στη Ροδόπη γιατί το τουρκικό προξενείο έχει υποκαταστήσει την κυβέρνηση. Εχουμε ένα κράτος εν κράτει που επιβάλλει η Τουρκία». Το τουρκικό προξενείο εμφανίζεται τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα κινητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν καταγγελίες και από κόμματα αλλά και από την Περιφέρεια Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι αυτό που τον ώθησε να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη είναι η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου, κάτι που, όπως είπε, του επεσήμανε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κοραντής: Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για μισθώσεις λεωφορείων που θα μεταφέρουν μουσουλμάνους ψηφοφόρους από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα για να ψηφίσουν.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ως και για 10.000 δυτικοθρακιώτες ψηφοφόρους που ζουν πλέον στην Τουρκία. Οσο για την ημέρα των εκλογών, έχουν ανασταλεί, όπως οι πληροφορίες επιμένουν, όλες οι άδειες των υπαλλήλων του προξενείου. Παράλληλα ενεργό ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, η οποία εδρεύει στη Γερμανία. Η οργάνωση αυτή έχει απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της μειονότητας να προσέλθουν στις κάλπες με σύνθημα να ψηφιστούν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.

Πηγή: Το Βήμα

Πέθανε ο τελευταίος Οθωμανός «Αυτοκράτορας»

Ο Ερτουγρούλ Οσμάν, εγγονός του Αμπντούλ Χαμίτ του Β', πέθανε σε ηλικία 97 ετών από νεφρική ανεπάρκεια στην Κωνσταντινούπολη. Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Οσμάν γεννήθηκε το 1912 στο παλάτι Γιλντίζ στην Κωνσταντινούπολη και επρόκειτο να χρισθεί σουλτάνος. Κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς ο Κεμάλ Ατατούρκ με την κυριαρχία των Νεότουρκων ίδρυσε το 1923 το τουρκικό κράτος και τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας εξορίστηκαν. Πατέρας του ήταν ο Μεχμέτ Μπουρχανεντίν Εφέντη, γιος του Αμπντούλ Χαμίντ του Β' (σουλτάνος από το 1876 ως το 1909).


O Τελευταίος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αμπντούλ Χαμίντ o Β' παππούς του Ερτουγρούλ Οσμάν σε δύο καταπληκτικές φωτογραφίες του περιοδικού LIFE

Σε ηλικία 10 ετών έφυγε για σπουδές στη Βιέννη και σε ηλικία 12 ετών έμαθε ότι η παλαιά κραταιά Οθωμανική αυτοκρατορία που διήρκησε από το το 1229 μέχρι το 1923 ήταν μια για πάντα παρελθόν. Είχε ήδη ξεκινήσει η εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ και της εκκοσμίκευσης του κράτους. Ο Ερτουγρούλ Οσμάν έζησε για περισσότερο από 60 χρόνια στη Νέα Υόρκη και το 1933 παντρεύτηκε τη Ζεινέμπ Ταρτζί, μέλος της βασιλικής αφγανικής οικογένειας.


Όσοι τον γνώρισαν μιλούσαν για ένα ευγενή, μορφωμένο και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων άνθρωπο. Ζούσε απλά, σε ένα διαμέρισμα και πάντα υποστήριζε ότι δεν είχε πολιτικές φιλοδοξίες. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, μετά από κυβερνητική πρόσκληση, επισκέφθηκε το «Ντολμάμπαχτσε» μαζί με ένα γκρουπ τουριστών για να δει το παλάτι όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια . Επέστρεψε στην Τουρκία το 1992 και το 2004 του δόθηκε η τουρκική υπηκοότητα.

Πηγή: Foreign Press