Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η γιαγιά πετάει πέτρες στα ΜΑΤ (video)


«Ατρόμητη» η ηλικιωμένη
Μια «ατρόμητη» γιαγιά στα προχθεσινά επεισόδια, βρίσκεται δίπλα δίπλα με τους κουκουλοφόρους και μια ανάσα από τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ώσπου σηκώνει μια πέτρα και την πετάει προς τους αστυνομικούς.

Δείτε το video

«Τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Κοτζαρίδη


Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι στον άτυχο 53χρονο διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου πραγματοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Βύρωνα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα.

Από νωρίς στο νεκροταφείο βρέθηκε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο οικοδόμο.

Δείτε ποιος κυκλοφορεί στο Τελ Αβίβ - Απίστευτη φωτό


Κι όμως. Τελικά ζει ανάμεσά μας, κι ας τον έχουμε για χαμένο μισό αιώνα πριν και βάλε. Κι αυτή η φωτογραφία νομίζω πως το αποδεικνύει περίτρανα! Δεν ξέρω εάν όντως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις!

Η φωτογραφία μεταφορτώθηκε στο Facebook χθες, 21-10-2011, περίπου στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, από τον Ισραηλινό χρήστη Tom Avacov. Την τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο σε κάποιο από τα αστικά λεωφορεία του Τελ Αβίβ (!)...

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έγινε γνωστή η Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δείχνει
ότι η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι”.

Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους,
τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας.

Ριζοσπάστης: Ιδού ο κουστουμαρισμένος προβοκάτορας!


Φωτογραφίες από το αιματηρά επεισόδια της Πέμπτης δημοσιεύει σήμερα ο Ριζοσπάστης. Φωτογραφίες που όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι προβοκάτορες που είχαν διεισδύσει στο μπλοκ του κινήματος "Δεν Πληρώνω" επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή.

Η εφημερίδα δημοσιεύει συγκεκριμένα τρεις φωτογραφίες ενός κουστουμαρισμένου κυρίου που φαίνεται να καθοδηγεί τους ταραξίες. Οι λεζάντες των φωτογραφιών από τον Ριζοσπάστη.

Κόβει από ανταλλακτικά για να δώσει οδοιπορικά


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ 4 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Με μια πρωτοφανή απόφασή του, για την οποία πραγματικά δεν χωρά κανένας σχολιασμός, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, προχώρησε στη περικοπή περίπου 4.000.000 ευρώ από το κονδύλι της προμήθειας ανταλλακτικών και πληρωμών συντήρησης αεροσκαφών, για να τα δώσει στα οδοιπορικά των αξιωματικών και όχι μόνο.

Η απόφαση του υπουργού, με τίτλο «Διαμόρφωση - εκτέλεση προϋπολογισμού ΥΠΕΘΑ έτους 2011» (ανακατανομή πιστώσεων Π/Υ ΥΠΕΘΑ ποσού 4.402.590), που όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο την υπέγραψε στις 14 Οκτωβρίου 2011,

Τον πρόδωσαν τα... περίεργα πλούτη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα που είχε στήσει εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στην περιοχή της Χαλκιδικής και έκανε... εξαγωγές των φορτίων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δίωξη ασκήθηκε μετά την αναφορά που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα διενεργήθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για «περίεργο πλουτισμό του συγκεκριμένου αξιωματικού».

Οδηγίες πυγμαχίας είκοσι αιώνων

Αρχαίος πάπυρος με οδηγίες πάλης γραμμένος στα ελληνικά

Είναι γραμμένες στα ελληνικά σε ένα κομμάτι παπύρου από τον 1ο ή τον 2ο μ. Χ. αιώνα

«Στάσου δίπλα στον αντίπαλο και με το δεξί χέρι, κάνε κεφαλοκλείδωμα και χτύπα»! «Στάσου στην πλευρά του, κάνε επίθεση με το πόδι και χτύπα»! Πρόκειται βεβαίως για οδηγίες πάλης, μόνον που δεν είναι σημερινές αλλά προέρχονται από τον 1ο ή 2ο μ. Χ. αιώνα.

Γραμμένες στα ελληνικά σε ένα κομμάτι παπύρου που διασώθηκε μέσα στους αιώνες συνιστούν το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, το οποίο παρ΄ ότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πρόκειται για την πάλη, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο.

Oλόκληρη η επιστολή της ντροπής του Ε. Βενιζέλου προς το ΔΝΤ


Ιδού ολόκληρη η επιστολή της ντροπής του Ε.Βενιζέλου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την οποία εν αγνοία της Βουλής δεσμεύεται για την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν μέσω της εργασιακής εφεδρείας, καθώς και για την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του πλέον σκληρού μέτρου, μέχρι να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, που είναι μια από τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

«Επιπλέον της επιστολής του πρωθυπουργού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω την ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης και την στρατηγική απόφαση της να εφαρμόσει αυστηρά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Κόκαλο μαστόδοντου διαψεύδει τη θεωρία για τον αποικισμό της Αμερικής

Μια οστέινη αιχμή δόρατος παραμένει σφηνωμένη πάνω στο πλευρό του μαστόδοντου (Πηγή: Πανεπιστήμιο Texas A&M)

Κυνηγοί 13.800 ετών

Ουάσινγκτον
Οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής δεν ήταν οι «Κλόβις», όπως πιστεύουν μέχρι σήμερα πολλοί ανθρωπολόγοι, μαρτυρά ένα κόκαλο μαστόδοντου που κυνηγήθηκε με πρωτόγονα όπλα πριν από 13.800 χρόνια.

Το ασυνήθιστο εύρημα, ένα πλευρό πάνω στο οποίο παραμένει σφηνωμένη η αιχμή από ένα δόρυ, σχεδόν μια χιλιετία παλαιότερο από τα αρχαιότερα ευρήματα για τον πολιτισμό των Κλόβις, οι οποίοι έφτασαν στην Αμερική από τη Σιβηρία μέσω μιας γέφυρας πάγου που συνέδεε τις δύο ηπείρους πριν από 13.000 χρόνια.

Μουάμαρ Καντάφι: Ανοδος και πτώση


Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «βασιλιά των βασιλιάδων της Αφρικής», «ηγέτη της επανάστασης», «αδελφό ηγέτη», «οδηγό της εποχής των μαζών». Ξένοι ηγέτες από την άλλη, τον είχαν χαρακτηρίσει κατά καιρούς από «το τρελό σκυλί της Μέσης Ανατολής» (Ρόναλντ Ρέιγκαν) μέχρι «τρελό Λίβυο» (Ανουάρ αλ - Σαντάτ).

Στα 42 χρόνια της εξουσίας του είχε αποκτήσει τη φήμη του ολότελα απρόβλεπτου, εκκεντρικού έως και παρανοϊκού ηγέτη. Οι κραυγαλέες ενδυματολογικές του προτιμήσεις, οι εξωτικές γυναίκες σωματοφύλακες με το μανικιούρ και τα ημιαυτόματα όπλα, η εμμονή του να διαμένει σε σκηνή ακόμα και στα ταξίδια του σε πόλεις όπως η Ρώμη και η Νέα Υόρκη και οι υπόλοιπες εκκεντρικές του συνήθεις (ίσως και τα πλούσια αποθέματα της χώρας του σε πετρέλαιο) έκαναν κάποιους να ξεχνούν κατά περιόδους ότι η εξουσία του στηριζόταν στη βία και την αιματηρή καταστολή κάθε αντίθετης άποψης.

Παρέμβαση «πράσινων» βουλευτών για αλλαγές στο ν/σχ για τα ταξί


Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τα ταξί εισηγούνται με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της σχετικής συζήτησης στον αρμόδιο ΚΤΕ του κόμματος.

Η ομάδα των βουλευτών προτείνει να μην είναι περισσότερες από το 7% των σημερινών οι νέες άδειες που θα εκδοθούν και το παράβολο για την έκδοση νέας άδειας να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα προτείνουν: