Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Χέρι χέρι με το εξαπτέρι ...


Από τον Χρίστο Λογαρίδη
Το τι είναι πολιτικός λαϊκισμός, το είδαμε χθές από τον τρομερό χέρι χέρι. Ο άνθρωπος πραγματικά δεν παίζεται. Μόλις τέλειωσε η παρωδία των πολιτικών αρχηγών με σκηνοθέτη τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο χέρι χέρι εξαπέλυσε την μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσε να πει άνθρωπος.
Μας είπε πως ο Ευριβιάδης τα βρήκε με τον Θεμιστοκλή και γι αυτό έμειναν στην ιστορία, κάτι που δεν έκανε ο Σαμαράς. Εκεί φάνηκε η αμορφωσιά ενός ολόκληρου λαού, το πόσο μακριά μας έχουν από την ιστορία μας. Αγαπητέ χέρι χέρι, μιας και οι δημοσιογράφοι των εργολάβων η δεν ξέρουν ιστορία η τα αφεντικά τους δεν τους αφήνουν να μιλάνε, είναι γνωστό πια πως η δουλειά όπως την κάνουν είναι ντροπή, κάποιος πρέπει να σας απαντήσει.

Aleanca Kuqezi: Να αντιδράσει το Αλβανικό κράτος στις εκβιαστικές δηλώσεις της «Ομόνοιας»


Η «Aleanca Kuqezi» (Ερυθρομαυρη Συμμαχία) είναι η νεότερη εθνικιστική οργάνωση στην Αλβανία. Εμφανίστηκαν ως οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ το ντεμπούτο στα κοινά εκτός «αθλητισμού» το  έκαναν στο γραφείο του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Kreshnik Spahiu, όταν ανέλαβε τη «σταυρομαχία» κατά της απογραφής στην Αλβανία που θα περιέχει την ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος.

Από τότε ο σύλλογος των «οπαδών» πείρε άλλη διάσταση, με οργανώσεις σε κάθε πόλη της Αλβανίας, με καθημερινή εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης, με νομικούς συμβούλους και σαν ένα κίνημα που φιλοδοξεί να ηγηθεί του αλβανικού εθνικισμού τον οποίο προς το παρόν εκπροσωπεί επάξια το κόμμα των Τσάμηδων PDIU που έχει μάλιστα και δύο βουλευτές στην Αλβανική Βουλή.

«Λίφτινγκ» για την Αχειροποίητο


Αρχιτεκτονικά μέλη, δάπεδα και ψηφιακός διάκοσμος της Βασιλικής της Παναγίας Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη, μιας από τις σημαντικότερες και καλύτερα διατηρημένες πρωτοβυζαντινές εκκλησίες στη χώρα μας, θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν.

Μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) εγκρίθηκε η μελέτη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τη συντήρηση, διατήρηση, παρουσίαση και ανάδειξη των δαπέδων των πλάγιων κλιτών, τη συντήρηση του εντοίχιου ψηφιδωτού διακόσμου και τη συντήρηση γλυπτών αρχιτεκτονικών μελών του κεντρικού κλίτους.

Επίσκεψη Καράογλου στη Χαλκιδική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ  ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα επίσκεψης του κ. Καράογλου Θεόδωρου, Αναπληρωτή Υπευθύνου Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ., Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης στο Νομό Χαλκιδικής, το Σάββατο 28-05-2011.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΩΡΑ 08:30  ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. 
ΩΡΑ 09:00  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.