Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις 5 εφοριακών στα Νέα Μουδανιά (Video)


Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες για τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία την περασμένη Παρασκευή, κατά πέντε εφοριακών στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής ενώ άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη έχουν καταδικαστεί.

Οι 5 υπάλληλοι της εφορίας κατηγορούνται ότι κατά τα έτη 1998 - 2000 εξέδιδαν παράνομες βεβαιώσεις επιστροφής ΦΠΑ από 3 έως 25 εκατομμύρια δραχμές το μήνα. Συνολικά, η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο κατά τη συγκεκριμένη διετία ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια δραχμές.

«Είναι καταδικαστέο και ευτυχώς που βγήκε η υπόθεση έστω και αργά» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Ν.Μουδανιών Τάσος Δαμάσκος.

Κατάσκοποι με ράσα στον Αθω

Βούλγαροι έδρασαν το ’70 και το ’80 στα μοναστήρια προσπαθώντας να αποσπάσουν ιστορικά κειμήλια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Αγγελόπουλος

Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, βούλγαροι μοναχοί είχαν σταλεί ως μυστικοί πράκτορες στα ορθόδοξα μοναστήρια του Αγίου Ορους. Ηταν η Επιχείρηση Ακρόπολη, που ονομάστηκε έτσι από τη βουλγαρική Μονή Ζωγράφου, που είναι χτισμένη σαν φρούριο στις πλαγιές του Αθωνος. Από τη δεκαετία του 1970, οι πράκτορες της Νταρζάβνα Σίγκουρνοστ (DS), της μυστικής υπηρεσίας της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, έκαναν τα πάντα για να διεισδύσουν σε αυτό ώστε να βάλουν χέρι στα πλούτη του Αγίου Ορους: σπάνια βιβλία, εικονίσματα και άλλα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια.

«Τι δεν θα έδινα για να πάρω στα χέρια μου τον φάκελο αυτής της επιχείρησης», λέει ο Χρίστο Χρίστοφ, ένας από τους καλύτερους βούλγαρους ειδικούς για την DS, στον Αλεξάντρ Λεβί της γαλλικής «Λε Φιγκαρό», η οποία αφιερώνει μια σελίδα στο θέμα.

Ο κατάλογος των κλαπέντων από την αρχαία Ολυμπία

Συνολικά 77 αντικείμενα αρπάχτηκαν από το Μουσείο Ιστορίας

Μαρία Θερμού

Στα 77 ανέρχονται τελικώς τα αρχαία που εκλάπησαν από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, που έκαναν οι αρχαιολόγοι του υπουργείο Πολιτισμού. Από την κοινή ανακοίνωση που έγινε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ΥΠΠΟΤ προκύπτει ότι πρόκειται για:

Χρυσό σφραγιστικό δακτυλίδι από την Ανθεια Μεσσηνίας με παράσταση ταυροκαθαψίων, το οποίο βρέθηκε σε θαλαμωτό μυκηναϊκό τάφο (14ος - 13ος π. Χ. αιώνας), σφραγιδοκύλινδρος από αιματίτη που φέρει παράσταση αρματοδρομίας και Πότνιας Θηρών από την Κρήτη (Αστρακοί Κνωσού, 15ος - 14ος π. Χ. αιώνας) και χάλκινο ειδώλιο νέου με θυρεατικό στεφάνι.

Επιχείρηση ανεύρεσης χαμένων σεληνιακών πετρωμάτων από τη NASA

Δωρίστηκαν και σκορπίστηκαν στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα μισά από τα πετρώματα που έχουν φέρει αστροναύτες στη Γη από τη Σελήνη έχουν … εξαφανιστεί! Αυτό βεβαίως δεν έγινε ως δια μαγείας, αλλά τα πετρώματα δωρίστηκαν και σκορπίστηκαν στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα.

Λίγο πριν από το τέλος της αποστολής του Αpollo 17, στις 13 Δεκεμβρίου 1972, ο Γιουτζίν Σέρναν και ο Χάρισον Σμιτ, οι τελευταίοι άντρες που πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη, έπιασαν μια πέτρα και εξέφρασαν την ευχή να μπορέσει ολόκληρος ο κόσμος να μοιραστεί από ένα κομμάτι της.

Η ευχή τους πραγματοποιήθηκε, καθώς ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον διέταξε να σπάσουν την πέτρα σε μέγεθος τούβλου σε μικρά κομμάτια και σταλούν σε 135 ξένους αρχηγούς κρατών και στις 50 πολιτείες της Αμερικής.

Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με αφορμή κάποια τελευταία δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πληροφορεί τους συμπολίτες μας τα εξής:

1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε ότι στις επερχόμενες εκλογές, δεν θα συμμετέχουν στις λίστες του κόμματος, υποψήφιοι που διετέλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα βουλή, ασχέτως της τοποθέτησής τους στο «Μνημόνιο 2».

2. Ο Πανταζής Λασκαρίδης είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από την δημιουργία της Οργάνωσης στον Νομό.

Νίκος Γκάτσος - Τα γερόντια

ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ

Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά
σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά
καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι
το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι

Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους

Μας φλομώσαν οι παππούδες με ψευτιές και φούμαρα
λες και είμαστε αλεπούδες που μασάνε κούμαρα
τότε θα ‘ρθουν άλλα χρόνια μ’ όνειρα κι οράματα
δίχως λόγους στα μπαλκόνια κι ανθιστά προγράμματα

Η Τρόικα «κούρεψε» τις δαπάνες των εκλογών

«Ονειρο θερινής νυκτός» η αυτοδυναμία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Οι δανειστές της χώρας φρόντισαν να επιβάλουν στην πράξη την άποψή τους ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές. Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας, πίεσαν την κυβέρνηση (κυρίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο) και πέτυχαν να περικοπούν κατά 70 εκατ. ευρώ περίπου οι εκλογικές δαπάνες. Αυτό καθιστά προβληματική τη διενέργεια των προσεχών εκλογών, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα «ευρήματα» των δημοσκοπήσεων με βάση τα οποία, στις παρούσες συνθήκες, κανένα κόμμα δεν μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» να έχουν την αυξημένη πλειοψηφία στη σύνθεση της Βουλής.

Ο Γιώργος Σαγιάς δεν ακολουθεί τον Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία (Video)


Ο Γιώργος Σαγιάς υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του Ελληνικού Μετώπου του Μάκη Βορίδη, πριν προσχωρήσουν στον ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων.

Παραμένει στον ΛΑ.Ο.Σ. παρότι έφυγε ένας καλός του φίλος, δήλωσε στο STAR ο Γ.Σαγιάς, μάλιστα όπως αποκάλυψε, προσπάθησε ματαίως να μεταπείσει τον Μάκη Βορίδη, αφού μέχρι την στιγμή της ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο, του έστελνε διαρκώς sms στα οποία όμως, ποτέ δεν απάντησε ο Υπουργός Μεταφορών.

Παρόλα αυτά ο Γ.Σαγιάς μένει πιστός στο κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κάτω του μετρίου οι Ελληνικές επιδόσεις σε έρευνα και καινοτομία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 20 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω του μετρίου οι Ελληνικές επιδόσεις σε έρευνα και καινοτομία

«Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να έρθει με μισθούς Κίνας και εργασιακές συνθήκες Αφρικής. Μπορεί μόνο να επιτευχθεί μέσα από την επένδυση στον ανθρώπινο, πολιτιστικό, επιστημονικό, και ορυκτό πλούτο που διαθέτει η χώρα» δηλώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.

Την ετήσια έκθεση με τις επιδόσεις Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011 (Innovation Union Scoreboard 2011) δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Ευρ. Επιτροπή.

Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο; Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι να έχει ενταχθεί στο PSI και το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος των Σκοπίων.

Δεν θυμάμαι δηλαδή να μας είπαν ποτέ πως μαζί με τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων θα υπάρξει και διαπραγμάτευση για το όνομα (και την Ιστορία και τον Πολιτισμό, καθώς δεν πρόκειται απλώς για ένα όνομα) της Μακεδονίας - πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο σκοπιανός αλυτρωτισμός.

Αν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο, παρακαλώ να συμπληρώσει κάποιος το κενό.

Διαφορετικά (που για. διαφορετικά πρόκειται) δεν αντιλαμβάνομαι από πού και ως πού ο κ. Λ. Παπαδήμος θεωρεί ότι έχει καμιά δουλειά να ασχοληθεί με το θέμα.

Σκληρή απάντηση Mαρκόπουλου σε Σαμαρά: «Δεν είμαι απόγονος, ούτε ζω με... χορηγίες»

«Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αξιοπιστία και η πειστικότητα. Οι δε μεγάλες αποφάσεις δεν σκιάζονται ούτε από φιλίες, ούτε από προσωπολατρίες» είναι το σχόλιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου που ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Με τον τρόπο αυτό απαντά στο «τζάμπα μάγκες» του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας πως «διαφωνήσαμε πολιτικά. Τόσο απλά. Και τόσο σοβαρά συγχρόνως». 

Ανοίγοντας τα χαρτιά του στο eviaportal.gr, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δηλώνει πως «νοιώθει αμήχανα», τονίζει πως ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «κράτησα όλο το στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος» και συμπληρώνει με νόημα: «εγώ, έκανα το χρέος μου». Αναφερόμενος στο κλίμα λίγο πριν από την ψηφοφορία, υπογραμμίζει ότι δεν έπρεπε να έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και σημειώνει: «η απόφασή μου να πω "όχι" στο Μνημόνιο 2 δεν περιείχε φιλοδοξία εφήμερου εντυπωσιασμού.

Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Σε τρεις άξονες οι έρευνες της Αστυνομίας

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Σε τρεις άξονες κινούνται -πλέον- οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δύο ληστές που εισέβαλαν οπλισμένοι στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με δεδομένο ότι μέχρι  στιγμής δεν βρέθηκε το παραμικρό αξιοποιήσιμο στοιχείο από τις ενδελεχείς έρευνες από τα κλιμάκια εξειδικευμένων αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι έρευνες κυριολεκτικά κινούνται στο σκοτάδι… Οι τρεις άξονες είναι:

- Στον εντοπισμό του οχήματος διαφυγής και του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες… «Εάν εντοπίσουμε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, τότε θα έχουμε κάτι στα χέρια μας να ψάξουμε…» τονίζει αστυνομικός και προσθέτει ότι «πιθανότατα θα είναι κλεμμένο και συνεπώς θα ξέρουμε από πού κλάπηκε, πώς και φυσικά από πού ξεκίνησαν το σχέδιο οι ληστές».

Πειραιώς Σεραφείμ: "Ο Παπαδήμος έχει αναλάβει μια υπηρεσία" (Video)

Στην τηλεοπτική εκπομπή "Μακελειό" και τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ερωτηθείς για τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Πιστεύω ότι ο κ. Παπαδήμος έχει αναλάβει μια υπηρεσία, την οποία πρέπει να φέρει εις πέρας...."

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε ότι "αυτές οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική αύξηση του πλούτου τους, αλλά στοχεύουν στην παγκόσμια διακυβέρνηση".

Με παρέμβαση των σχισματικών η προφυλάκιση του Αχρίδος Ιωάννη

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Μόνο μία μέρα μετά τη δημοσίευση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης {ΜΜΕ}, ότι στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη,  το δικαστήριο των Βελεσσών   προσδιόρισε την επανάληψη της δίκης, αλλά ταυτόχρονα του επέβαλε ποινή 30 μέρες προφυλάκιση, έγινε γνωστό ότι ο Εισαγγελέας των Βελεσσών ζήτησε την προφυλάκιση μετά από αίτηση του Αρχιεπισκόπου της σχισματικής, λεγόμενης «μακεδονικής» εκκλησίας, του κ. Στέφανου.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο στο Βέλες, μόνο τρεις μέρες μετά την είσοδο του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη στη ΠΓΔΜ (12.12.2011), αποφάσισε να εγκρίνει την επανάληψη της δίκης , επειδή είχε καταδικαστεί ερήμην, και να έχει τη δυνατότητα να είναι παρών ο Ιωάννης στη δίκη, ο Εισαγγελέας έκανε έφεση στο Δευτεροβάθμιο δικαστήριο των  Σκοπίων με παράλογη αίτηση, το δικαστήριο πάλι να προσδιορίσει πότε ακριβώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στην Βουλγαρία έμαθε ότι ήταν καταδικασμένος. {σημ.: ήταν κρατούμενος στη Σόφια για 50 ημέρες  από 16-11-2010 έως 4-1-2011}.

Βαγγέλης Καστρινάκης: Εβαλε κρητικά βότανα στα ράφια των ΗΠΑ

Η εταιρεία του Cretan Herbalchem εξάγει φυσικά προϊόντα από θυμάρι, φραγκόσυκο, σταφύλι και ελιά

Ρεπορτάζ: Μαρία Βασιλείου

«Αναζητώ εκχυλίσματα αγκινάρας» είχε πει στον Βαγγέλη Καστρινάκη, στα τέλη της δεκαετίας του '80, διευθυντής φαρμακευτικής εταιρείας στη Νορβηγία. Ηταν η εποχή που ο κρητικός παραγωγός εκχυλισμάτων από βότανα και αιθέρια έλαια ζούσε για μια πενταετία στη σκανδιναβική χώρα, πατρίδα της συζύγου του.

Η εργασία του τότε συνδεόταν άμεσα με τις σπουδές του. Διαθέτει πτυχίο οικονομικών και μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οποία απέκτησε από αμερικανικά πανεπιστήμια στην Πενσιλβάνια και το Χιούστον.

Πάνος Καμμένος: “Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο”

“Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο”
Κινέζικη παροιμία

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει.

Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».

Γράφω και σκίζω εδώ και 5 ώρες αυτή την ανάρτηση προσπαθώντας να μην βγάλω θυμό και αγανάκτηση, αδικήσω ανθρώπους που δεν φταίνε και τελικά χάσω το δίκιο μου.

Η προφητεία ενός ναζί - 67 χρόνια πριν

κλικ για μεγέθυνση

"Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στην Πλάτη όσο υπάρχω!"

Δεν έχει οδό κι αριθμό να μου δώσει. Δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο. Ζει καταμεσής στο πέλαγος, στη νησίδα Πλάτη, στην άκρη του Αιγαίου, παρέα με την ελληνική σημαία, τα βράχια, τη θάλασσα και τα αγριοκάτσικα. Πριν από δώδεκα χρόνια, ήρθε εδώ μαζί με την αγαπημένη του και έστησαν σε έναν βράχο το τσαρδί τους. Παλιός καπετάνιος, ο κυρ-Μιχάλης Λαμπρόπουλος δεν το φοβάται το κύμα.

«Εχω ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, έχω πάει στην Αλάσκα, οπότε τώρα τι να φοβηθώ από τη φύση γύρω μου; Ο κίνδυνος πια είναι μέσα στο πετσί μου, η μοναξιά μού αρέσει, δεν με τρομάζει. Εκείνο που με τρομάζει είναι οι άνθρωποι. Ο άνθρωπος άλλοτε είναι θηρίο και άλλοτε πρόβατο. Θηρία γκρέμισαν και το όνειρό μου εδώ στην Πλάτη…» λέει.

Ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος είναι σήμερα εξήντα τριών χρόνων. Περνά την ημέρα του ψαρεύοντας και καλλιεργώντας τη γη της βραχονησίδας, την οποία γλίτωσε στο παραπέντε από τον χάρτη της Τουρκίας.

Τούρκοι έποικοι και «Γκρίζοι Λύκοι» τρομοκρατούν εγκλωβισμένους (Video)


Σε καταγγελίες που μόνο αισθήματα οργής και θλίψης για την κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να προκαλέσουν, προέβη η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, του Σωματείου “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία” και το Σωματείου “Το Ριζοκάρπασον, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των Τούρκων έποικων και των «γκρίζων λύκων» σε βάρος εγκλωβισμένων, στα κατεχόμενα.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, του Σωματείου “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία” και του Σωματείου “Το Ριζοκάρπασον” είχε την Παρασκευή στο Αρχηγείο της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) συνάντηση με την Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων Sunaina Lowe, στην παρουσία και τεσσάρων συνεργατών της.

Μια ζωγραφιά πάνω στη λίμνη

«Εχω ακούσει πολλά να λέγονται για τη λίμνη της Καστοριάς. Είναι πράγματι από τις ομορφότερες των Βαλκανίων;» μας γράφει η αναγνώστριά μας κ. Βασιλική Κούρτη. Στην όμορφη Καστοριά θα ταξιδέψουμε λοιπόν αυτήν την Κυριακή κατά τις προσταγές σας, αφού το κρύο δεν μας τρομάζει.
 
Η Καστοριά είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της Μακεδονίας, πραγματικό μουσείο βυζαντινής τέχνης, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, χτισμένη στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Ορεστιάδας, γνωστότερης όμως ως λίμνη Καστοριάς. Σε υψόμετρο εξακοσίων μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, η Καστοριά σου επιφυλάσσει εκπλήξεις ομορφιάς.

«Μια ζωγραφιά πάνω στη λίμνη» λένε όσοι την αντικρίζουν για πρώτη φορά και δεν έχουν άδικο.