Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ομιλία Βενιζέλου


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον ότι διακήρυξε την πίστη του στη χειρότερο κράτος.

Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατώτερη των περιστάσεων, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι το μέλλον δεν εξασφαλίζεται με απειλές και ότι δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης και να καιροφυλακτεί πότε θα αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα.

"Ο κ.Τσίπρας απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της", τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

Αλ. Τσίπρας: «Ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας» οι εξαγγελίες Σαμαρά

«Η αναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών» τόνισε

Για «αγγελτήριο πώλησης γης και ακινήτων» αντί προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης εκλεγμένης με την εξαγγελία επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

«Ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας» χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τις εξαγγελίες Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι απέκρυψε από τον ελληνικό λαό τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Η επαναδιαπράγματευση μας τελείωσε το βράδι της 17ης Ιουνίου. Οποιος την πίστεψε την πάτησε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

O Άδωνις θεωρεί «ξεφτίλα» τα λεωφορεία και τα τρένα! (Video)

eurokinissi

Είστε από πολύτιμα υλικά φτιαγμένοι εσείς οι βουλευτάδες δηλαδή;

Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι η μετακίνηση των βουλευτών με λεωφορεία και τρένα θα εξευτέλιζε τον βουλευτικό θεσμό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky υπεραμύνθηκε της παροχής αυτοκινήτου στους βουλευτές. «Είναι εφικό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν μπορεί να ξεφτιλίζεται ο βουλευτής! Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία, να πάμε σε άλλο καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Η εφημερίδα Guardian στους Αγώνες της Νεμέας

Όπως οι αρχαίοι Έλληνες...

Ηλιάνα Φωκιανάκη

Οι Νέμεοι Αγώνες ανήκαν στους τέσσερις πανελλήνιους αγώνες, το λεγόμενο κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων, που διοργανώνονταν στην Ελλάδα. Μαζί με τους Ολύμπιους στην Ολυμπία, τους Ίσθμιους στην Κόρινθο, τους Πύθειους (στους Δελφούς), η Νεμέα ήταν η τέταρτη πόλη που τους φιλοξενούσε.

Σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις τόπους, εναλλάξ κάθε χρόνο και για αρκετό χρονικό διάστημα, μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και κάθε εχθροπραξία και όλοι οι Έλληνες δήλωναν παρουσία, αναγνωρίζοντας την κοινή ανθρώπινη υπόστασή τους. Αυτή η παρότρυνση για ειρήνη, μολονότι περιοριζόταν σε λίγες μέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο συστηματικά και τακτικά.

Σκιώδης Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν!!!

Φτάνει πια τόσος εθνικισμός!

Ώρα να γίνει και ΥΠΕΞ σε επόμενη συγκυβέρνηση ο κ. Aχμέτ Χατζηοσμάν.


Δηλώσεις κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 5/7/2012 διόρισε το πρόσωπο μου ως ¨σκιώδη υπουργό¨ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τέτοιο καθήκον για πρώτη φορά αποδίδεται σε βουλευτή της μειονότητας.

Η είδηση από το tourkikanea.gr

Πηγή: Olympia.gr

Κάλεσμα συμπόρευσης από τον Ευ.Βενιζέλο για ένα ΠΑΣΟΚ όπως η ιταλική «Ελιά»

«Στοίχημα, να ξαναγνωριστούμε»

Αθήνα: «Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ευ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «σήμερα ξεκινάμε την πορεία ανασύστασης» του κόμματος, αρχίζοντας από την «αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα».

«Στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό» συνέχισε και απηύθυνε «πρόσκληση συμπόρευσης» σε όλο τον ελληνικό λαό για τη δημιουργία μίας «νέας κοινωνικής συμφωνία». «Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας. Δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης» επισήμανε, τονίζοντας ότι «οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας».

Με το αριστερό χέρι ορκίστηκε ο Γ.Α.Π. πάλι (Φωτό)

Είναι κανονικός όρκος αυτός; προβλέπεται από τον κανονισμό της βουλής να ορκίζονται με το αριστερό χέρι οι βουλευτές;

Τάση προς την «αριστερά» φαίνεται πως έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν εννοούμε φυσικά ιδεολογικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο, ακουμπώντας το με το αριστερό χέρι (φωτό), σε αντίθεση με τους κυρίους Σαμαρά, Σταϊκούρα και Κεδίκογλου που άπλωσαν (και μετά δυσκολίας για να φτάσουν) το δεξί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν παρών στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, εξαιτίας

Το τάμα του Έθνους

Μεγαλοπρεπής ναός θα χτιστεί στην Αθήνα

Παναγιώτης Σαββίδης

Τόσο η Εκκλησία, που αποφάσισε να εκπληρώσει το λεγόµενο «Τάµα του Εθνους», όσο και ο επιχειρηµατίας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, που θα διαθέσει όλη την περιουσία του για τον συγκεκριµένο σκοπό, επιµένουν στον ιδιαίτερο συµβολισµό του έργου, τονίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε µε ένα ευρώ. Για το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου το «Τάµα του Εθνους» και η ανέγερση ενός µεγαλοπρεπούς ναού που παρόµοιός του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα είναι σκοπός ζωής από το 2006, οπότε και ίδρυσαν το οµώνυµο σωµατείο και ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή µε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον µακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Ελληνισμού

Ο προθιπουργός Αντόνις Σαμαράς, τιν κσέρι αφτί τι νέα γραμματικί;
(Έλεος, είναι γλώσσα αυτή;;)

Αυτή είναι η Παιδεία σας;; Μαμώ τα Υπουργεία σας !

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!


Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.

Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως: