Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ομιλία Βενιζέλου


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον ότι διακήρυξε την πίστη του στη χειρότερο κράτος.

Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατώτερη των περιστάσεων, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι το μέλλον δεν εξασφαλίζεται με απειλές και ότι δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης και να καιροφυλακτεί πότε θα αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα.

"Ο κ.Τσίπρας απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της", τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

"Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, άλλο λαϊκισμό, άλλη απλούστευση".

Την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής. Η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της", υπογράμμισε επίσης.

Σε ότι αφορά την συνεργασία με τη ΝΔ είπε: "Συνεργαζόμαστε λόγω εθνικού καθήκοντος αλλά δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά και αξιακά", επισημαίνοντας: "Το μέγεθος της κρίσης επιβάλλει τη λύση διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης".

"Εμείς θέλουμε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους, όχι μορατόριουμ που θέλει ο κ. Τσίπρας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και ανέφερε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για την ανταγωνιστικότητα αλλά και ενός εθνικού φορολογικού συστήματος. "Όπως είπα στην τρόικα σήμερα, όλα πρέπει να ξεκινήσουν από τη διαμόρφωση ενός νέου μεσοπροθέσμου προγράμματος", σημείωσε.

Πηγή: axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: