Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο μηχανικός Μιχαήλ Κοκκίνης και η οχύρωση του τείχους του Μεσολογγίου (1823-1824)

Ο Μιχαήλ Κοκκίνης είχε γεννηθεί στην Χίο. Kατά τον Π. Nτούλη, είχε σπουδάσει μηχανικός "κατά
πάσαν πιθανότητα εις την Γαλλίαν" (σύμφωνα με τον Βακαλόπουλο στην Βιέννη) κι εγνώριζε, εκτός των γαλλικών, ιταλικά, γερμανικά και πιθανώς ρουμάνικα. Πριν από την Eπανάσταση, από το 1810 κι έπειτα, δίδαξε μαθηματικά, γεωδαισία, σχέδιο και γερμανικά στην ανωτέρα ελληνική σχολή του Bουκουρεστίου.

Στη Pουμανία, ο Kοκκίνης φερόταν ως μυημένος στην Φιλική εταιρεία και αρχικά είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην αποτυχούσα επανάσταση των Παραδουναβίων Xωρών υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Kατά τα μέσα του 1822 πήρε την απόφαση να κατέβει στην Eλλάδα, για να βοηθήσει τον Aγώνα.

Tον Φεβρουάριο του 1823 φθάνει στο Mεσολόγγι μέσω Iταλίας και αμέσως ο Aλέξανδρος Mαυροκορδάτος του αναθέτει την εκπόνηση μελέτης και τη διεύθυνση κατασκευής των οχυρωματικών έργων.

Προειδοποίηση προς υποψήφιους βουλευτές (φωτογραφία)

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, καταστηματάρχης βρήκε την λύση για τους ενοχλητικούς και αφόρητους υποψήφιους βουλευτές.

Πηγή: The Insider

Χαλκιδική: Υποτονική η πασχαλινή κίνηση

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου

Υποτονικό παρουσιάζεται μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον του κόσμου για την πασχαλινή έξοδο, κάτι αναμενόμενο, αφού από τη μια τα απανωτά χαράτσια, από την άλλη η ανοδική πορεία της βενζίνης καθώς επίσης και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν αφήνουν περιθώρια, έστω, και για κοντινές αποδράσεις.

Η μέση πληρότητα για την περιοχή της Χαλκιδικής, τις ημέρες του Πάσχα, αγγίζει το 45% - 50% με εκτιμήσεις ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%.

«Υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο» δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος επισημαίνοντας ότι φέτος θα λειτουργήσουν 45 ξενοδοχεία,

Συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη Σαχπατζίδη και Ζήγρα για την υπόθεση του Άκη

Ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος λειτουργούσε, σύμφωνα με την Ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση Siemens, ως παρένθετο πρόσωπο στην αγορά των υποβρυχίων. Ο επιχειρηματίας είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη με το παρατσούκλι «ο Σάχης της Κατερίνης».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν και τον ξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης τηε εφημερίδας Μακεδονία. Ο Ζήγρας επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής της off shore εταιρίας, Torcaso, στην οποία ανήκε και το σπίτι του Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρειοπαγίτου πριν μεταβιβαστεί στην off shore, Nobilis, και από αυτή στη σύζυγο του Άκη, Βίκυ Σταμάτη.

Πηγή: NewPost

Ίδρυση Κέντρου Παλαιοντολογίας στα Γρεβενά

Στην περιοχή Μηλιά

Κέντρο Παλαιοντολογίας, το οποίο θα στεγάσει σημαντικά ευρήματα ανασκαφών, θα λειτουργήσει στην περιοχή Μηλιά των Γρεβενών, προσφέροντας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες.

Σήμερα, υπογράφτηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το δήμο Γρεβενών και την Αναπτυξιακή Γρεβενών Α.Ε. η προγραμματική σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιεί τις υποδομές του Κέντρου, συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ.,

Δέκα πλάκες χρυσού στα σπίτια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλο (video)

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται από τις 11 το πρωί ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη του από άντρες της Ασφάλειας και του ΣΔΟΕ που εκτέλεσαν το ένταλμα των δικαστικών αρχών. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, στο Παλαιό Ψυχικό και στο Κολωνάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες, έγγραφα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Nα σημειώσουμε ότι η τιμή της κάθε ράβδου εκτιμάται στο ποσό των 42.000 ευρώ, με τις δέκα ράβδους να αγγίζουν τις 420.000 ευρώ.

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Βασιλική Κόκκαλη

Λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης άντρες της ασφάλειας, του ΣΔΟΕ και δικαστικοί υπάλληλοι, εκτελώντας το ένταλμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, συνέλαβαν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, έξω από το σπίτι του, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

"Στον ανακριτή πάμε, θα τα πούμε εκεί πέρα..." δήλωσε ο πρώην υπουργός στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου μεταφέρθηκε προτού οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Η είδηση ότι οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου "έσκασε" σαν βόμβα περίπου στις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Ευχές για Καλή Ανάσταση από τον Ευθύμη Καρανάσιο

Η Άρια Αγάτσα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία

Μ. Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με την ανεξάρτητη βουλευτή Βοιωτίας κα Αριάδνη Αγάτσα, η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και η βουλευτής κα Αριάδνη Αγάτσα έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αντώνης Σαμαράς: Καλωσορίζω στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και της εθνικής προσπάθειας μια νέα πολιτικό που τολμά, μια δυναμική γυναίκα, που – ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής της – θα δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα του αύριο.

100 χρόνια μετά: Σπάνιες φωτογραφίες λίγες ώρες πριν την βύθιση του Τιτανικού

Tης Ελίνας Ράπτη

Όταν το διάσημο κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στο παγόβουνο πριν από 100 χρόνια, στις 15 Απριλίου 1912, όχι μόνο έστειλε στο βυθό εκατοντάδες επιβάτες αλλά και όλα τα στοιχεία του πώς ήταν η ζωή στο περίφημο αυτό πλοίο. 'Η σχεδόν όλα...

Ο Ιρλανδός Ιησουίτης ιερέας Francis Browne ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν από το Southampton της Αγγλίας στο Cobh της Ιρλανδίας. Επιβιβάστηκε στο πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι χάρη στο εισιτήριο που του έκανε δώρο ένας θείος του και θα παρέμενε σε αυτό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αν ο προϊστάμενός του δεν του είχε δώσει εντολή να αποβιβαστεί στην Ιρλανδία. Πράγμα που έκανε με αποτέλεσμα να γλυτώσει τελικά από το ναυάγιο.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο Browne τράβηξε κάποιες φωτογραφίες από τη ζωή στο πλοίο. Οι φωτογραφίες αυτές χάθηκαν μετά το θάνατό του το 1960 και ανακαλύφθηκαν από έναν άλλον ιερέα, τον Eddie O' Donnell, 25 χρόνια αργότερα.