Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Περίεργες παλιές φωτογραφίες


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες

Στο Ιατρικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μίκης Θεοδωράκης


Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση

Της Λουίζας Κροντήρη

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Μίκης Θεοδωράκης, πάσχοντας από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο μουσικοσυνθέτης παρουσίασε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και καλλιέργειες και παρακολουθείται ο πυρετός, ο οποίος έχει πλέον πέσει.

Η κατάσταση του Μίκη Θεοδωράκη δεν κρίνεται κρίσιμη, παρόλα αυτά το βεβαρημένο ιστορικό της υγείας του σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλικία του, χρήζουν στενής παρακολούθησης.

Τσογλάνι μ΄ είπες μια βραδιά

Πρώτα ζήτησε συγνώμη από τους ακροατές του που θα άκουγαν μια λέξη της μαλλιαρής ή μάλλον μια λέξη τουρκικής προέλευσης (“να το πω λαϊκά”, όπως λέει γνωστός παρουσιαστής) και ύστερα το ξεστόμισε: ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τον “εκτσογλανισμό” της ελληνικής κοινωνίας. Ποιος το ‘πε; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Πακέτο με τον εκτσογλανισμό πηγαίνει και ο “εκχυδαϊσμός” και ο “εκφασισμός” της κοινωνίας, όπως ειπώθηκε.

Φαίνεται ότι ο Μπένι ζήλεψε τη δόξα και τη γλώσσα του Παγκάλου. Πάντως, ο κόσμος γέλασε με τους γλωσσική φαντασία του αντιπροέδρου. Μέχρι τώρα απλώς λέγαμε “τσογλάνι, τσογλανιά, τσόγλανος, αρχιτσόγλανος”, άντε και “τσογλανάκι” (αυτό σχεδόν τρυφερά). Τώρα όμως, παίρνοντας θάρρος από τον Βενιζέλο, θα μπορούμε να λέμε ελεύθερα και “τσογλάνισσα” ή “τσογλάνα”  ή “μωρή τσογλάνω” για θηλυκού γένους άτομα.

Εκρηκτικό το κλίμα στην Τουρκία

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Μπορεί να βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Πακιστάν για διήμερη επίσκεψη, ωστόσο ήδη ο Ερντογάν καταστρώνει τα σχέδιά του για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το σκάνδαλο διαφθοράς, με τέσσερις υπουργούς του να εμπλέκονται στις έρευνες. Αυτές οι δύο ημέρες ωστόσο μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές, καθώς οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα είναι καταιγιστικές.

Δημοσιογράφοι κατά Ερντογάν

Καμπάνια με σκοπό να προωθήσουν την ελευθερία της ενημέρωσης ξεκίνησαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ενώ δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο ονομάζουν έναν έναν τους αρχηγούς κρατών οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τακτικές που «φιμώνουν» τον Τύπο.

Ο Καραμανλής στη Βουλή: Χαϊδεύει αυτιά βουλευτή, μοιράζει αγκαλιές, ξεκαρδίζεται


Η μακρά συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή έφερε τους βουλευτές πιο κοντά και βοήθησε να δημιουργούν απρόβλεπτα πηγαδάκια. Σε αυτά πρωταγωνίστησε ο υπερκινητικός και υπερκοινωνικός Κώστας Καραμανλής που δεν συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του.

Εμφανώς κομψός και αδυνατισμένος δεν σταμάτησε να πειράζει τους βουλευτές του κομματός και όχι μόνο. Και έπνιξε στην αγκαλιά του βουλευτή, και έτριψε τα αυτιά του Σταύρου Καλογιάννη και εγκάρδια χειραψία έκανε με την πρωταγωνίστρια των ημερών Ραχήλ Μακρή, και χαιρετισμούς ως καπετάνιος απήθυνε στα χαμηλά έδρανα της Βουλής.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα ¨Οι Νέοι εκφράζονται διαδικτυακά και διακρίνονται ψηφιακά¨

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα  ¨Οι Νέοι εκφράζονται διαδικτυακά και διακρίνονται ψηφιακά¨

Τους επιτυχόντες μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα  ¨Οι Νέοι εκφράζονται διαδικτυακά και διακρίνονται ψηφιακά¨ βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος

Οι επιτυχόντες μαθητές στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο και από ένα laptop είναι:

Παραμένει η Ραχήλ στους Ανεξάρτητους Έλληνες;


Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε το Σάββατο με τα όσα διέρρευσε η ίδια η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήλων περί ανεξαρτητοποίησής της, η ίδια  έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με σημερινή ημερομηνία στο οποίο δημοσιοποιεί την ομιλία της ως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ.

Ραχήλ Μακρή προς Νίκο Μπίστη: «Πίστευα ότι είσαι ηλίθιος αλλά τελικά είσαι πανηλίθιος» !

Μυστήριο με την Ραχήλ Μακρή, αποχώρησε ανεπίσημα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα :)

Πόλεμος στο Facebook ξέσπασε μεταξύ της Ραχήλ Μακρή και του Νίκου Μπίστη. Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο βήμα της Μακρή παραμένει ένα μυστήριο, καθώς η ίδια δήλωσε ότι ανεξαρτητοποείται από τους ΑΝΕΛ αλλά ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι δεν έχει λάβει σχετική επιστολή.

 «Δεν ξέρω που θα καταλήξει η κ. Ραχήλ Μακρή. Τώρα γιατί εγώ από την ουσία των παρεμβάσεων της και απο την εν γένει συμπεριφορά της πίστευα ότι από το γενόσημο θα μεταπηδουσε στο πρωτότυπο της Χρυσής Αυγής; Τόσο έξω να πέφτω;» έγραψε ο κ. Μπίστης στο Facebook.

Η απάντηση της Ραχήλ Μακρή μέσω του ίδιου μέσου, του Facebook δηλαδή, δεν άργησε να έρθει: «Πίστευα ότι είσαι ηλίθιος αλλά τελικά είσαι πανηλίθιος», ενώ λίγο αργότερα έγραψε το εξής:

Εκδηλώσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων στον Δήμο Πολυγύρου

Σε κλίμα αισιοδοξίας συνεχίζονται στο δήμο Πολυγύρου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Φορείς, σύλλογοι και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική για μικρούς και μεγάλους.

Μέχρι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 η Ενωση Ελευθέρων Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Πολυγύρου και Κεντρικής και Βόρειας Χαλκιδικής διοργανώνει εκδηλώσεις με κύριο στόχο τη δημιουργία γιορτινού κλίματος για τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο. Παραμύθια, κάλαντα, εορταστική μουσική, ανιματέρ και κλόουν, κεράσματα, και ο Αγιος Βασίλης με πολλά δώρα θα δώσουν χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Την καθιερωμένη της Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με ύμνους και κάλαντα Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στον Αγιο Πρόδρομο.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για την τόνωση της αγοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει έξι εορταστικές εκδηλώσεις, ενόψει των  Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου χρόνου, σε διαφορετικές περιοχές του Νομού,  σε συνεργασία με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους και Δήμους.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και η στήριξη των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Πρωταρχικός σκοπός όμως ήταν να ψυχαγωγηθούν και να εκτονωθούν τα παιδιά στο πνεύμα πάντα των Χριστουγέννων.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι :