Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Λάκης Αλεξάνδρου - Το Όνειρο

Λάκης Αλεξάνδρου - Πες πως σήμερα σε γνώρισα

Πέθανε ο τραγουδιστής Λάκης Αλεξάνδρου


Εφυγε ο «Αλ Μπάνο της Ελλάδας». Ετσι τον χαρακτήρισαν, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο Λάκης Αλεξάνδρου έσβησε ολομόναχος στο σπίτι του, όπως μόνος επέλεξε να ζει τα τελευταία χρόνια, όταν το άστρο του έπαψε να λάμπει και η φωνή του να μεσουρανεί.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Πέμπτη στο φτωχόσπιτό του, στο Αιγάλεω, δίπλα στο κρεβάτι του... Η καρδιά του πρόδωσε τον Λάκη Αλεξάνδρου, που έσβησε στα 69 του χρόνια στο «ερημητήριό» του, όπου έμενε εδώ και χρόνια. Η πόρτα του γόη της δεκαετίας του ’70 και του ’80, ο οποίος έκανε τις γυναίκες να τρέχουν πίσω του, ήταν ερμητικά κλειστή.

Σε ελάχιστους φίλους και στα παιδιά του -τον Ηλία που από τότε που έμεινε τετραπληγικός ο καλλιτέχνης άρχισε να ζει τον δικό του Γολγοθά και τη Σοφία, την κόρη του, που κάνει καριέρα στο τραγούδι-άνοιγε το σπίτι του.

Ανακοίνωση Μπουτάρη με διευκρινίσεις για το "μνημείο των Νεότουρκων"


Εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση, που θα πυροδτήσει νέο γύρο συζητήσεων.

"Ο Γιάννης Μπουτάρης διευκρινίζει

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι:

Η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας της σχετικής με την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης στο παρελθόν, δεν συνδέεται αυτομάτως με την ανέγερση μνημείου Νεοτούρκων. Ούτως η άλλως στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχει ήδη μνημείο για το Εβραϊκό ολοκαύτωμα και ...
ορθώς υπάρχει. Δεν υπάρχει πρόθεση να γεμίσουμε τους δημόσιους χώρους με μνημεία.

Ποτέ δεν εκφράστηκε διάθεση για εγκατάσταση μνημείου Νεοτούρκων. Καμία πρόταση ή διάθεση για ανέγερση τέτοιου μνημείου δεν υπάρχει από την επερχόμενη Δημαρχιακή Αρχή.

Ο Ιλχάν Αχμέτ στο κόμμα της Ντόρας


Η νέα ελπίδα των τουρκόφρονων
Ποιος είναι ο Ιλχάν Αχμέτ

Δεν μας προξενεί καμία ιδιαίτερη έκπληξη,βέβαια.

Ο συγκεκριμένος είχε... απειλήσει πως αν εκλεγεί ο Σαμαράς στην ηγεσία της Ν.Δ. θα αποχωρήσει από το κόμμα, όπως κι έκανε άλλωστε!

Βρήκε λοιπόν νέα στέγη το... ορφανό, στο "νέο" κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη!

Οι τουρκόφρονες πανηγυρίζουν για τη… νέα ελπίδα τους!
Έγραψε η τούρκικη εφημερίδα Μπιρλίκ στις 21-11-2010:
«Ανακοινώθηκε η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας»:

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εμπρηστική επίθεση στο χώρο που θα κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό - Κινδύνεψε ο φρουρός


Προς ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις: Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές του υπουργείου Άμυνας, μέσα στη νύχτα στις 02.00 άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικά υλικά στο χώρο όπου πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό.

Πιο συγκεκριμένα έβαλαν φωτιά σε αποθήκες του ΚΣΑΝ (Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού) και προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Κινδύνεψε η ζωή ενός ναύτη φρουρού και μιας οικίας η οποία βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες.

Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου λατρείας-πρόκληση στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους, με όλες τις συνέπειες που έχει μία τέτοια απόφαση.

Εκτός Ν.Δ. ο Αυγενάκης


Ο βουλευτής Ηρακλείου διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά

Όπως αναμενόταν μετά τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα μπει στην Βουλή το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ζήτησε τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο βουλευτής Ηρακλείου διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του κόμματος.

«Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, τι να δεσμευτείς;» και«Οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος δημιουργούν νέες συνθήκες καθημερινά» είχε δηλώσει ο Λ. Αυγενάκης νωρίτερα στον Real fm.

Χτες με άλλες δηλώσεις του είχε χαιρετήσει τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Λ. Αυγενάκης θεωρείται από τους παλιούς ντορικούς βουλευτές που ήταν στη λίστα των πιθανών αποχωρήσεων ή διαγραφών.

Άγρια καταδίωξη στην… άγρια Ανατολική Φθιώτιδα! Πρωτοφανής επιχείρηση όλη τη νύχτα από Βόλο μέχρι Γλύφα!


Μια πρωτοφανής επιχείρηση στήθηκε  λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τις αστυνομικές Δνσεις Μαγνησίας και Φθιώτιδας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός οδηγού ΙΧΕ αυτοκινήτου.

Ο  οδηγός  αγνόησε  τρία αστυνομικά μπλόκα μέσα στην από την πόλη του Βόλου  και άλλα δυο στην έξοδο της Μαγνησίας  προς την Εθνική οδό  και κατάφερε μέσα από όλο αυτό τον αστυνομικό κλοιό  να  ξεφύγει στον ΠΑΘΕ.

Καθ'οδόν επίσης στήθηκαν μπλόκα αλλά ο  άγνωστος οδηγός με το κόκκινο FORD δεν υπολόγιζε τίποτα και περνούσε «σφαίρα» μέσα από τα περιπολικά που είχαν τοποθετηθεί  κάθετα στο οδόστρωμα άλλοτε μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και άλλοτε επιλέγοντας χωμάτινους παραδρομους.

Κατάφερε να φτάσει ως την έξοδο προς Γλύφα από εκεί να μπει στον επαρχιακό  δρόμο προς Άγιο Γεώργιο παραλίας Πελασγίας, έβαλε βενζίνη σε περιφερειακό πρατήριο καυσίμων και

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας


Πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας έπληξαν νησί της Νότιας Κορέας, με τους Νοτιοκορεάτες να ανταποδίδουν. Δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες νεκροί.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 200 οβίδες εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας, προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά. Δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού στο νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KBS και το πρακτορείο Yonhap, ενώ υπάρχουν και 14 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 60 έως 70 σπίτια του νοτιοκορεατικού νησιού βρίσκονται στις φλόγες. Οι κάτοικοι του νησιού μεταφέρθηκαν σε υπόγεια καταφύγια.

Το αλαλούμ υπηρεσιών και το Πόρτο Καρράς


Γαϊτανάκι ευθυνών νομαρχίας, δασαρχείου, πολεοδομίας για την ανέγερση κατοικιών

Του Γιωργου Λιαλιου

Οικοδομική άδεια για την ανέγερση ενός χωριού 516 πολυτελών κατοικιών στον χώρο του Πόρτο Καρράς εξέδωσε η πολεοδομία της Χαλκιδικής, χωρίς όμως να υπάρχει άδεια του δασαρχείου και της αρχαιολογίας, αλλά ούτε καν περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Η υπόθεση έφθασε στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην τοπική πολεοδομία, η οποία έσπευσε να εκδώσει αναστολή οικοδομικών εργασιών μισή ώρα μετά την άφιξη του κλιμακίου.

Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, καθώς η έρευνα των επιθεωρητών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο φάκελος έχει σταλεί στον εισαγγελέα και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για αναζήτηση ευθυνών.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τον Γιάννη Μπουτάρη


Θεσσαλονίκη, 22-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».

Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.

Έρανος Ερυθρού Σταυρού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Πολύγυρος

18-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πολυγύρου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 τον καθιερωμένο Πανελλήνιο Έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι στην επιτυχία του εράνου, που αποτελεί πραγματική εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

Από το γραφείο Τύπου Δήμου Πολυγύρου

Κ. Γκιουλέκας: “Το εγχείρημά μας δεν είναι ευκαιριακό”


Ανέλαβε χθες τις προσωπικές του ευθύνες για το αρνητικό αποτέλεσμα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών

Τις προσωπικές ευθύνες του για το αρνητικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου ανέλαβε χθες ο Κώστας Γκιουλέκας σε απολογιστική συνεδρίαση των στελεχών του συνδυασμού Ομάδας Δημιουργίας, σπεύδοντας όμως να διακηρύξει ότι “το εγχείρημά μας δεν είναι ευκαιριακό”.

“Δεν θα μιλήσουμε τώρα για το ποιος έχει τις ευθύνες της ήττας. Τις αποφάσεις για τον βασικό σχεδιασμό τις έπαιρνα εγώ”, είπε ο Κ. Γκιουλέκας. Σε ό,τι αφορά την παρουσία της Ομάδας Δημιουργίας στα δημοτικά πράγματα, τόνισε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη παρέμβαση για όλα τα ζητήματα και συνεχή και τεκμηριωμένη κατάθεση θέσεων και προτάσεων βάσει του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού για τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεδριάσεων της παράταξης, ώστε να υπάρχει διάλογος και επεξεργασία των θεμάτων.