Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο για την Τουρκία

ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Γράφει ο Θέμης  Δαγκλής

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που συνόδεψαν την υποθαλάσσια σύνδεση των δύο ακτών του Βοσπόρου, πέρασε απαρατήρητο. Ωστόσο η σήραγγα των δύο Ηπείρων δεν ήταν η μόνη δουλειά που έφερε τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία θα αποκτήσει το δεύτερο της πυρηνικό εργοστάσιο με τη συνδρομή της ιαπωνικής τεχνολογίας.

Την Τετάρτη το βράδυ, λίγες  μετά τα εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας ο Ερντογάν και ο Αμπε υπέγραψαν τη  συμφωνία κατασκευής ενός πυρηνικού εργστασίου σε τουρκικό έδαφος. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί κοντά στη Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα και θα έχει δυναμικότητα 4.800 MW. Η πρώτη μονάδα θα συνδεθεί στο Τουρκικό δίκτυο το 2023 και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει ως το 2028. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί από την ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries και την Γαλλική εταιρεία Areva. Το έργο θα στοιχίσει συνολικά 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάρτυρας - «κλειδί» δίνει νέα τροπή στην υπόθεση των υποκλοπών

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών του 2004 καθώς σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα νέα στοιχεία που προκύπτουν δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις.

Η υπόθεση των υποκλοπών που ουσιαστικά πρόκειται για δικογραφία που έχει συνενωθεί από τον περασμένο Αύγουστο με αυτήν που αφορά στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, διαχειρίζεται ο τρίτος τακτικός ανακριτής κ. Φούκας.

Η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις καθώς η κατάθεση ενός μάρτυρα κλειδί προσωποποιεί τον άνθρωπο που φέρεται να έκανε τις υποκλοπές σε έναν αλλοδαπό με ψευδώνυμο, ο οποίος αναζητείται. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ζούσε και δρούσε στη χώρα από το 1997 έως το 2010 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των υποκλοπών.

Μ. Γλέζος: Που θα βρούμε τα λεφτά να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας;

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πειστικές απαντήσεις να δώσει στην ερώτηση του πού θα βρει τα λεφτά για να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Μανόλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος δήλωσε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές γιατί, όπως σημείωσε, “υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ λαού και κυβερνώντων”. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη, αφού ουσιαστικά “πατάει” πάνω σε 50 έδρες “χάρισμα”.

 Αναφορικά με τις επιλογές και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εκλογών τόνισε πως “μπορούμε να πείσουμε το λαό να κινητοποιηθεί” για να πέσει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενθαρρύνει τη βία έναντι των πολιτικών κυβερνώντων, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση η οποία ασκεί κρατική βία με τους νόμους που φέρνει.

Β.Παπαγεωργόπουλος: “Γιατί δεν ήθελαν να εκδικασθεί η έφεσή μου”;

Πέρασαν 10 ημέρες και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω!

Τι έγινε και δεν δικάσθηκε η έφεσή μου στις 22.10.2013 όπως είχε αποφασισθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη;

Με μια απλή ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης θα έβγαιναν αμέσως τα κατάλληλα συμπεράσματα… Γιατί ανεβλήθη;

Το ίδιο μάλιστα το Δικαστήριο απεφάνθη ότι στην υπόθεσή μου ισχύει ο Ν.4022/11 ο οποίος στο άρθρο 4 παρ. 1 ορίζει: «κατά την εκδίκαση των υποθέσεων του άρθρου 1  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ»!

Γαλάζιοι βουλευτές σε νευρική κρίση

Ο κλεφτοπόλεμος, τα ρεύματα ανυπακοής και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Ραβανός Αρης

Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά αναμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων και να καταλαγιάσει η οργή των βουλευτών.

Η εξάωρη σύναξη των 70 βουλευτών της ΝΔ με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που διήρκεσε περίπου ως τις 2.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και θορύβησε αρκετά την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Τα βασικά σημεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να προωθηθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

 Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, νομοσχέδιο το οποίο προσαρμόζεται στην απόφαση πλαίσιο 2008 της Ε.Ε για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί προϊόν –κατά το μεγαλύτερο μέρος- συγκερασμού των σχετικών προτάσεων που είχαν κατατεθεί στη Βουλή, θα διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να προωθηθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Γιάννης Δημαράς: Παράνομη η έκπτωσή μου από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς»

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: «Στο κενό θα πέσει για άλλη μια φορά η επίθεση στον Γιάννη Δημαρά»
«Στο κενό θα πέσει για άλλη μια φορά η επίθεση στον Γιάννη Δημαρά». Με αυτό τον τίτλο, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την έκπτωση του Γιάννη Δημαρά από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Η ανακοίνωση έρχεται σε απάντηση της ποινής που επιβλήθηκε στον κ. Δημαρά για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά τη συμμετοχή του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 800.000 ευρώ σε 87 παρατάξεις των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010.

Ευθύμης Καρανάσιος: Ερώτηση για τις συντάξεις

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, Βουλευτής Χαλκιδικής Ν.Δ., κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα τις συντάξεις του δημοσίου. Στην ερώτησή του ο βουλευτής, αναφέρει:

Το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικότερα των συνταξιούχων, είναι σημαντικό τόσο σε όρους βιοτικού επιπέδου όσο και σε όρους αξιοπρέπειας σε περιόδους που οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να σταθεί όρθια και εντός της Ευρωζώνης η χώρα μας. Συγκεκριμένα, για τους συνταξιούχους του δημοσίου, τον περασμένο Απρίλιο θεσπίστηκε το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης με σκοπό την ελάφρυνση πολλών συμπολιτών μας.

Σε απολογία ο Καρχιμάκης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κλήση σε απολογία έχει αποστείλει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, και επιχειρηματιών.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).

Απεβίωσε ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ

Ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ.

Σε ηλικία 83 ετών

 Απεβίωσε, σε ηλικία 83 ετών στο Παρίσι, ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ, δημιουργός των διάσημων μυθιστορημάτων της σειράς «SAS», «από επιπλοκές μίας νόσου από την οποία υπέφερε χρόνια».

η δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ο δικηγόρος του, Ερίκ Μορέν. «Επιθυμία του ήταν ο θάνατός του να ανακοινωθεί με αυτόν τον τρόπο», διευκρίνισε ο Μορέν. Οι New York Times χαρακτήρισαν τον Βιλιέ ως τον συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων που «γνώριζε πάρα πολλά».

Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι αγνοεί τον ακριβή αριθμό των πωληθέντων από το 1965 βιβλίων του, ωστόσο υπολόγιζε ότι σε όλες τις χώρες έχουν κυκλοφορήσει από 120 έως 150 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δύσκολη η πρόσβαση όλων στην Υγεία

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, στο γραφείο του όπου την Πέμπτη συναντήθηκε με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

«Το κράτος πρέπει να μειώσει τις δομές»

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη, ερωτηθείς εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να χορηγούν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους και τους άπορους, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι λόγω των συνθηκών «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε».