Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τα 2/3 των Γερμανών δεν θέλουν την Τουρκία στη ΕΕ


Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Βild am Sonntag, ημέρα άφιξης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Emnid, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 30% δηλώνουν υπέρ και το 10% δεν έχουν άποψη.

Επιπλέον, το 57% δήλωσαν προβληματισμένοι για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, ενώ το 35% βλέπει θετικά την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.

Ποινικές διώξεις σε βάρος Βουλγαράκη, Δούκα και Παπαντωνίου για πόθεν έσχες


Ποινικές διώξεις σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη άσκησε η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, για το αδίκημα των ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες, μετά από εκθέσεις που εστάλησαν στην εισαγγελία εφετών από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η δίωξη σε βάρος του Πέτρου Δούκα  είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά την αίτηση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού του 2011.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά στο έτος 2008, όπως και για τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Γεράσιμος Αρσένης: «ο τίτλος ΠΑΣΟΚ μπερδεύει...»

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Γεράσιμος Αρσένης καλεί εμμέσως τον Βαγγέλη Βενιζέλο να βρει νέο όνομα για το κόμμα του.

Το πάλαι ποτέ ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο Α πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή «Υπάρχει Λόγος» σημείωσε ότι «ο τίτλος ΠΑΣΟΚ μπερδεύει, καθώς το κόμμα του κ. Βενιζέλου στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

O κ. Αρσένης εκτίμησε ότι η χώρα θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην ύφεση και

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Newsletter no10

Newsletter
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες

Το ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός. Ηταν 58 ετών και έπασχε από καρκίνο. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο Τσάβες περνά τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα.

Ο Τσάβες είχε υποβληθεί σε τέσσερις εγχειρήσεις στην Κούβα. Η τελευταία ήταν στις 11 Δεκεμβρίου και από τότε δεν είχε εμφανιστεί δημόσια. Εξαιτίας της ασθένειάς του είχε αναβληθεί και η τελετή της ορκωμοσίας του ως προέδρου της Βενεζουέλας.