Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προσωρινή αποχώρηση της ΝΔ από την Βουλή ύστερα από πρόκληση Πάγκαλου


Αν είχε πολιτικό φιλότιμο θα πρέπει να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ισχυριζόμενος μέσα στη Βουλή κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1981, απο τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Αμέσως αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τασούλας ζητώντας να ανακαλέσει, αλλιώς το κόμμα του θα αποχωρήσει. Ο Πάγκαλος ουσιαστικά δεν ανακάλεσε και η ΝΔ αποχώρησε.

Αμέσως ένας πανικόβλητος Παπανδρέου, βλέποντας ότι καταστρέφεται το σκηνικό της συναίνεσης που θέλει να επιδείξει, πήρε το λόγο ισχυριζόμενος ότι «κανείς δεν είπε ότι δεν ήρθε η δημοκρατία το 1974». παρακάλεσε προσωπικά τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα (!!!) να καλέσει ξανά στην αίθουσα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά και ο Ε. Βενιζέλος μίλησε για «ακρωτηριασμένη Βουλή».

Οι "Αγανακτισμένοι" περικυκλώνουν το κοινοβούλιο: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό


22:36 - Πληροφορίες ότι υπάρχει ένταση στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου

22:15- Περισσότεροι από 17000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα σε μια ειρηνική συγκέντρωση με παλμό και πολλά συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου

21:45- Πολύς κόσμος έξω από την Βουλή. Γεμάτη η Αμαλίας μέχρι την Όθωνος και την Βασιλίσσης Σοφίας. Περισσότεροι από 15.000 άτομα αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα.

21:40- Ένταση έξω από την Βουλή όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών επίχείρησε να φορέσει μάσκες ωστόσο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους πολίτες και απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν επεισόδια

Με συνοδεία αστυνομικών φυγαδεύτηκε από το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού η σύζυγος Πετσάλνικου


Το συμβάν λαμβάνει χώρα σε πτήση της προηγούμενης εβδομάδας (από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πρόκειται για την πτήση του Σαββάτου 11 Ιουνίου ή Κυριακή 12 ιουνίου όποιος γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία ας μας στείλει ένα μήνυμα) από Αθήνα προς...Καστοριά.

Η Κυρία Πετσάλνικου καθήμενη σε μια από τις θέσεις του αεροπλάνου, ακούει την
συζήτηση δυο ανδρών που κάθονται κοντά της στο αεροπλάνο μερικές θέσεις πιο πίσω.
Ο ένας από τους δυο σχεδόν διαμαρτυρόμενος λέει στον συνταξιδιώτη του περίπου αυτά:

Επείγον

Ο μικρός Δημήτρης Γκαγκάνης του Αστερίου από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού των οστών και χρειάζεται επειγόντως αίμα (ομάδας 0 ΑΡΝΗΤΙΚΟ).
Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί να δώσει αίμα να προσέλθει στην πτέρυγα ΣΤΟΡΓΗ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

«Προμήθεια 2011» στο βουνό των θεών


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
* ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ», ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ.

Τα Προμήθεια, ως πανελλήνιος θεσμός που σκοπό έχει να μας φέρει σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας, διανύουν ήδη το δέκατο έκτο έτος συνεχούς παρουσίας τους.

Με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Τρύφωνα Ολύμπιο, λαμβάνουν χώρα στο φιλόξενο Λιτόχωρο καθώς και στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών.

H Λιλιπούπολη από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στα Σκόπια


Τοποθετήθηκε σήμερα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

 Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να παρακολουθήσει, κυρίως από περιέργεια, την τοποθέτηση του τεράστιου αγάλματος η οποία έγινε με γερανούς. Το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, τοποθετήθηκε στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία των Σκοπίων.

Το ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου «Φερντινάντο Μαρινέλι» από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα.

Σε κλοιό Αγανακτισμένων και συνδικάτων η Βουλή


Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο της Τρίτης, στο Σύνταγμα, απευθύνουν οι «Αγανακτισμένοι», με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (7 μ.μ.) διοργανώνει και η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ τις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Oι «Αγανακτισμένοι», με σύνθημα «εμείς δίνουμε την ψήφο μη εμπιστοσύνης» δίνουν ραντεβού για 28η ημέρα και μάλιστα σχεδιάζουν να στήσουν την δική τους κάλπη για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πωλητήριο στην Ακρόπολη έβαλαν οι Sunday Times


Το δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: όλες οι λογικές προσφορές είναι καλοδεχούμενες» αναφέρεται με προκλητικό τρόπο στις αποκρατικοποιήσεις και υπογραμμίζει ότι «η οικονομική κρίση έχει βάλει στο τραπέζι πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία καθώς η χώρα χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι και 120 δισ. ευρώ για να καλύψει τους λογαριασμούς της»

Το δημοσίευμα, που υπογράφουν οι Danny Fortson και Ben Marlow, φιλοξενεί μία άκρως προκλητική φωτογραφία. Την Ακρόπολη και ένα πωλητήριο που αναγράφει «Πωλείται. Ένα μνημείο. Εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται επιδιόρθωση. Τηλεφωνήστε στον Γιώργο Παπανδρέου στα τηλ...».

Τελευταίο αντίο στην Κυρά των Μαρασίων (Video)


"Δάκρυσε" σήμερα ο Έβρος, καθώς αποχαιρέτισε την αγαπημένη του Βασιλική Λαμπίδου, τη γνωστή και ως "Κυρά των Μαρασίων", που αν και είχε περάσει τα εκατό χρόνια ζωής ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της, στα τριακόσια μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον ποταμό Έβρο.

Η γνωστή, για την προσφορά της στην πατρίδα, γερόντισσα κηδεύτηκε το μεσημέρι στο χωριό Μαράσια, στον τόπο που αγάπησε και δεν εγκατέλειψε ποτέ, με τιμές εν ενεργεία αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που εκπροσώπησε την στρατιωτική ηγεσία, του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη που εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου...»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στην Ορμύλια


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑ

24-29 Ιουνίου 2011


Παρασκευή  24η Ιουνίου

21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας και του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου με ζωντανή ορχήστρα.


Σάββατο  25η Ιουνίου

21:30 Συναυλία με τα Χάλκινα της Γουμένισσας.