Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Φάρμα των Ζώων: Το βιβλίο που μίσησαν οι εξουσίες


.Κωνσταντίνος Τζήκας

«Pig Brother is Watching you»: Τέσσερα χρόνια πριν κυκλοφορήσει το τελευταίο και διασημότερό του βιβλίο, το «1984», ο Βρετανός συγγραφέας Τζορτζ Όργουελ είχε ήδη προλάβει να δημιουργήσει μία κατάμαυρη πολιτική σάτιρα με το μυθιστόρημά του «Η Φάρμα των Ζώων» (1945).

Ποτέ άλλοτε ένα βιβλίο με ζώα (με στοιχεία ανθρωπομορφισμού βεβαίως) στη θέση των πρωταγωνιστών δεν προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, δεν δέχθηκε τόσες απορρίψεις, δεν κινήθηκε στη σφαίρα της παρανομίας και του θρύλου, όσο η «Φάρμα των Ζώων». Κι όμως, παρά την απατηλή πρώτη εντύπωση που θα έδινε, δίχως άλλο, το πρώτο χειρόγραφο στους εκδότες – την επαγγελία μίας παραμυθένιας ιστορίας, με στοιχεία διδακτισμού και ηθικοπλαστικό μήνυμα – το μυθιστόρημα του Όργουελ ήταν

34χρονος στρατιωτικός απειλούσε μέσω mail τη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη!

Μέσω mail θέλησε ένας 34χρονος στρατιωτικός να «περάσει» τα… μηνύματα του στη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη.

Όλα ξεκίνησαν  περίπου πριν 10 μέρες, όταν η βουλευτής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε μήνυμα (e - mail) στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα. Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας.

Πάνος Καμμένος: “Δεν θα πάρω σπόνσορα την εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σωπάσω”

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Πάνος Καμμένος μιλάει για σπόνσορες και χορηγούς
που ζητάνε ανταλλάγματα και περιγράφει μία συγκεκριμένη εταιρεία

Ο πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος μίλησε στον REAL FM με το Νίκο Χατζηνικολάου. Θέμα της συζήτησης είναι οι πρόσφατες αποχωρήσεις βουλευτών από το κίνημα. Ακολουθεί απόσπασμα από τη συζήτηση μεταξύ του δημοσιογράφου και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Καμμένος: Ακούστε κ. Χατζηνικολάου, όποιος θέλει να φύγει. Όποιος δεν αντέχει να είμαστε ένα κίνημα το οποίο δεν θα πάρει σπόνσορα από τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σιωπήσει, όσα λεφτά κι αν δεν έχει, δεν θα συμβιβαστεί με τραπεζίτες, όσα λεφτά κι αν δεν έχει και δεν θα μπει στο σύστημα, στο παλαιοκομματικό σύστημα που κατέρρευσε μαζί με τη μεταπολίτευση.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλαιού μουσείου της Ακρόπολης

Δεν κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο το κτίριο του 1884

Θερμού Μαρία

Ανοίγει  ο  δρόμος για  την  κατεδάφιση  του   παλαιού  μουσείου Ακρόπολης στον  ιερό βράχο _κτίριο του 1884 με  πολλές επεκτάσεις και  προσκτίσματα,  ύστερα  από  την   απόφαση που  ελήφθη σε κοινή  συνεδρίαση  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  και  του  Κεντρικού Συμβουλίου  Νεωτέρων  Μνημείων   για την  μη  κήρυξή  του  ως διατηρητέου  μνημείου.

Βεβαίως  αυτή  η  κήρυξη δεν σημαίνει, ότι το παλαιό κτίριο θα κατεδαφιστεί αυτομάτως, είναι  όμως  ένα  βήμα  για  να αποκαθαρθεί κάποτε  η  Ακρόπολη  από τα  νεώτερα στοιχεία  και  να  επανέλθει η  ηρεμία  του τοπίου  προσεγγίζοντας  κάπως την  εικόνα, που  είχε  στην αρχαιότητα.

NASA: «Γιατί ο Κόσμος μας δεν τελείωσε χθες» (video)


Καθώς πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για τη μοιραία συνάντηση του πλανήτη Γη με τη μοίρα του, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις των Μάγια, ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους αρχαίους Σουμέριους, θα συντριβεί στη Γη, στις 21 Δεκεμβρίου, αφανίζοντας τα πάντα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που είχαν ετοιμάσει οι ερευνητές της και σκόπευαν να το προβάλλουν… μια μόλις μέρα μετά την έλευση του «Αρμαγεδδών». «Αν παρακολουθείτε αυτό το βίντεο τότε αυτό σημαίνει ένα πράγμα ... Ο κόσμος δεν τελείωσε χθες!».

Προκλητική ευχετήρια κάρτα από την Γερμανία σε Τρικαλινή


Αρθρογράφος: Χριστίνα Αλεξίου

Δεν πίστευε στα μάτια της Τρικαλινή δημόσια υπάλληλος, βλέποντας την ευχετήρια κάρτα που έλαβε από την Γερμανία.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr η κάρτα απεικονίζει σε …κεράκι τους …Πορτογάλους και τους Ισπανούς να προσεύχονται, τους Ιρλανδούς να φλέγονται και την Ελλάδα ήδη να μην υπάρχει και να έχει λιώσει…