Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Απαγόρευση συναθροίσεων» όσο διαρκεί η επίσκεψη Σόιμπλε

Κατά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ είχε στηθεί και ο γνωστός φράκτης επί την Β. Σοφίας στη Βουλή

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. κλειστό το κέντρο 9.00-20.00 την Πέμπτη και σταθμοί του μετρό

Βυθούλκας Διονύσης

Αποκλεισμένο θα είναι την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

Πρόκειται για μέτρα ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί και κατά την επίσκεψη στην Αθήνα της Άγκελα Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012, όταν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης είχε αποκοπεί όχι μόνο για τους διαδηλωτές, αλλά και για κάθε είδους κυκλοφορία.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής,

Καμμένος σε Στουρνάρα: «Είσαι ο σούπερμαν που θέλει να σώσει την οικονομία» (Video)

Δριμύτατη επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με το ποιος αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία πριν μπει η χώρα στο μνημόνιο.

"Πόσο ήταν το χρέος που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 και πόσο είναι σήμερα;", τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

"Ποιος αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία; Ποιος λέει ψέματα; Ο Γεωργίου ή ο Καραμανλής; Εδώ κύριοι συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ έχετε την υποχρέωση να αποφασίσετε και να ψηφίσετε εάν λέγατε ψέμματα τότε ή τώρα. Εμείς λοιπόν ξεκάθαρα σας λέμε, εμείς πιστεύουμε ότι τα στοιχεία τα αλλοίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα στοιχεία τα αλλοίωσε η συμμορία της Goldman Sachs, τα στοιχεία τα αλλοίωσε η συμμορία του Σημίτη που συνεχίζει να κυβερνά» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Καμμένος και έδειξε με το χέρι του τον κ. Στουρνάρα.

Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Ανδρέα Μπάρκουλη

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Η σύζυγος του Ανδρέα Μπαρκουλη, Μαρία, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook συντετριμμένη για την υγεία του αγαπημένου ηθοποιού: «Αγαπημένοι μου φίλοι, ο Ανδρέας βρίσκεται στην εντατική, μετά από οξύ πνευμονικό οίδημα. Ήθελα να το μάθετε από μένα γιατί είστε ότι πιο σημαντικό είστε στη ζωή μου, μετά φυσικά από την οικογένεια μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ πολύ».

Δυστυχώς τα νέα για την υγεία του ηθοποιού δεν είναι καλά. Η κατάσταση του θεωρείται οριακή.

27ο Αντάμωμα Κοκκινοπλιτών

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ & ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"
ΕΔΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος των Απανταχού Κοκκινοπλιτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Λαογραφικό Συμπόσιο που διοργανώνει την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 στον Κοκκινοπλό με τίτλο:

"Στη βαριά σκιά του Ολύμπου ήχοι και αντίλαλοι βημάτων μύθου και ιστορίας"

Ημέρα συνάντησης Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
ώρα έναρξης: 16:00

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τριτέκνων του Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα στον Κεραμεικό

Τα πορτρέτα δύο νεαρών κοριτσιών εντοπίσθηκαν σε πηγάδι από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

Θερμού Μαρία

Βαθιά  μέσα  σε  ένα  πηγάδι  της  Κλασικής  εποχής  στον  Κεραμεικό,  δύο νεαρές  Ρωμαίες  περίμεναν  για  αιώνες να  τις βρει  κάποιος  και  να τις  ανεβάσει  πάλι  στο  φως.  Ενα αρχοντόπουλο; Μια  καλή νεράιδα; Εύκολα  θα  μπορούσε  να  στηθεί  ένα  παραμύθι με  ηρωίδες αυτές τις  αρχοντοπούλες,  οι  οποίες  όμως   αντίκρισαν τελικά  και  πάλι τον ήλιο, χάρη σε  μία  αρχαιολόγο την  κυρία Γιούτα Στρότσεκ  του Γερμανικού Αρχαιολογικού  Ινστιτούτου.  Αναπάντεχο  το  εύρημα,  αν  και οποιαδήποτε εργασία  γίνεται σε αρχαιολογικό  χώρο μπορεί να  επιφυλάσσει εκπλήξεις,  τα  δύο μαρμάρινα κεφαλάκια  ήρθαν στο φως  από τον  καθαρισμό ενός πηγαδιού ,  το οποίο  ανήκει  σε λουτρό της Κλασικής εποχής,  που  βρίσκεται   μπροστά στο Δίπυλο.

Ραχήλ: "Θα σας κρεμάσουν" - Τζαμτζής:" Θα μας κλ@σεις τα αρχ...." (Video)

Σάλος από τους διαλόγους στη Βουλή

Σάλο έχει προκαλέσει ο διάλογος που αναρτήθηκε στα parapolitika.gr με τον τσακωμό της Ραχήλ Μακρή με τον Δάνη Τζαμτζή.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό ξεκίνησε όταν μιλούσε ο εισηγητής της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα και εκεί πετάχτηκε η Ραχήλ Μακρή και είπε: "Θα σας κρεμάσουμε" .

Με αυτή την έκφραση τα πήρε στο... κρανίο ο Τζαμτζής και απάντησε "Θα μας κλ@σεις τα αρχ.... Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ" .

Νικήτας Κακλαμάνης: «Δεν είναι αυτή εικόνα κυβέρνησης» (Video)

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση στην Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης ενός κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, αρνήθηκε να μιλήσει παρότι του δόθηκε ο λόγος, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Κατήγγειλε δε τη συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Δεν θα μιλήσω κύριε Πρόεδρε. Ο ένας λόγος είναι διότι δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή. Είναι ένας πολύ συμπαθής συνάδελφος που εκτελεί το καθήκον του. Είναι ένας υφυπουργός ο οποίος ακόμα και αν συμφωνεί δεν μπορεί να μας δώσει καμία απάντηση λόγω του ρόλου του θεσμικού που έχει. Ο κ. Στουρνάρας ήρθε να ακούσει τον υφυπουργό του και έφυγε και για ένα νομοσχέδιο που τα ¾ των άρθρων που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, δεν βρίσκεται ουδείς από το υπουργείο οικονομικών να ακούσει τους συναδέλφους απ όλες τις πτέρυγες. Ποιος θα μου απαντήσει σε μένα για τα άρθρα για να απαντήσω με την σειρά μου στην κυρία Βαλαβάνη.

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική «διψούν» για καθαρό νερό

Προβλήματα ποιότητας των υδάτων στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και ανεπάρκειας των υδάτινων πόρων στη Χαλκιδική αποκαλύπτουν τα στοιχεία της μελέτης για τη διαχείριση των υδάτων στην Κεντρική Μακεδονία που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατ εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2000/60 και στο πλαίσιο της κατάρτισης του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στον κάμπο της Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που εμφανίζονται αποδίδονται στη γεωργική δραστηριότητα και συγκεκριμένα στην υπερλίπανση των εδαφών, τις απολήψεις νερού για άρδευση και την επιβάρυνση των υδάτων από ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη λίπανση και τη φυτοπροστασία.

Από την άλλη πλευρά, στη λεκάνη απορροής της Χαλκιδικής που καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης, όπως οι λίμνες Κορώνειας και Βόλβης,