Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σέρρες: Βρέθηκε αρχαίος τάφος με νομίσματα


Έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών


 Αρχαίος τάφος, που έκρυβε μέσα του νομίσματα και κομμάτια χρυσού, βρέθηκε σε δημοτική έκταση έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες της δημοτικής αρχής προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο υπαίθριο θέατρο.  Το ανασκαφικό μηχάνημα όμως αποκάλυψε τον αρχαίο τάφο και οι εργασίες σταμάτησαν. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι αρχαιολόγοι της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

«Υπάρχουν πολλοί τάφοι στην περιοχή» ανέφερε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ενώ επεσήμανε «ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί πριν από χρόνια αρκετοί αρχαίοι τάφοι κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του επαρχιακού νέου δρόμου Νέας Ζίχνης -Μεσσοράχης».

Ο Νίτσε για τους Ελληνες

Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε  είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Την ώρα που χάραζε ο Θεός τη μέρα …"Πέταξε" στα Ουράνια ο Σταυραετός του Αιγαίου !

Ίμια : Τρεις  οι νεκροί και η Πατρίδα μας χαμένη …Oι νεκροί μας δεν πήραν εκδίκηση ποτέ !

Αξημέρωτα πάνω από τη θαμπάδα της νύχτας καθώς χάραζε ο Θεός τη μέρα ,πέταξε ψηλά και ο Σταυραετός του Αιγαίου ,με τα θαλασσοπούλια να κράζουν σκιαγμένα από το φτεροκόπημα του Θανάτου !

Ο Θάνατος πέταξε στο Αιγαίο και πήρε αγκαζέ τα Αετόπουλα που πέταγαν για τη τιμή ,για την Πατρίδα και για κάτι άλλα …Που κάποιοι ακόμη τα λένε Ιδανικά !

Πάγωσε ο Εύζωνας στο Σύνταγμα ,ενώ ο Πιλότος έσφιξε το πηδάλιο σαν να ήθελε να το πετάξει μόνος του νιώθοντας το σφίξιμο στο στομάχι !

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια

Πραγματοποιείται για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών στην πλατεία Ρηγίλλης, όπου πραγματοποιούνται ομιλίες.

Τσίπρας στο Bloomberg: H Ελλάδα δεν θέλει σύγκρουση

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους προέδρους της ΕΚΤ του ευρωκοινοβουλίου και του Γιούρογκρουπ.

Τηλεφωνικό μαραθώνιο είχε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι, τον Μάρτιν Σουλτς και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το επεισόδιο με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ στην Αθήνα.

Στην συνομιλία του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ρητά τον Μάριο Ντράγκι ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας και πως η κυβέρνηση θα συνεργαστεί μαζί του για μια αμοιβαία επωφελή λύση.