Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πάνος Καμμένος: «Κυβέρνηση - έκτρωμα» (Video)

Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2012, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε χθες, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ σήμερα άνοιξε ο κατάλογος των εγγεγραμμένων βουλευτών.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «κυβέρνηση-έκτρωμα» που «έχει ένα και μοναδικό σκοπό: την παράδοση της χώρας στους δανειστές της», ενώ επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Δωρεά αλεξίσφαιρων γιλέκων στην ΕΛΑΣ από ιδιώτη


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε εχθές (02-12-2011) το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε (35) ειδικές στολές τύπου “ Police Vest Safety Body Armor ”, τις οποίες προσέφερε ανιδιοτελώς για την κάλυψη αναγκών του Σώματος, η κα. Σταμπουλή Παναγιώτα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Νουράκης Κωνσταντίνος , αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για τη γενναιόδωρη προσφορά, απένειμε στην κα. Σταμπουλή τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας: «…στον καθημερινό, σκληρό και επίπονο αγώνα μας, βρήκαμε στο πρόσωπό σας μια άξια αρωγό και συμπαραστάτη…Η γενναιοδωρία σας, αποτελεί για μας λαμπρό παράδειγμα και έμπνευση για ανάλογες ανθρωπιστικές δράσεις…».

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη


Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 19 μέχρι και την Παρασκευή 23 του μήνα θα λειτουργούν από τις 10 έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο παραμονή των Χριστουγέννων θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή και Δευτέρα, ανήμερα και δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Σκοπιανή προπαγάνδα στην καρδιά της… Αθήνας!

Ανθελληνικές προκηρύξεις στο Ζάππειο!

Έντυπα ανθελληνικού περιεχομένου έπεσαν πριν από λίγη ώρα στην Λεωφόρο Αμαλίας, στην είσοδο του χώρου όπου τελείται η έκθεση βιβλίου του Ζαππείου. Στα έντυπα αυτά εμφανίζεται χάρτης στον οποίο η Μακεδονία ανήκει στο κρατίδιο των Σκοπίων, ο ήλιος της Βεργίνας, καθώς και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

Επίσης αναγράφονται τα εξής: “Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τη γλώσσα μας, αναγνωρίζει ότι είμαστε Μακεδόνες, σύντομα μετά τη Χάγη θα αναγνωρίσει και τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα. Ζήτω η Μακεδονία – Ελευθερία στη Μακεδονία”…

Της Αγίας Βαρβάρας


Μεγάλη  τούτη  η  μέρα  της   χριστιανοσύνης  για  μας  τους  έλληνες
Αγρότες ,γεωργούς μηχανουργούς τεχνίτες  και  μεταλλουργούς .. και  όχι  μόνο.

Προστάτιδα  η  Αγία  του  Στρατωνίου και των κατοίκων της ευρύτερης  περιοχής που εργάζονται στο μεταλλείο  ,ζουν ,μεγαλώνουν , χαίρονται  και σπουδάζουν τα παιδιά τους
Ευλαβικά ο κόσμος συμμετέχει  στην  περιφορά  της Εικόνας  κάνοντας  το  τάμα  του  παρακαλώντας  την Αγία   και  ελπίζοντας .

 Η Αγία κατά καιρούς έστειλε  τρανταχτά  μηνύματα  προς  τους   ιθύνοντες  των μεταλλείων προστατεύοντας  νοερά τους  τούς   εργαζομένους  και  τις οικογένειες τους  .

Ζητούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς

Στην κατάληψη της κεντρικής πύλης του Πόρτο Καρράς προχώρησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στο καζίνο του συγκροτήματος, ζητώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών από τη διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι παρά τις διαβεβαιώσεις, έκλεισαν την πρόσβαση προς και από το ξενοδοχειακό συγκρότημα για αρκετές ώρες το πρωί.

Η κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση  των Σωματείων, η οποία προκήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία ακόμα και να πληρώσουν τις βασικές τους αναγκές, ενώ σε κάποιους, αν και έχει έρθει η απόλυσή τους, αυτοί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα δελουλευμένα.

Αργύρης Λαφαζάνης: "Ξοδεύουν λεφτά και λάσπη σε πληρωμένα δημοσιεύματα"

Το 2012 των Μάγια είναι η... αρχή

Σκηνή από τη χολιγουντιανή ταινία που επιχείρησε με οπτικά και ηχητικά εφέ να δείξει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η βιβλική καταστροφή που υποτίθεται θα αφανίσει το ανθρώπινο είδος το 2012

Γερμανός ειδικός χαρακτηρίζει τα περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου ως «παρερμηνεία» των αρχαιολογικών ευρημάτων. Πρόκειται, τονίζει, για μία νέα εποχή, που δεν συνδέεται με το τέλος της ανθρωπότητας

Πολλά έχουν γραφτεί για την περίφημη προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία επιχείρησε με οπτικά και ηχητικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας να δείξει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η βιβλική καταστροφή που υποτίθεται θα αφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Και επισήμως δεν "κατεβαίνει" ο Ηρακλής

Στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη αποφασίστηκε ο Ηρακλής να μην κατεβεί να αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα κόντρα στον Διγενή Λακκώματος, στα Μουδανιά.

Οσο για το παιχνίδι, η ομάδα της Χαλκιδικής θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά με 3-0 ά.α. και ο Ηρακλής θα μηδενιστεί.

Ο Ερασιτέχνης εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την απόφαση του. Αναλυτικά, αυτή αναφέρει τα εξής: «Μετά την άρνηση στο αίτημα του Ηρακλή για παράταση της μεταγραφικής περιόδου και της αναβολής των πρώτων αγωνιστικών, έρχεται η αλλαγή ημέρας και έδρας διεξαγωγής της πέμπτης αγωνιστικής χωρίς τη συγκατάθεση μας.

Στις 29 Νοεμβρίου 2011 ο Ηρακλής έκλεισε 103 χρόνια ζωής και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό.

Σχέδιο «Πολυτεχνείο 2011» και για την 7η Δεκεμβρίου

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

5.000 αστυνομικοί και έκτακτα μέτρα στο κέντρο

Στα πρότυπα που σχεδίου που εφαρμόστηκε φέτος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, κινείται η Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο των τριών χρόνων από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η κατάσταση δεν δείχνει «εκρηκτική», ωστόσο ο κίνδυνος κάποιοι να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια είναι ορατός. Όπως πέρυσι που, ενώ αρχικά όλα έδειχναν ήρεμα, τελικά σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 96 προσαγωγές και 42 συλλήψεις. 

Μπάιντεν προς Άγκυρα: «Να επαναλειτουργήσει η Χάλκη!»

Μήνυμα μέσω της Hurriyet

Θέση υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πήρε εκ νέου, με συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάιντεν, που επισκέπτεται την Άγκυρα, πριν έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανεκτικότητα της Τουρκίας για τις θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης,

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του "Επιχειρώ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της δράσης ΄΄ΕΠΙΧΕΙΡΩ΄΄ από την ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας στον Πολύγυρο.

Την  εκδήλωση άνοιξε με εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ηλίας Ιορδανίδης, δηλώνοντας πως ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ είναι να παρουσιάζει δράσεις μέσω των οποίων θα μπορεί να είναι χρήσιμη στους νέους και την κοινωνία ενώ τόνισε πως είναι καθοριστικής σημασίας  η πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου στις πρωτοβουλίες της οργάνωσης.

To χρονικό της δίκης στη Χάγη για την Ενδιάμεση Συμφωνία


Tην Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το κεντρικό δικαιοδοτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, θα δημοσιεύσει την Απόφασή του στην υπόθεση που αφορά την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατια της Μακεδονίας κατά Ελλάδας).

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δ.Δ.Χ. θα διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση στο Peace Palace, στη Χάγη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, δικαστής Hisashi Owada θα διαβάσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, στις 11.00 ώρα Ελλάδας, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα αναρτηθεί στο site του Δικαστηρίου περίληψη και πλήρες κείμενο της Απόφασης.

Ζησιάδης: Απαντά μέσω facebook και twitter στην ελληνική Βουλή

 Ο ομογενής βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου κ. Ιωσήφ Ζησιάδης

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Δεν θα προσέλθει να καταθέσει όπως αναφέρει στην «επίσημη» επιστολή

Μέσω …Facebook και Twitter (!) απάντησε ο ομογενής βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου κ. Ι. Ζησιάδης στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία τον κάλεσε δια του αρμοδίου για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών γ’ αντιπροέδρου κ. Ευ. Αργύρη, να προσέλθει προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για όσα υποστήριξε στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα «Έρευνα» σχετικά με μεγάλες καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, οι οποίες αποτέλεσαν το «εμπόδιο» για να προχωρήσει η φορολογική συμφωνία που είχε προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση.

Καταγγελία για αυθαίρετο του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"


Βασίλης Γούλας

Δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, λένε αυτοί που ξέρουν

Σάλο έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Χαλκιδικής οι καταγγελίες που έφθασαν σε Δήμο και πολεοδομία για το αυθαίρετο που κτίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης κ. Αργύρης Λαφαζάνης, σε οικόπεδο πάνω στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και τις έρευνες αστυνομικών που έγιναν στο οικόπεδο που είχε αγοράσει το 2004 ο κ. Λαφαζάνης διαπιστώθηκε ότι ανεγείρεται οικοδομή, ενώ πιάστηκαν και επ’ αυτοφώρω αλλοδαποί που έχτιζαν τούβλα.