Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Διαβάτες Σκύρου: Η νησίδα με τις σαύρες κανίβαλους

Η σαύρα Podarcis gaigeae. WIKIMEDIA COMMONS/Benny Trapp
Οι ευνοϊκές συνθήκες οδήγησαν σε ισχυρότερο ανταγωνισμό εντός του ίδιου είδους σαυρών

 Η μικρή νησίδα των Έξω Διαβατών, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σκύρου, αποτελεί θεωρητικά ιδανικό περιβάλλον για τις σαύρες του είδους Podarcis gaigeae που φιλοξενεί, λόγω της αφθονίας τροφής και της παρουσίας λιγότερων φυσικών εχθρών και ανταγωνιστών σε σχέση με τη Σκύρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σαύρες της νησίδας να φτάνουν το τριπλάσιο βάρος από το κανονικό και να επιτίθενται συχνά ή ακόμα και να τρώνε νεαρότερες σαύρες του ίδιου είδους.

«Ο κανιβαλισμός εις βάρος νεαρότερων σαυρών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις υπερμεγέθεις σαύρες να εξουδετερώνουν μελλοντικούς ανταγωνιστές και την ίδια στιγμή να καταναλώνουν ένα θρεπτικό γεύμα»,

Ναυάγιο στο Eurogroup και ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα για παράταση του μνημονίου

Αίτημα για παράταση του προγράμματος ζητούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την Ελλάδα μετά το τέλος της άκαρπης συνεδρίασης του Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε προσχέδιο κειμένου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το οποίο προεξοφλούσε την παράταση του μνημονίου, χωρίς την υποβολή σχετικού αιτήματος, και προέβλεπε ότι η Ελλάδα δεν θα προέβαινε σε οποιαδήποτε μονομερή δράση. «Κανείς δεν ξέρει τι ζητεί η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε δηκτικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O κ. Ντάισεμπλουμ παρουσίασε ένα νέο «σκληρό» κείμενο, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Παραδοσιακό καρναβάλι σε πόλεις της Ελλάδος

Δείτε τα καρναβάλια που γιορτάζονται με κουδούνια, μουντζουρώματα και παραδοσιακά καρναβάλια, μα πάνω απ' όλα κέφι και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας.

Νέδουσα: Πανάρχαια σύναξη για καλή σοδειά

Από τα κατεξοχήν αγροτικά δρώμενα ευετηρίας. Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα οι κάτοικοι ξυπνούν από τα νταούλια. Ο «θίασος», με μουτζουρωμένα πρόσωπα (εξ΄ού και η Μουτζουροδευτέρα όπως αποκαλείται το έθιμο) ξεκινά όπως αναφέρει το thetravelbook.gr, τον «Αγερμό», την βόλτα δηλαδή σε όλα τα σπίτια του χωριού, μοιράζοντας ευχές και συλλέγοντας φαγώσιμα τα οποία θα απολαύσουν όλοι μαζί στην πλατεία, στο κοινό τους τραπέζι.

Π.Καμμένος: Καμία αίτηση για παράταση μνημονίου, δεν εκβιαζόμαστε

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Οι Έλληνες λέμε "όχι"»

Αθήνα

Με απόλυτο τρόπο απορρίπτει το ενδεχόμενο αιτήματος για παράταση του ισχύοντος προγράμματος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά το ναυάγιο του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας.

«Όλοι μαζί οι Έλληνες λέμε "όχι". Δεν εκβιαζόμαστε» τονίζει ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής δυναμικά στην αγορά της Ευρώπης

Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Grekland Panorama της Στοκχόλμης, BIT Μιλάνου και Holiday & Spa της Σόφιας.

Συγκεκριμένα:

Grekland Panorama 2015 Στοκχόλμη - Δυναμική συμμετοχή της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την ανάκαμψη μιας "παλιάς" αγοράς

Δεύτερη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην έκθεση Grekland Panorama της Στοκχόλμης με στόχο την συνέχιση πρωτοβουλιών για την επαναφορά των Σκανδιναβών τουριστών.

Όλα τα χρώματα του Ήλιου μέσα από ένα βίντεο


Η NASA γιορτάζει τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εκτόξευση του πρώτου διαστημικού παρατηρητηρίου που έχει ως αποκλειστική αποστολή την παρακολούθηση και μελέτη του Ήλιου.

Ο δορυφόρος SDO έχει καταγράψει εκπληκτικές εικόνες και η NASA δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μέσα σε διάστημα τριών λεπτών παρουσιάζει όλα τα χρώματα του Ήλιου.

Πηγή: Defencenet.gr

Φωτογραφίες και video από την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Με μια μεγαλειώδη πορεία, κορυφώθηκε η διαδήλωση 3.000 κατοίκων και εργαζόμενων, στις Σκουριές.

Με πανό και συνθήματα οι αγωνιστές έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν το μέλλον τους.

Με τον πιο δυναμικό τρόπο, ακούστηκε η φωνή της πραγματικής κοινωνίας, υπέρ των Μεταλλείων, και φάνηκαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής.

Ασκληπιείο Επιδαύρου: Εκεί όπου γίνονταν "θαύματα"

Η Ιθμονίκη από την Πελλήνη κοιμήθηκε στο ιερό του Ασκληπιού ζητώντας από το θεό να μείνει έγκυος. Ο Ασκληπιός της είπε, ότι θα εκπληρώσει την επιθυμία της, εκείνη τον ευχαρίστησε και φεύγοντας έμεινε πράγματι έγκυος.

Κάποιος είχε έλκος στο στομάχι. Στο όνειρό του μέσα στο Άβατο είδε ότι παρουσιάσθηκε ο θεός και παράγγειλε στους υπηρέτες που τον συνόδευαν να τον πιάσουν ενώ έφευγε έντρομος και να τον δέσουν. Μετά ο Ασκληπιός έσκισε την κοιλιά του, έβγαλε το έλκος και την έραψε. Αυτόματα τα δεσμά του ασθενούς λύθηκαν. Το πρωί βγήκε υγιής και το δάπεδο του Αβάτου ήταν γεμάτο αίματα. Πρόκειται μήπως για μία πρώιμη χειρουργική επέμβαση από τους υπηρέτες του θεού, τους ιερείς δηλαδή;

Στην ομιλία του με τίτλο «Επίδαυρος: Τόπος φροντίδας σώματος και ψυχής» ο καθηγητής κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης δεν αφηγήθηκε μόνον παραδείγματα ίασης ασθενών μέσω της διαδικασίας της «εγκοίμησης» στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου,