Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

120 χρόνια Διώρυγα της Κορίνθου: Ένωσε την Ελλάδα «χωρίζοντάς» την (Φωτο & Video)


Άργησε....2000 χρόνια, αλλά η ιστορία πλέον μπορεί να διαβεβαιώσει ότι άξιζε τον κόπο. Στις 25 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 120 χρόνια από τα εγκαίνια της Διώρυγας της Κορίνθου η οποία για περισσότερο από έναν αιώνα, συνδέει τις δύο θάλασσες του Σαρωνικού και του Κορινθιακού και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρες γενιές Ελλήνων και εκατομμύρια τουριστών. Η διάνοιξή του Ισθμού αποτέλεσε από την αρχαιότητα μείζον θέμα, καθώς θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα διευκόλυνε τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο.

Έργο πολυδιαφημισμένο και πρωτοποριακό για την εποχή του αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο «δύο Ελλάδων », ένα σημείο εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας και «ομφάλιο λώρο» της Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου, με χιλιάδες πλοία να το διαπλέουν κάθε χρόνο.

Στη Τουρκία συνελήφθη...γεράκι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν ένα ξεφτέρι –ένα είδος γερακιού– με την υποψία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ισραήλ, αλλά κατόπιν το άφησαν πάλι ελεύθερο αφού οι ακτινογραφίες έδειξαν πως δεν του είχε εμφυτευτεί κάποια συσκευή παρακολούθησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το ξεφτέρι προκάλεσε τις υποψίες εξαιτίας ενός μεταλλικού δακτυλιδιού που έφερε στο πόδι του με τις λέξεις «23411 Τελ Αβιβούνια Ισραέλ», ωθώντας τους κατοίκους της κοινότητας Αλτινάιβα να το παραδώσουν στις τοπικές αρχές.

Το πουλί ελέγχθηκε με ακτινολογικά μηχανήματα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί εάν έφερε εμφυτευμένα στο σώμα του μικροτσίπ, ή άλλα μηχανήματα κατασκόπευσης, τόνισε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα Μιλιέτ,

ΕΥΑΘ: 130 ενώσεις πολιτών και 50 ευρωβουλευτές καλούν τους επενδυτές να αποσύρουν τις προσφορές

Επιστολές προς τους υποψήφιους αγοραστές της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), με τις οποίες τους ζητούν να αποσύρουν τις προσφορές τους, απέστειλαν οι εκπρόσωποι ομάδας 130 οργανώσεων πολιτών/ εργατικών συνδικάτων από 18 χώρες, από κοινού με 50 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις επιστολές, οι υπογράφοντες προειδοποιούν ότι, σε αντίθετη περίπτωση, οι εταιρείες «θα αμαυρώσουν τη φήμη τους και θα αυξήσουν το επιχειρηματικό ρίσκο τους», εξαιτίας παρατεταμένων και έντονων αντιδράσεων από πλευράς των πολιτών.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

Μεταξύ άλλων, επιστολές εστάλησαν στη γαλλική πολυεθνική Suez Environment, στις ελληνικές συμπράξεις Άκτωρ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ και στους ισραηλινούς ομίλους Mekorot και Αrison Ιnvestment.

“Σύριοι” προερχόμενοι απο την Τουρκία έκαψαν την Σάμο!

Κλασική περίπτωση πρακτόρων με πλαστα χαρτιά. Κάθονται και τους χαιδευουν οι αρχές, ενω γνωρίζουν ότι είναι σουνίτες και όχι διωκόμενοι Σύριοι πρόσφυγες.

Οι δύο Σύριοι οδηγήθηκαν σήμερα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεσηΣτον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που είχαν βρεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην εκκλησία του Άη Γιαννάκη στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Οι δύο Σύριοι αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το
βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Πήραμε τη ζωή μας….


στους αγωνιστές της Πλατείας

Αγγελος  Αγγελίδης  
Αιγίνιο  06-04-2012

Η ζωή μας είναι παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι. Ένας μοιραίος τελικός.
Ισως κι απ΄ το ποδόσφαιρο μικρότερης αξίας.
Κι απ΄ τ΄ άλλα τα παιχνίδια ασήμαντη ακόμη.

Το είδα το συνάντησα πολλές φορές,
έτσι και το κατάλαβα.
Με δίδαξαν …
οι φίλοι μου, οι γείτονες, οι συγγενείς
οι μακρινοί κι οι κοντινοί μου,
όχι με λόγια μόνο και ούτε μόνο στα χαρτιά.