Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Είναι Ηγέτης με ...


ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Ο Σαμαράς στον Πολύγυρο

κλικ στην γελοιογραφία του Kalio για μεγέθυνση

Έλα απόψε στου Θωμά
να σου παίξω μπαγλαμά...

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής


«Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση για να νέα μέτρα, που τα χαρακτήρισε «οδυνηρά» και «αναποτελεσματικά», ενώ επέρριψε ευθύνες για τη συντήρηση «ενός μοντέλου που χρεοκόπησε», σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και στο δικό του κόμμα γιατί «υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού «κυβερνητισμού».

Πρόσθεσε όμως, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει» διότι «έχει δυνατότητες, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει μέλλον», αλλά άσκησε κριτική στο μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, τονίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, που να συντηρούν ελεγχόμενη τη ζήτηση «η αγορά θα κλατάρει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα-ανάσες για την τόνωση της αγοράς «για να μη γονατίσει η οικονομία» και «να μη διαλυθεί η κοινωνία». Τόνισε ότι οι θυσίες που ζητούνται «δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων και σε ακόμα σκληρότερα μέτρα».

«Δεν μπορούν να πνίξουν την οικονομία για να… «εξυγιάνουν» τα δημόσια οικονομικά! Δεν μπορούν να διαλύσουν την κοινωνία για να τη… «σώσουν»! Η κυβέρνηση, δυστυχώς δεν άκουσε τις εκκλήσεις μας. Από το βήμα αυτό, της ζητώ για μια ακόμα φορά, να στηρίξει την οικονομία με μέτρα-ανάσες μηδενικού ή πολύ χαμηλού κόστους. Για να αντέξει η χώρα την κρίση, για να συγκρατήσει την ανεργία. Για να μπορέσει να βγει η οικονομία από την κρίση χωρίς να χρειαστούν κι άλλα σκληρότερα μέτρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέροντας τις θέσεις του ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών κι ένα πολιτικό μοντέλο, που στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία» αλλά διευκρίνισε ότι δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα που «έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο» και «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα». Πρόσθεσε ότι αυτά μας δείχνουν το δρόμο για μια «νέα οικονομία, πιο βιώσιμη, πιο ανταγωνιστική, ικανή να δημιουργεί εισόδημα, ικανή να διαχέει εισόδημα και ευκαιρίες σε όλους» και «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, όπου ο χώρος της εργασίας δεν θα ζει σε ατέλειωτη λιτότητα».

Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε σε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις», αλλά και στο δικό του κόμμα.

«Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού κυβερνητισμού». Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά το μοντέλο αυτό δεν το δημιούργησε το κόμμα μου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν «αναμάρτητοι». Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες και κάναμε την αυτοκριτική μας. Πολύ θα βοηθούσε το διάλογό μας με την κοινωνία, αν και όλοι οι άλλοι έκαναν το ίδιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν έχασε τον έλεγχο» όταν ξέσπασε η κρίση και πήρε «δύσκολα μέτρα» για να συγκρατήσει το έλλειμμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «καμία σχέση και καμία σύγκριση με τα μέτρα που βλέπουμε τώρα», που τα χαρακτήρισε «πιο σκληρά», «οδυνηρά» και «αναποτελεσματικά». Κατηγόρησε για ανακολουθία την κυβέρνηση τονίζοντας ότι αναγκάστηκε «στη συνέχεια να επιβάλει πολύ χειρότερα μέτρα από εκείνα που είχε απορρίψει λίγους μήνες πριν».

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί» προσθέτοντας ότι «κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους, δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση».

«Οι εργαζόμενοι να γίνουν δημιουργοί και μερισματούχοι του πλούτου αυτής της κοινωνίας. Όχι αναλώσιμοι «παρίες», πρώτοι στις θυσίες και τελευταίοι στις ευκαιρίες και στην ευημερία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση επέλεξε πολιτική που αφαιρεί και διαιρεί: Αφαιρεί εισόδημα και διαιρεί το λαό. Εμείς προτείνουμε πολιτική που προσθέτει και πολλαπλασιάζει. Προσθέτει θέσεις εργασίας και πολλαπλασιάζει το ρυθμό της ανάκαμψης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ήλθα εδώ για να σας πω ότι είναι αναπόφευκτα κάποια οδυνηρά μέτρα. Αλλά όχι αυτά που διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό. Κι όχι χωρίς τόνωση της αγοράς».

Τέλος υπογράμμισε ότι ιδεολογία της ΝΔ δεν είναι «η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στην χρηματοπιστωτική κρίση», αλλά «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός» που εξασφαλίζει «περισσότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες ευκαιρίες και διάχυση ευκαιριών σε όλους».


Επίσκεψη στη Νομαρχία Χαλκιδικής

Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία.

Ο νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα από πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης και σημείωσε: «Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος».

*** Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με αγροτοσυνεταιριστές και το βράδυ θα έχει δείπνο με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Αύριο το πρωί θα μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της ΔΕΘ.


Προτάσεις Σαμαρά για ανοικτό κόμμα

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει «Ανοιχτό Κόμμα» θα προτείνει αύριο στο προσυνέδριο του κόμματος ο Αντ Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος βασίζονται στους άξονες: Αμεσότητα - Συμμετοχή - Λογοδοσία - Αποτελεσματικότητα - Κοινωνική Ευθύνη - Διαφάνεια.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της άμεσης Δημοκρατίας θα αλλάξει το Καταστατικό ώστε εκτός από την άμεση εκλογή του πρόεδρου του κόμματος, θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.

Με στόχο το άνοιγμα στη νέα γενιά, το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, θα απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

Θεσπίζεται επίσης διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο, που θα συνέρχεται ανά διετία.

Επιπλέον καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών, ώστε να μην αισθάνονται τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν και οι προσπάθειες τους δεν τυγχάνουν της σωστής αξιολόγησης και εκτίμησης που επιβάλλεται, από την Κεντρική Διοίκηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει την μετεξέλιξη των τοπικών κομματικών Οργανώσεων σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κίνημα του Εθελοντισμού, ενώ θα εισαχθεί ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κλπ.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και για τη χάραξη των ευρύτερων κατευθύνσεων της εφηρμοσμένης πολιτικής στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ακόμη ο κ.Σαμαράς θα προτείνει να εισαχθούν θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος: «Διαδραστικό Κόμμα», με ανοιχτές διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας κ.λ.π

Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ με τις προτάσεις του έχει στόχο να καθιερωθούν διαδικασίες πλήρους Οικονομικής Διαφάνειας στη λειτουργία και τη διοίκηση του Κόμματος και ιδιαιτέρως στη συλλογή των οικονομικών του πόρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κυριάκος Βελόπουλος: Οι Τούρκοι κατασκευάζουν προωθημένη αεροπορική βάση στην Ίμβρο

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

ΔΝΤ – 2 με 4 Απριλίου ή 25-27 Μαρτίου;


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η «διορθωτική παρέμβαση» του κ Παπακωνσταντίνου ως αρμόδιου για το ΔΝΤ Υπουργού μετά το δημοσίευμα του Dow Jones Newswire ΔΕΝ καθησύχασε ούτε εμένα ούτε και πολλούς «μη-καθεύδοντες τον ύπνο του δικαίου και αναμάρτητου» Νέο Έλληνες που συνειδητοποιούν και θυμούνται ότι ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ και ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Υπουργικών Συμβουλίων, όπως και προσφυγές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ποτέ , μα ποτέ, ΔΕΝ… προαναγγέλλονται!!

Ότι είμαστε στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα αρχίζει και γίνεται συνείδηση έστω και εάν, ως γνωστό, στο μάτι του κάθε κυκλώνα επικρατεί μια σιωπηρή αναστάτωση και προσμονή για το πότε θα φτάσουμε στην περιοχή όπου τελειώνει η νηνεμία του «ματιού» και ο διάολος παίρνει ότι βρει μπροστά του.

Στη διαχείριση κρίσεων και ελέγχου μιας εξαγριωμένης κοινής γνώμης γνωρίζουμε ότι απαιτούνται μερικά 24-ώρα μετά την αναγγελία μιας «κακής» είδησης για να ησυχάσουν τα πράγματα και μαζί τους η κοινή γνώμη…

Ποιος, λοιπόν, θα τολμήσει να αναγγείλει μια πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ και τον οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό και συναισθηματικό κυκλώνα που θα την ακολουθήσει έχοντας μπροστά του μερικά 24-ώρα που μπορεί να προκαλέσουν πανικό και πιθανή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος που στηρίζεται στην «πίστη» και όχι στην παρουσία και καταβολή «με την σχετική απαίτηση» των χρημάτων που ο καθένας και η καθεμιά μας εμπιστευθήκαμε στην Τράπεζα της αρεσκείας μας…

Να θυμηθούμε την Αργεντινή για να δούμε εάν είναι απειλητικό το τριήμερο 2-4 Απριλίου όπως θέλει το πολύ έγκυρο Dow Jones ή το τριήμερο 25-27 Μαρτίου όταν θα είναι – λόγω της Μεγάλης Διπλής μας Γιορτής – όλα…κλειστά;

Στη σύναξη των 26 ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε. που είναι προγραμματισμένη για 25-26 Μαρτίου θα διαβούμε τον Ρουβίκωνα της Οικονομικής μας «παράδοσης άνευ όρων» και θα κριθεί ΔΝΤ ή Ε.Ε.!

Η Παναγιά να βάλει το χέρι της (γιατί το χέρι της Κυρίας Μέρκελ δεν το… βλέπω μέχρι τώρα!)

Δελτίο τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/3/10

Γενικά η εσωκομματική Δημοκρατία εξακολουθεί τόσα χρόνια να είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία και ζητούμενο στην Ελλάδα. Τελευταία θλιβερή πρόκληση η φραστική βαναυσότητα των κυρίων Πάγκαλου και Ξυνίδη εναντίον των μελών της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης τα οποία καθ' ότι είχαν δικαίωμα γνωμάτευσαν εναντίον του νομοσχεδίου μαζικής απονομής ιθαγένειας και ψήφου στους ξένους.

Αισθανόμαστε ότι δεν συνιστά ανάμιξη στα εσωτερικά άλλου κόμματος να αποδοκιμάσουμε μετά βδελυγμίας την χυδαιότητα και την αισχροέπεια των δύο αξιωματούχων.

Αμφότεροι προσβάλλουν έργω τη Δημοκρατία.

Σαμαράς: Η Χαλκιδική μπορεί να γίνει αναπτυξιακός παράδεισος


Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία.

Ο νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα από πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης και σημείωσε: «Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος».

Τόνισε δε, ότι στις δύσκολες ώρες, που περνάει η Ελλάδα, «η ΝΔ με συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα βοηθάει στην έξοδο του τόπου από την κρίση».

Πηγή: Καθημερινή