Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στον Άρη ξεκίνησε η ζωή;

Ο χημικός Steve Benner βασισμένος στη θεωρία της πανσπερμίας υποστηρίζει πως θα μπορούσε η πρωτόγονη ζωή να μεταφερθεί στη Γη από τον Άρη, εντός ενός μετεωρίτη.

 Στο συνέδριο γεωχημείας Goldschmidt, στη Φλωρεντία της Ιταλίας, παρουσιάστηκε σήμερα μια νέα θεωρία για την προέλευση της ζωής στη Γη. Σύμφωνα με το χημικό Steve Benner, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζωή ίσως να μεταφέρθηκε στον πλανήτη μας από το γειτονικό μας πλανήτη Άρη.

Πανσπερμία

Σαν ιδέα δεν είναι καινούρια. Η θεωρία της πανσπερμίας, της πρότασης δηλαδή πως η ζωή  μεταφέρεται στο Σύμπαν με αστεροειδείς, μετεωρίτες, κομήτες και άλλα σώματα έχει προταθεί ήδη από την αρχαιότητα και τον Αναξαγόρα, πριν λάβει επιστημονική μορφή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πολυήμερες επιθέσεις σχεδιάζει το Πεντάγωνο

Το Πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τις πιθανές στρατιωτικές επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν πολυήμερες επιθέσεις σε στόχους της συριακής κυβέρνησης εις απάντηση στη χρήση χημικών όπλων την προηγούμενη εβδομάδα κατά αμάχων. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Αμερικανού ανώτερου αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει και ο οποίος τονίζει ότι “οι επιλογές δεν περιορίζονται σε μία μόνο ημέρα».

Παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση, αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι οποιαδήποτε αεροπορική επίθεση θα περιλαμβάνει την εκτόξευση πυραύλων κρουζ από τα πλοία των ΗΠΑ που βρίσκονται στη Μεσόγειο.

Συνέδριο για την ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει στην "Αίθουσα Συνεδρίων" του Πανεπιστημίου διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Διεθνές Σύστημα".  Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης.

Στο συνέδριο θα εξεταστούν διαφορετικές οπτικές για το παρόν και το μέλλον των διεθνών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να αναλύσουν τις νέες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, σε σχέση με την οικονομική κρίση, την άνοδο των νέων δυνάμεων καθώς και τη μεταβαλλόμενη φύση των παγκόσμιων κινδύνων.

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στον Πολύγυρο η Εθνική ομάδα Handball γυναικών της Σερβίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ HANDBALL ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Την προετοιμασία της ολοκλήρωσε στον Πολύγυρο η Εθνική Ομάδα handball γυναικών της Σερβίας, μια από τις καλύτερες ομάδες χειροσφαίρισης στην Ευρώπη. Οι παίκτριες και η προπονητική ομάδα έμειναν δέκα ημέρες στα Ψακούδια και πραγματοποιούσαν τις προπονήσεις τους καθημερινά στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.

Το πρωί ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού - Μορφωτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Χρήστος Σοφοτάσιος, παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της ομάδας και έδωσε αναμνηστικά δώρα σε παίκτριες και προπονητές.