Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Αλεξία Έβερτ : "Ο Καραμανλής είναι αχάριστος και αποδείχθηκε λίγος"


"Αχάριστος και λίγος", αυτοί οι καθόλου κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς τον Κώστα Καραμανλή δεν "ξεστομίθηκαν" από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά από την κόρη του ανθρώπου που τον Μάρτιο του 1997 στήριξε τον Κώστα Καραμανλή στην προσπάθειά του να καταλάβει την προεδρία του κόμματος.

Όπως μετέφερε αυτήκοος μάρτυρας στον mediakia η Αλεξία Εβέρτ, έξαλλη,σε γνωστή ταβέρνα του "Υπολοίπου Αττικής" ξεσπούσε εναντίον του Πρωθυπουργού παρουσία του συζήγου της που σιωπούσε!

"Ο Πέτρος ήταν ο μόνος που δεν υπέγραφε και τους είπε να πάνε να πνιγούν. Αυτό πληρώνει τώρα" φέρεται να είπε . Ενώ για τον πατέρα της : " Υπάρχει σήμερα στη Νέα Δημοκρατία γηγενής νεο δημοκράτης με την ιστορία του πατέρα μου;"

Πηγή: Mediakias

O θείος Αχιλλέας και η επίσκεψη στις Σέρρες


Πώς στήθηκε η επίσκεψη του Kαραμανλή στην πατρώα γη με εικόνες από το «προσκύνημα» στο Ξενία όπου μένει ο θείος Aχιλλέας και «δυνατά» πλάνα με Nατάσα

Oύτε οι λοιδορίες ούτε οι αντιδράσεις και το βαρύ κλίμα ακόμη και στις τάξεις της ΝΔ για την υποψηφιότητα του 80χρονου «θείου» επηρέασαν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μετά την κάλυψη που του παρείχε από την τηλεόραση -για την ενέργειά του να ανακοινώσει ο ίδιος δημόσια την υποψηφιότητά του- έσπευσε να του δώσει και τα...διαπιστευτήρια από κοντά.

Φτάνοντας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Σέρρες για την ομιλία του στην πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, έσπευσε στο ξενοδοχείο Φίλιππος-Ξενία για να υποβάλει τα σέβη του στον Αχιλλέα Καραμανλή. Μάλιστα για τη συνάντηση αυτή είχαν κληθεί, προκειμένου να την απαθανατίσουν, τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι αγκαλιές του πρωθυπουργού και της συζύγου του Νατάσας με τον «θείο» μεταδόθηκαν επανειλημμένα, με προφανή σκοπό. Να δείξουν με πόσο ζήλο ο Κ. Καραμανλής στηρίζει τον 80χρονο, πολλαπλώς λαβωμένο Αχ. Καραμανλή και να σταλεί το σχετικό μήνυμα.

Ο «Ελ Σιντ», όπως αποκαλούν κάποιοι στις Σέρρες περιπαικτικά τον Αχ. Καραμανλή, με πολλαπλά κατάγματα στο πόδι του από το αυτοκινητιστικό ατύχημα του περασμένου Ιουνίου, από την προπερασμένη Δευτέρα βρίσκεται συνεχώς στο ξενοδοχείο, κινώντας από εκεί τα νήματα με τους ανθρώπους του.

Ομως την περασμένη Τετάρτη στήθηκε σκηνικό για τον... ενεργό και παρόντα «Ελ Σιντ». Μετά το ξενοδοχείο «θείος» και «ανιψιός» με το αυτοκίνητο κατευθύνθηκαν μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης. Ο Κ. Καραμανλής και η σύζυγός του περπάτησαν τα λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι το σημείο όπου τους περίμεναν οι τοπικοί βουλευτές και άλλα στελέχη και ακολουθούσε ο Αχ. Καραμανλής, βοηθούμενος από τους ανθρώπους του και τη φρουρά του. Παρά την κατάστασή του ο τελευταίος πήρε θέση μαζί με τη Νατάσα Καραμανλή μπροστά στην εξέδρα για να τον δουν επιτέλους οι ψηφοφόροι του νομού.

Το φόντο. Το πόσες προσπάθειες κατέβαλε ώστε να αντέξει τη δοκιμασία αυτή ήταν εμφανές από τις εκφράσεις στο πρόσωπό του. Την ίδια ώρα όμως έριχνε ματιές πάνω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Κ. Καραμανλής, δεδομένου ότι δέσποζε το πολιτικό του γραφείο, που είχε καταληφθεί από τους ανθρώπους του. Με το τέλος της ομιλίας και με τη βοήθεια των συνοδών του ο 80χρονος βουλευτής, εμφανώς καταβεβλημένος και χωρίς να μπορεί να κρύψει τους πόνους του, βρέθηκε πίσω από την εξέδρα, υποστηριζόμενος.

Η παράσταση του «παρόντα» και «ακμαίου» θείου με τη βοήθεια και του πρωθυπουργού είχε δοθεί, ώστε να επιστρέψει και πάλι στο «Ξενία». Τα μουρμουρητά ακόμη και γνωστών στελεχών της ΝΔ ουδόλως τον άγγιξαν.

Αλλωστε ο Αχ. Καραμανλής θεωρούσε πάντοτε τις Σέρρες ως «βιλαέτι» και «φέουδό» του. Και όταν δεν εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2004, ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον εκδικητικό «θείο», που δεν άφησε «απλήρωτους» τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και τους ανθρώπους τους, εμποδίζοντας ακόμα και την υπουργοποίηση κάποιου βουλευτή της ΝΔ από τις Σέρρες.

Το μεγάλο κάζο όμως τις τελευταίες ημέρες γίνεται και με τα «γραμματούδια», όπως τα ονομάζουν στις Σέρρες, και το αλφάβητο των Καραμανλήδων, αφού γι’ αυτούς το αλφάβητο ξεκινά από το 10ο γράμμα, το «Κ», και μάλιστα μετά το «Καρ». Ο «κανόνας» που θέλει τον Α. Καραμανλή να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο και να τον ακολουθούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά μετά από αυτόν -με τις σχετικές υποχρεωτικές επιλογές- πάει να γίνει αυτή τη φορά κωμωδία.



Ολοι περιμένουν να δουν αν στα ψηφοδέλτια η υποψήφια Δουβίτσα Αγνή, η οποία με αυτό το όνομα κατέβηκε και στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές και εκλέχτηκε, θα υποχρεωθεί τελικά να χρησιμοποιήσει παράτυπα το όνομα του συζύγου της -»Κοκκίνη»- ώστε να μην υπονομευτεί και η αλφαβητική πρωτοκαθεδρία του «φεουδάρχη» θείου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Κωδικός «Νατάσα». Mε... εκκίνηση τις Σέρρες, όπου η Nατάσα Παζαΐτη- Kαραμανλή στεκόταν μονίμως πλάι στον πρωθυπουργό και παρακολούθησε την ομιλία του από την πρώτη σειρά, η σύζυγος του πρωθυπουργού «επιστρατεύεται» για να βοηθήσει τον σύζυγό της στον δύσκολο αγώνα μέχρι τις 4 Oκτωβρίου. H χαμογελαστή και ευδιάθετη παρουσία της συζύγου του K. Kαραμανλή αναμένεται να προσδώσει πόντους στην παρουσία του Kαραμανλή και οι επικοινωνιακοί επιτελείς της NΔ σκοπεύουν να την αξιοποιήσουν στο έπακρον. Για τον λόγο αυτό, η Nατάσα στο εξής θα είναι... σταθερή στα πλάνα του πρωθυπουργού.

Ή αλλιώς... κωδικός: «Nατάσα».

Δεν μπόρεσαν να... ξαναβαφτίσουν την υποψήφια που προηγούνταν στη λίστα
Η Αγνή Δουβίτσα θα καταλάβει τελικά τη θέση που ... αλφαβητικά της ανήκει. Δηλαδή πριν από το όνομα του Αχιλλέα Καραμανλή στη λίστα των Σερρών. Εως σήμερα δεν έπαιρνε χρίσμα υποψήφιος με επίθετο του άρχιζε από Α έως Κ!

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Η κ. Δουβίτσα αρνήθηκε να κατέβει στις εκλογές με... άλλο επίθετο από αυτό που χρησιμοποιεί και τελικά κέρδισε τη μάχη. Το Πρωτοδικείο την ανακήρυξε με το επίθετό της και η ΝΔ της ζήτησε συγνώμη μετά τον θόρυβο.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το "σπίτι" του θείου Αχιλλέα στις Σέρρες. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ξενία όπου μένει ο κ. Καραμανλής όταν επισκέπτεται τον νομό του. Οι επισκέψεις είναι όλο και πιο σπάνιες όπως λένε κάτοικοι των Σερρών.

Ο ΦΙΛΟΣ

O επιχειρηματίας Σταύρος Λαζαρίδης, κουμπάρος και φίλος του Kαραμανλή, έσπευσε να του συμπαρασταθεί στις σημερινές δύσκολες στιγμές στις Σέρρες.

Πηγή: Έθνος

Επικεφαλής ο Γιάννης Ραγκούσης


Με ισχυρές δόσεις ανανέωσης ανακοινώθηκε ο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.

Τρίτος, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου οικονομικών της Υγείας στο LSE στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τέταρτη, η Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.

Πέμπτος, ο Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές απότα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και σήμερα Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Έκτη, η Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα και σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Έβδομη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.

Όγδοος, ο Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

Ένατος, ο Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της ΕΕ

Δέκατος, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενδέκατη, η Άννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.

Τέλος,στη δωδέκατη θέση του ψηφοδελτίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας.

Πηγή: Τα Νέα

Ο 103 ετών Εμμανουήλ Κριαράς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Το είπε και το έκανε ο ΓΑΠ ότι θα έχει έκπληξη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Ο Εμμανουήλ Γ. Κριαράς είναι φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1906 στον Πειραιά.

Αυτός δεν είναι για ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αυτός είναι για τα Λυκόπουλα...

Επίσκεψη Ευθύμη Καρανάσιου στη λαϊκή αγορά του Πολυγύρου

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Ευθύμης Καρανάσιος το Σάββατο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του Πολυγύρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με παραγωγούς και εμπόρους καθώς και με καταναλωτές που έκαναν τις αγορές τους.

Οι Πολυγυρινοί που βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά ευχήθηκαν στον Ευθύμη Καρανάσιο καλή επιτυχία και καλή δύναμη και εξέφρασαν την επιθυμία τους να μπουν νέοι άνθρωποι αυτή τη φορά στο Κοινοβούλιο.


Δείτε το video


Καλή επιτυχία Ευθύμη

Σημεία ομιλίας Ευθύμη Καρανάσιου στην Κασσανδρεία


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Ευθύμης Καρανάσιος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Κασσανδρεία στο πλαίσιο των προεκλογικών του δραστηριοτήτων και μίλησε σε φίλους από την περιοχή.

Σημεία από την ομιλία του κ.Καρανάσιου:

- «…Βρίσκομαι σήμερα εδώ, μπροστά σας, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα που όλοι οι Χαλκιδικιώτες θέλουν νέους ανθρώπους από τον τόπο αυτό στη μάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Με γνωρίσατε από τους συνδικαλιστικούς μου αγώνες, από την πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, από την υποψηφιότητα μου στις εκλογές του 2007 και μέσα από την καθημερινότητα μού αποδείξατε ότι ένας πολιτικός μπορεί να είναι στα αληθινά φίλος με τους πολίτες.

… Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του σωτήρα του τόπου μας, γιατί ο τόπος μας δε χρειάζεται σωτήρες. Χρειάζεται ανθρώπους με θέληση και δύναμη για δουλειά. Σας είπα νωρίτερα ότι στη Χαλκιδική δρομολογήθηκαν αξιόλογα έργα. Όμως θέλουμε περισσότερα. Το όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Χαλκιδική σε μια περιοχή της καινοτομίας και της ισόρροπης ανάπτυξης».

- «…Η δική μας πλευρά περιγράφει τη δύσκολη πραγματικότητα στους πολίτες. Με δεδομένες τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, ξεκαθαρίζουμε, μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες, ότι έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα χρόνια. Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Όμως τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο πρέπει να κυριαρχήσουν η υπευθυνότητα και οι θαρραλέες αποφάσεις.

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι μια εύκολη μάχη. Δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε για να κάνουμε περίπατο. Εμείς είπαμε την αλήθεια για να μπορούμε και αύριο να σας κοιτάμε στα μάτια. Ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ αυστηρός. Κρίνει και συγκρίνει και εμείς αυτό ακριβώς είπαμε. Ότι το έργο μας είναι και μετρήσιμο και συγκρίσιμο.

Εσείς, φίλες και φίλοι Κασσανδρινοί, θα επιλέξετε πιο πρωθυπουργό θέλετε την επόμενη ημέρα και ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει. Και αυτές οι πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Μία κυβέρνηση που παίρνει αναγκαία μέτρα, που δίνει τις αναγκαίες λύσεις σε αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός.

Και προχθές, όλοι το ακούσατε, ο Αλμούνια, αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγήκε ευθέως και είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ξέρουν την αλήθεια στην Ελλάδα. Και επιτέλους πρέπει να τοποθετηθούν. Όποιος αρνείται να τοποθετηθεί, όποιος υπόσχεται να μοιράσει χαρτζιλίκια με δανεισμό και υποθηκεύει τις επόμενες γενιές αποκλείεται ο ελληνικός λαός να τον ανταμείψει».

Χρηστάκης: Τα βατράχια

Με επικεφαλής τον Σουφλιά το Επικρατείας της ΝΔ


Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε η Ρηγίλλης

Ο Γιώργος Σουφλιάς, όπως αναμενόταν, τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άλλα δύο στελέχη, που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό καταλαμβάνουν εκλόγιμες θέσεις: ο Δημήτρης Σιούφας είναι δεύτερος, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Τις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις καταλαμβάνουν δύο γυναίκες: η Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα, δικηγόρος και γενική γραμματέας Ισότητας στο υπουργείο Εσωτερικών, στην τρίτη θέση, και η Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δικηγόρος διεθνούς δικαίου και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας με δραστηριότητα στα θέματα περιβάλλοντος.

Την εξάδα συμπληρώνει η συνταγματολόγος, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Παιδείας Ομογενών στο Υπουργείο Παιδείας, Ισμήνη Κριάρη.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν

7) ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

8) η Νίκη Γκοτζοπούλου δρ Νομικής, γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

9) ο Κώστας Δημητρίου, μέλος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, που γεννήθηκε στην Κολωνία από γονείς μετανάστες και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας

10) Ιωάννα Καλατζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι

11) Ιωάννης Οικονόμου, γενικός γραμματέας Καταναλωτή, πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον κ. Έβερτ εξαίροντας την απόφασή του, η οποία, όπως αναφέρει, εξυπηρετεί την ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Πηγή: Τα Νέα

Αυτό θα πει ανανέωση, ο Λαρισαίος πρώτη μούρη...

Άλλοι σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου, αυτός μια χαρά την βόλεψε.

Ακολουθεί και ο Σιούφας, άλλος νεανίας αυτός...

Και φυσικά ο αγαπητός Ευάγγελος Αντώναρος.

Αυτό και αν είναι αέρας ανανέωσης...

Αμ το άλλο πάλι που έχουν εφεύρει οι ΠΑΣΟΚοι, ότι ο Αχιλλέας 80 χρονών είναι πολύ γέρος για να είναι βουλευτής, ο δε Παπούλιας 81 χρονών είναι περίπου μεσήλικας και κάνει για νέα 5ετή θητεία...

Έλεος σύντροφοι... ή και οι 2 είναι γέροι ή και οι 2 είναι μεσήλικες!

Η προεκλογική περιοδεία του Ευθύμη Καρανάσιου την Δευτέρα 21/9/2009


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος συνεχίζει τις περιοδείες του σε χωριά του Νομού, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα

στις 18.00 θα επισκεφθεί το Νέο Μαρμαρά και

στις 19.30 τη Σάρτη.

Τέλος ο κ.Καρανάσιος θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στη Συκιά στις 20.30 το βράδυ.


Εκλογικό Κέντρο Πολυγύρου:
Τηλέφωνο: 23710 24470,
Fax: 23710 24960,
http://ekaranasios.blogspot.com
e-mail: karanasiose@gmail.com

Διαμαρτυρία για τα διόδια Αιγινίου


ΠΗΓΗ ΔΙΟΝ

«Τα διόδια ούτε πρέπει ούτε θα γίνουν». Αυτό έγραφε μεταξύ άλλων το φυλλάδιο που μοίραζαν ΧΘΕΣ στους διερχόμενους οδηγούς μέλη της επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων αλλά και απλοί πολίτες που συμμετείχαν στη δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον Κόμβο του Αιγινίου προκειμένου να διατρανώσουν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στη δημιουργία των διοδίων που προβλέπεται από τη σύμβαση του δημοσίου με την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Για περισσότερη από μία ώρα μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς υπό το διακριτικό βλέμμα της τροχαίας και παρά το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί μία τεράστια ουρά στην Εθνική οδό, κανένας από τους οδηγούς δεν διαμαρτυρήθηκε ενώ πολλοί ήταν αυτοί που διαβάζοντας το αίτημα για μη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο συμφωνούσαν πατώντας την κόρνα τους.

Την απουσία αυτών που ευθύνονται για το ότι η σύμβαση αυτή είναι πλεον νόμος του κράτους επεσήμαναν μέλη της επιτροπής.

Την υπερκομματική σημασία των κινητοποιήσεων επεσήμαναν μεταξύ άλλων μέλη της επιτροπής αγώνα.


Πηγή: Κράχτης

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για την Δευτέρα 21/9/2009


Το πρόγραμμα του υπ. Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, έχει ως εξής:

Επίσκεψη στα Στάγειρα στις 6:00 μ.μ.

Ομιλία στη Στρατονίκη στις 6:30 μ.μ.

Επίσκεψη στην Ολυμπιάδα στις 7:45 μ.μ.

Ομιλία στο Στρατώνι στις 8:30 μ.μ.

Η φωτογραφία της Σάσας στη Ρεσπέντζα

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Αυτή η φωτογραφία έχει τρελή ζήτηση στα τοπικά blogs του Πολυγύρου.

Ας την αναδημοσιεύσουμε κι εμείς για αρχειακούς λόγους περισσότερο.

Στην φωτογραφία η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Όλυνθο, Αναστασία (Σάσα) Ευτάτογλου στη Ρεσπέντζα.

Σχόλιο αναγνώστη της Ρεσπέντζας

Για περισσότερα στον Χολομώντα: Το Κρυφό Σχολειό

και στο Υπόθετο: Το Νεοπλατωνικό όραμα του φωτογράφου της κυρίας Σάσας

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για την Δευτέρα 21/9/2009


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί

στις 18.00 τη Σωζόπολη,

στις 18.30 τα Σύλλατα,

στις 19.00 την Ηράκλεια και

θα μιλήσει στην Καλλικράτεια στις 20.30.

Αντώνης Σαμαράς: «Το ΠαΣοΚ τάζει “λαγούς με πετραχήλια”»


Σκληρή κριτική στο ΠαΣοΚ εξαπολύει ο υπουργός Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», χαρακτηρίζοντας τα όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ «συνονθύλευμα πραγμάτων». Παράλληλα σημειώνει ότι είναι αναχρονιστικό το ύφος του ΠαΣοΚ: «τάζουμε λαγούς με πετραχήλια» λέει χαρακτηριστικά.

Θεωρεί ότι αν η ΝΔ ακολουθούσε την ίδια τακτική, θα ήταν αυτοκτονική, αλλά έκανε επιλογή ευθύνης. Αποκρούει τα περί ηττοπάθειας στη ΝΔ εν ώρα μάχης, δηλώνοντας ότι υπάρχει πείσμα για νίκη. Αρνείται να σχολιάσει όσους μιλούν στη ΝΔ για τη «μετακαραμανλική εποχή», λέγοντας με νόημα: «Πάντα υπάρχουν “ευσεβείς πόθοι”».

- Ηταν μονόδρομος οι εκλογές;

«Πάντως τώρα είναι σίγουρα μονόδρομος. Και αυτό έχει σημασία».

- Πολλοί διαφωνούσατε στη ΝΔ για την ανάγκη προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Πώς θα πείσετε για την αναγκαιότητά τους;

«Οι εκλογές είναι δεδομένες πια. Και τη στιγμή της μάχης δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν. Το κόμμα δίνει τη μάχη, για να υπάρξει η επιλογή της ευθύνης. Κάτι που είναι απαραίτητο για τη χώρα».

- Πώς μπορεί να ανατάξει η ΝΔ το κλίμα;

«Λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Προτείνουμε εφικτό τρόπο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα οριστικά. Οχι μόνο τη διεθνή κρίση. Αλλά και το πώς θα μπούμε σε δρόμο ταχείας ανάπτυξης μετά την κρίση. Χωρίς τα “βαρίδια” των χρονίων στρεβλώσεων που κουβαλάμε εδώ και δεκαετίες. Αυτό το ακούει ο κόσμος. Και από την άλλη πλευρά ακούει από το ΠαΣοΚ υποσχέσεις παροχών σαν να μην υπήρξε κρίση. Αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα κρίνει. Μόνο που το ΠαΣοΚ πρέπει να μας απαντήσει στο ερώτημα: πώς πιστεύει ότι μπορεί να μας “περάσει από τη θάλασσα χωρίς να βραχούμε”;».

- Το ηθικό των στελεχών και των ψηφοφόρων σας είναι χαμηλό. Τι απαντάτε σε έναν αγανακτισμένο Νεοδημοκράτη που αναρωτιέται αν πρέπει να ξαναψηφίσει ΝΔ;

«Οι προτάσεις του Πρωθυπουργού δείχνουν υπευθυνότητα. Και η κοινωνία εισπράττει θετικά αυτή την υπευθυνότητα. Γενικά ούτε η κοινωνία ούτε η βάση του κόμματος διαφωνούν με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Υπάρχει κάποια κριτική για καθυστερήσεις και παραλείψεις. Αλλά εδώ ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε θαρραλέα αυτοκριτική. Γίναμε όλοι σοφότεροι, όπως είπε ο ίδιος. Τώρα πια ο Νεοδημοκράτης γνωρίζει ότι ο Καραμανλής δεσμεύθηκε για ρήξεις και τομές που είναι απαραίτητες για να βγούμε από την κρίση».

- Το ερώτημα που θέτουν πολλοί είναι γιατί τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν ελήφθησαν τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

«Μέτρα ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια, και μάλιστα τολμηρά. Για παράδειγμα, η τομή που έγινε στη μονιμότητα των ΔΕΚΟ, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Προβλήματα χρόνια λύθηκαν, επίσης χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, όπως η πώληση της Ολυμπιακής, που είχε φτάσει να βάζει μέσα το Δημόσιο ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Αλλά και πολλές αδικίες που κληρονομήσαμε διορθώθηκαν, όπως για παράδειγμα ο ΛΑΦΚΑ, που όχι μόνο δεν παρακρατείται πλέον, αλλά και επεστράφη αναδρομικά. Ο δρόμος που είχε επιλεγεί μετά το 2004 ήταν η σταδιακή διόρθωση των μακροχρόνιων στρεβλώσεων. Και αυτή, ενδεχομένως, μπορούσε να αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Αλλά ήλθε η παγκόσμια κρίση και δεν είχαμε χρόνο. Το ότι είχαμε προηγουμένως πάρει σωστά μέτρα φάνηκε από το γεγονός ότι η οικονομία μας άντεξε καλύτερα από άλλες. Σημειώστε ότι το 2004, όταν παραλάβαμε τη χώρα, σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής ευφορίας, η ελληνική ανεργία έφτανε το 11,2%! Σήμερα, σε συνθήκες βαθιάς διεθνούς κρίσης, η ανεργία φτάνει το 9,5% και είχε πέσει πολύ περισσότερο ενδιαμέσως. Αυτά και μόνο δείχνουν ότι τα μέτρα που πήραμε τα προηγούμενα χρόνια θωράκισαν την ελληνική οικονομία. Τώρα λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να επιταχύνουμε τον βηματισμό. Αυτός είναι ο λόγος, η βαθιά διεθνής κρίση, που απαιτεί σήμερα να γίνουν άμεσα όσα μπορούσαν, ίσως, να γίνουν σταδιακά, σε βάθος χρόνου, αν δεν υπήρχε η κρίση».

- Πηγαίνετε σε εκλογές προαναγγέλλοντας διετή λιτότητα και πάγωμα μισθών και προσλήψεων. Δεν είναι αυτοκτονικό;

«Αυτοκτονικό θα ήταν το να βγαίναμε και να τάζαμε “λαγούς με πετραχήλια”. Εχει αλλάξει ο κόσμος πια. Και ύστερα, γιατί είναι “αντιλαϊκό μέτρο” το κυνήγι της φοροδιαφυγής; Γιατί είναι “αντιλαϊκό” το κόψιμο της σπατάλης του Δημοσίου, όταν συνοδεύεται από τη δέσμευση να μην αυξηθούν οι φόροι; Γιατί είναι “αντιλαϊκό μέτρο” το να θεωρηθούν οι πισίνες τεκμήρια; Η πλειονότητα του εκλογικού σώματος δεν έχει πισίνες.

Δεν μπορεί από τη μια να καταγγέλλουμε την εκάστοτε κυβέρνη ση για τη φοροδιαφυγή και ύστερα να... καταγγέλλουμε και πάλι όποιον πάει να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή! Και, τέλος, η “αναμόρφωση του ασύλου βάσει όσων ισχύουν στην Ευρώπη”, ώστε να πάψουν τα πανεπιστήμια να δίνουν άσυλο σε κακουργηματικές πράξεις και να λειτουργούν ως νησίδες παρανομίας μέσα στις πόλεις, είναι και αυτό εξαιρετικά δημοφιλές μέτρο. Που το εγκρίνει, πλέον, πάνω από το 70% της κοινής γνώμης. Και τώρα το εξαγγέλλει, ως καίρια δέσμευσή του, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

- Συμμερίζεστε την άποψη ότι το ΠαΣοΚ στερείται προγράμματος και θέσεων;

«Αυτά που ακούσαμε δεν έχουν σχέση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα. Ουσιαστικά είτε προεξοφλούν φοροεπιδρομή, πράγμα πολύ επικίνδυνο, είτε προεξοφλούν νέο κολοσσιαίο δανεισμό, πράγμα αδύνατο και επικίνδυνο. Τα μέτρα που προτείνει το ΠαΣοΚ κοστολογούνται σε 3,1 δισ. ευρώ άμεσα και επιπλέον άλλα 7,8 δισ. ευρώ σε μία τριετία. Δεν το λέει αυτό μόνο η ΝΔ. Τελικά το παραδέχθηκε και το ΠαΣοΚ. Εκείνο που δεν μας λέει το ΠαΣοΚ είναι πώς θα μαζευτούν, μέσα στην ίδια τριετία, τουλάχιστον 13 δισεκατομμύρια (για να κατέβει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ).

Υπερασπίζονται, υποτίθεται, τους μικρομεσαίους. Και απειλούν να τους “ματώσουν” για να μαζέψουν “ανεξόφλητες οφειλές” τους προς το Δημόσιο. Η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμάται με υψηλότερους φόρους και συρρίκνωση της φορολογικής βάσης, αλλά με χαμηλότερους φόρους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ας μας πουν τελικά ποιος είναι αυτός ο “παγκόσμιος κροίσος” που θα μας χαρίσει τόσο χρήμα και τόση ευημερία».

- Κατηγορείτε το ΠαΣοΚ για ανευθυνότητα και λαϊκισμό;

«Φυσικά στο παρελθόν το ΠαΣοΚ επέδειξε και ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν. Τώρα ο Κώστας Καραμανλής έδειξε το δικό του σχέδιο και την υπευθυνότητά του. Εθεσε την ατζέντα και έβαλε τον πήχη ψηλά. Περιμέναμε να ακούσουμε αντίλογο. Πειστικό αντίλογο. Οχι πως θα μαζέψουν τα 31 δισ. ευρώ από τις ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο, τα οποία είναι τα εξής... 8 και έχουν ήδη μπει στη διαδικασία διακανονισμού! Αν πάει κάποιος να μαζέψει σήμερα από την αγορά 8 δισ. ευρώ με τη μία, την τελείωσε. Και την αγορά και την οικονομία».

- Πολλοί λένε ότι το ΠαΣοΚ επιστρέφει στο παρελθόν και ανασύρει αναχρονιστικά μέτρα. Τι λέτε;

«Είναι αναχρονιστικό το ύφος “τάζω σε όλους λαγούς με πετραχήλια”. Τα μέτρα του ΠαΣοΚ είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που δεν γίνονται τώρα, με ευχές για πράγματα που όλοι θέλουν να γίνουν αύριο, με πράγματα που δεν πρόκειται να γίνουν γιατί καιροφυλακτεί ο Αλμούνια, με πράγματα που είναι λάθος να γίνουν διότι θα επιδεινώσουν την κρίση. Ολοι συμφωνούμε ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να πάρει μπροστά η οικονομία. Αλλά αυτό δεν γίνεται με μεγαλύτερους φόρους. Γίνεται με άνοδο της ανταγωνιστικότητας. Και αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, εξυγίανση του δημόσιου τομέα, μικρότερες δημόσιες σπατάλες και σταδιακή μείωση της φορολογίας. Εμείς τη μειώσαμε ήδη. Και θα τη μειώσουμε κι άλλο. Το ΠαΣοΚ απειλεί (εμμέσως ή αμέσως) να την αυξήσει».

- Δεν θεωρείτε ότι οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια θα επιβαρύνουν το ήδη ηττοπαθές κλίμα;

«Την ώρα της μάχης δεν υπάρχει ηττοπάθεια. Υπάρχει μόνο πείσμα για νίκη».

-Ο Πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι δεν θα παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας. Πολλοί στο κόμμα σας πιστεύουν ότι η αποστροφή του «όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο, θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των ιδεών μου», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

«Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου. Και το επαναλαμβάνει συνεχώς. Απερίφραστα. Δεν νομίζω ότι άφησε παράθυρο για “δεύτερες ερμηνείες”».

- Γιατί όμως κάποιοι επιμένουν να μιλούν για τη μετα-καραμανλική εποχή, την οποία βλέπουν να ξεκινά αμέσως μετά;

«Πάντα υπάρχουν “ευσεβείς πόθοι”. Δεν τους σχολιάζω. Κοιτάζω μόνο τον αγώνα».

Πηγή: Το Βήμα

Κουρδίζουν και πάλι τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία


Στα «πέτρινα χρόνια» της Ν.Δ., όταν κάποιος προειδοποιούσε για επερχόμενη θύελλα, χρησιμοποιούσε την έκφραση «αρχίζουν τα όργανα».

Μετά το 2004 η φράση αυτή ξεχάστηκε, όμως τώρα επανέρχεται στο γαλάζιο λεξιλόγιο, καθώς ο προβληματισμός δεν αφορά πλέον τα ποσοστά ή την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις συνέπειες στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά την αναμενόμενη συντριβή της.

1 Ολοι οι δημοσκοπικοί δείκτες παραπέμπουν σε κατάρρευση της Ρηγίλλης: οι διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ κινούνται σε διψήφιο ποσοστό, η ελπίδα των οπαδών για νίκη βρίσκεται στο limit down (η παράσταση νίκης περιορίζεται μόλις στο 10%), ενώ στελέχη δείχνουν απρόθυμα ακόμη και να παραστούν ως εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος. «Αρχίζουν τα όργανα», λοιπόν, και οι πρώτες μετεκλογικές «καντάδες» προβλέπονται κάτω από το παράθυρο του ίδιου του Κ. Καραμανλή.

2 Οι υποψήφιοι «οργανοπαίκτες» είναι πολλοί, καθώς πολλοί είναι όσοι έχουν συσσωρεύσει παράπονα για τον αρχηγό (Λιάπης, Τσιτουρίδης, Βουλγαράκης, Δούκας) και δίνουν ραντεβού για μετά τις 4 Οκτωβρίου. Αλλοι είναι έτοιμοι να επιτεθούν στον Γ. Σουφλιά και περιμένουν να κλείσουν οι κάλπες για να του ζητήσουν λογαριασμό, ενώ στο στόχαστρο πολλών βρίσκεται και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Λούλης.

3 Οι διαβεβαιώσεις Καραμανλή ότι θα παραμείνει στην ηγεσία όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν πείθουν κανέναν συνεργάτη του και όλοι ερμηνεύουν την υποσημείωση «όσο αισθάνομαι χρήσιμος» ως έμμεση προαναγγελία παραίτησης. Βλέπουν δε πίσω από τις επιλογές του ψηφοδελτίου Επικρατείας απλώς την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων φίλων και συνεργατών του. Το πολιτικό του γραφείο, τέλος, έχει κι αυτό διαλυθεί, πρόσθετο δείγμα του ότι πιθανότατα δεν σκοπεύει να συνεχίσει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Η πεποίθηση της παραίτησης Καραμανλή ενισχύεται όσο οι μετρήσεις δείχνουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να διευρύνεται και τη Ν.Δ. να αγγίζει τα ιστορικά χαμηλά της -35,85%, το 1981, με αντίπαλο πάλι έναν Παπανδρέου στην πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

4 Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί μαζεύουν σιγά σιγά τα πράγματά τους, έχοντας ερωτήματα μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα: Θα κάνει την κίνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών, παραδίδοντας το κόμμα σε μεταβατικό αρχηγό για να διοργανώσει συνέδριο εκλογής νέου ηγέτη ή θα μείνει για κάποιο διάστημα και θα οδηγήσει ο ίδιος σε συνέδριο ώστε να απορροφηθούν κλυδωνισμοί;

5 Από την άλλη πλευρά, οι υποψήφιοι δελφίνοι, παράλληλα με τη μάχη του σταυρού και παρά τις δηλώσεις τους ότι δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας, προετοιμάζονται πυρετωδώς, διαπιστώνοντας πως τα περιθώρια στενεύουν αν η μάχη αρχίσει σε 15 μέρες: Ντόρα Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος και Α. Σαμαράς καταγράφουν δυνάμεις, αν και σε ειδικές μετρήσεις για τη μετά Καραμανλή εποχή, η πρώτη εμφανίζεται επικρατέστερη.

Πού ποντάρουν οι άλλοι δύο; Στο σημαντικότατο εύρημα ότι ποσοστό άνω του 30% των νεοδημοκρατών δεν προτιμά κανέναν από τους παραπάνω. Ισως ακριβώς γι' αυτό και μεταξύ των γαλάζιων κουβεντιάζεται πάλι το όνομα του Β. Πολύδωρα (αν δεν μείνει εκτός Βουλής) ως καταλληλότερου υποψήφιου να εκφράσει τη λαϊκοδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.

6 Βουλευτές και στελέχη έχουν αρχίσει να κάνουν εσωκομματικές βολιδοσκοπήσεις, ενώ και οι υποψήφιοι αρχηγοί παίρνουν πρωτοβουλίες. Η Ντόρα Μπακογιάννη (μολονότι χάνει χρόνο λόγω της νοσηλείας της στο νοσοκομείο) φιλοδοξεί να αποκτήσει υποστηρικτές απ' όλες τις τάσεις, ο Αντ. Σαμαράς χρειάζεται χρόνο για να διευρύνει την επιρροή του, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος ευελπιστεί να είναι εκείνος που θα εκφράσει, τελικά, τους ακραιφνείς καραμανλικούς.

Στους κόλπους των τελευταίων, ωστόσο, κάποιοι έχουν ξεκινήσει διεργασίες ώστε να πειστεί να παραμείνει ο Κ. Καραμανλής φοβούμενοι το δικό τους μέλλον, αλλά και διαβλέποντας κίνδυνο διάσπασης του κόμματος.

7 Στο μεταξύ, κάθε αφορμή που θα δίνεται σε βάρος κάποιου δελφίνου θα αξιοποιείται από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, οι καταγγελίες του mr MIG Α. Βγενόπουλου ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ευνόησε την «Aegean» με τις συμφωνίες για τις αεροπορικές γραμμές με την Τουρκία, έκαναν το γύρο της Ν.Δ., ενώ αντίστοιχο γύρο έκανε και η κίνηση του Αντ. Σαμαρά να μεταφέρει τη διοικητική ευθύνη για τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία.

*Συμπέρασμα: Τα μαχαίρια έχουν ήδη βγει από τα θηκάρια και οι κάλπες (με εξαίρεση την ατομική μάχη του σταυρού) έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ολοι στη Ρηγίλλης ομολογούν ότι ο αγώνας έχει κριθεί, γι' αυτό το κρυφό σύνθημα που επικρατεί είναι «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αυτή η εφημερίδα στήριζε τον Καραμανλή

Είχε γίνει σημαία αυτή η ξεφτιλοφυλλάδα ακόμα και σε τοπικά Πολυγυρινά blogs.

Αφού μπούκωσε από κρατικές διαφημίσεις ο Κουρής, τώρα αλλάζει στρατόπεδο.

Ο αιώνιος Κουρής και η αιώνια Αυριανή...

Μήπως καταλαβαίνετε Νεοδημοκράτες τι μαλακίες έχετε κάνει και πάθατε τέτοια καθίζηση ή ακόμα;

Το πρώτο νούμερο της Πάτρας στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Αχαίας



Εκλογική Περιφέρεια Αχαίας

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΓΚΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τώρα ξέρεις... Καρατζαφέρης

Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν του Ηρακλή, στο νοσοκομείο ο Επστάιν


Τραυματίστηκε ο Γερμανός Επστάιν

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ηρακλή, λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με την Λάρισα. Από την επίθεση έσπασε το παρμπρίζ και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο Επστάιν που διακομίστηκε φοβισμένος στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά την αποχώρησή του πούλμαν από το Καυτανζόγλειο, ομάδα αγνώστων το ακινητοποίησε και άρχισε να εκτοξεύει πέτρες εναντίον του. Μία από αυτές έσπασε το παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Επστάιν.

Ο Γερμανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί, τονίζοντας πως δεν έχει κάτι σοβαρό. Στην περιοχή κατέφθασε και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση.

Πηγή: Το Βήμα