Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

O θείος Αχιλλέας και η επίσκεψη στις Σέρρες


Πώς στήθηκε η επίσκεψη του Kαραμανλή στην πατρώα γη με εικόνες από το «προσκύνημα» στο Ξενία όπου μένει ο θείος Aχιλλέας και «δυνατά» πλάνα με Nατάσα

Oύτε οι λοιδορίες ούτε οι αντιδράσεις και το βαρύ κλίμα ακόμη και στις τάξεις της ΝΔ για την υποψηφιότητα του 80χρονου «θείου» επηρέασαν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μετά την κάλυψη που του παρείχε από την τηλεόραση -για την ενέργειά του να ανακοινώσει ο ίδιος δημόσια την υποψηφιότητά του- έσπευσε να του δώσει και τα...διαπιστευτήρια από κοντά.

Φτάνοντας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Σέρρες για την ομιλία του στην πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, έσπευσε στο ξενοδοχείο Φίλιππος-Ξενία για να υποβάλει τα σέβη του στον Αχιλλέα Καραμανλή. Μάλιστα για τη συνάντηση αυτή είχαν κληθεί, προκειμένου να την απαθανατίσουν, τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι αγκαλιές του πρωθυπουργού και της συζύγου του Νατάσας με τον «θείο» μεταδόθηκαν επανειλημμένα, με προφανή σκοπό. Να δείξουν με πόσο ζήλο ο Κ. Καραμανλής στηρίζει τον 80χρονο, πολλαπλώς λαβωμένο Αχ. Καραμανλή και να σταλεί το σχετικό μήνυμα.

Ο «Ελ Σιντ», όπως αποκαλούν κάποιοι στις Σέρρες περιπαικτικά τον Αχ. Καραμανλή, με πολλαπλά κατάγματα στο πόδι του από το αυτοκινητιστικό ατύχημα του περασμένου Ιουνίου, από την προπερασμένη Δευτέρα βρίσκεται συνεχώς στο ξενοδοχείο, κινώντας από εκεί τα νήματα με τους ανθρώπους του.

Ομως την περασμένη Τετάρτη στήθηκε σκηνικό για τον... ενεργό και παρόντα «Ελ Σιντ». Μετά το ξενοδοχείο «θείος» και «ανιψιός» με το αυτοκίνητο κατευθύνθηκαν μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης. Ο Κ. Καραμανλής και η σύζυγός του περπάτησαν τα λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι το σημείο όπου τους περίμεναν οι τοπικοί βουλευτές και άλλα στελέχη και ακολουθούσε ο Αχ. Καραμανλής, βοηθούμενος από τους ανθρώπους του και τη φρουρά του. Παρά την κατάστασή του ο τελευταίος πήρε θέση μαζί με τη Νατάσα Καραμανλή μπροστά στην εξέδρα για να τον δουν επιτέλους οι ψηφοφόροι του νομού.

Το φόντο. Το πόσες προσπάθειες κατέβαλε ώστε να αντέξει τη δοκιμασία αυτή ήταν εμφανές από τις εκφράσεις στο πρόσωπό του. Την ίδια ώρα όμως έριχνε ματιές πάνω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Κ. Καραμανλής, δεδομένου ότι δέσποζε το πολιτικό του γραφείο, που είχε καταληφθεί από τους ανθρώπους του. Με το τέλος της ομιλίας και με τη βοήθεια των συνοδών του ο 80χρονος βουλευτής, εμφανώς καταβεβλημένος και χωρίς να μπορεί να κρύψει τους πόνους του, βρέθηκε πίσω από την εξέδρα, υποστηριζόμενος.

Η παράσταση του «παρόντα» και «ακμαίου» θείου με τη βοήθεια και του πρωθυπουργού είχε δοθεί, ώστε να επιστρέψει και πάλι στο «Ξενία». Τα μουρμουρητά ακόμη και γνωστών στελεχών της ΝΔ ουδόλως τον άγγιξαν.

Αλλωστε ο Αχ. Καραμανλής θεωρούσε πάντοτε τις Σέρρες ως «βιλαέτι» και «φέουδό» του. Και όταν δεν εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2004, ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον εκδικητικό «θείο», που δεν άφησε «απλήρωτους» τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και τους ανθρώπους τους, εμποδίζοντας ακόμα και την υπουργοποίηση κάποιου βουλευτή της ΝΔ από τις Σέρρες.

Το μεγάλο κάζο όμως τις τελευταίες ημέρες γίνεται και με τα «γραμματούδια», όπως τα ονομάζουν στις Σέρρες, και το αλφάβητο των Καραμανλήδων, αφού γι’ αυτούς το αλφάβητο ξεκινά από το 10ο γράμμα, το «Κ», και μάλιστα μετά το «Καρ». Ο «κανόνας» που θέλει τον Α. Καραμανλή να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο και να τον ακολουθούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά μετά από αυτόν -με τις σχετικές υποχρεωτικές επιλογές- πάει να γίνει αυτή τη φορά κωμωδία.



Ολοι περιμένουν να δουν αν στα ψηφοδέλτια η υποψήφια Δουβίτσα Αγνή, η οποία με αυτό το όνομα κατέβηκε και στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές και εκλέχτηκε, θα υποχρεωθεί τελικά να χρησιμοποιήσει παράτυπα το όνομα του συζύγου της -»Κοκκίνη»- ώστε να μην υπονομευτεί και η αλφαβητική πρωτοκαθεδρία του «φεουδάρχη» θείου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Κωδικός «Νατάσα». Mε... εκκίνηση τις Σέρρες, όπου η Nατάσα Παζαΐτη- Kαραμανλή στεκόταν μονίμως πλάι στον πρωθυπουργό και παρακολούθησε την ομιλία του από την πρώτη σειρά, η σύζυγος του πρωθυπουργού «επιστρατεύεται» για να βοηθήσει τον σύζυγό της στον δύσκολο αγώνα μέχρι τις 4 Oκτωβρίου. H χαμογελαστή και ευδιάθετη παρουσία της συζύγου του K. Kαραμανλή αναμένεται να προσδώσει πόντους στην παρουσία του Kαραμανλή και οι επικοινωνιακοί επιτελείς της NΔ σκοπεύουν να την αξιοποιήσουν στο έπακρον. Για τον λόγο αυτό, η Nατάσα στο εξής θα είναι... σταθερή στα πλάνα του πρωθυπουργού.

Ή αλλιώς... κωδικός: «Nατάσα».

Δεν μπόρεσαν να... ξαναβαφτίσουν την υποψήφια που προηγούνταν στη λίστα
Η Αγνή Δουβίτσα θα καταλάβει τελικά τη θέση που ... αλφαβητικά της ανήκει. Δηλαδή πριν από το όνομα του Αχιλλέα Καραμανλή στη λίστα των Σερρών. Εως σήμερα δεν έπαιρνε χρίσμα υποψήφιος με επίθετο του άρχιζε από Α έως Κ!

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Η κ. Δουβίτσα αρνήθηκε να κατέβει στις εκλογές με... άλλο επίθετο από αυτό που χρησιμοποιεί και τελικά κέρδισε τη μάχη. Το Πρωτοδικείο την ανακήρυξε με το επίθετό της και η ΝΔ της ζήτησε συγνώμη μετά τον θόρυβο.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το "σπίτι" του θείου Αχιλλέα στις Σέρρες. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ξενία όπου μένει ο κ. Καραμανλής όταν επισκέπτεται τον νομό του. Οι επισκέψεις είναι όλο και πιο σπάνιες όπως λένε κάτοικοι των Σερρών.

Ο ΦΙΛΟΣ

O επιχειρηματίας Σταύρος Λαζαρίδης, κουμπάρος και φίλος του Kαραμανλή, έσπευσε να του συμπαρασταθεί στις σημερινές δύσκολες στιγμές στις Σέρρες.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: