Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Σημεία ομιλίας Ευθύμη Καρανάσιου στην Κασσανδρεία


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Ευθύμης Καρανάσιος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Κασσανδρεία στο πλαίσιο των προεκλογικών του δραστηριοτήτων και μίλησε σε φίλους από την περιοχή.

Σημεία από την ομιλία του κ.Καρανάσιου:

- «…Βρίσκομαι σήμερα εδώ, μπροστά σας, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα που όλοι οι Χαλκιδικιώτες θέλουν νέους ανθρώπους από τον τόπο αυτό στη μάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Με γνωρίσατε από τους συνδικαλιστικούς μου αγώνες, από την πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, από την υποψηφιότητα μου στις εκλογές του 2007 και μέσα από την καθημερινότητα μού αποδείξατε ότι ένας πολιτικός μπορεί να είναι στα αληθινά φίλος με τους πολίτες.

… Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του σωτήρα του τόπου μας, γιατί ο τόπος μας δε χρειάζεται σωτήρες. Χρειάζεται ανθρώπους με θέληση και δύναμη για δουλειά. Σας είπα νωρίτερα ότι στη Χαλκιδική δρομολογήθηκαν αξιόλογα έργα. Όμως θέλουμε περισσότερα. Το όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Χαλκιδική σε μια περιοχή της καινοτομίας και της ισόρροπης ανάπτυξης».

- «…Η δική μας πλευρά περιγράφει τη δύσκολη πραγματικότητα στους πολίτες. Με δεδομένες τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, ξεκαθαρίζουμε, μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες, ότι έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα χρόνια. Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Όμως τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο πρέπει να κυριαρχήσουν η υπευθυνότητα και οι θαρραλέες αποφάσεις.

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι μια εύκολη μάχη. Δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε για να κάνουμε περίπατο. Εμείς είπαμε την αλήθεια για να μπορούμε και αύριο να σας κοιτάμε στα μάτια. Ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ αυστηρός. Κρίνει και συγκρίνει και εμείς αυτό ακριβώς είπαμε. Ότι το έργο μας είναι και μετρήσιμο και συγκρίσιμο.

Εσείς, φίλες και φίλοι Κασσανδρινοί, θα επιλέξετε πιο πρωθυπουργό θέλετε την επόμενη ημέρα και ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει. Και αυτές οι πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Μία κυβέρνηση που παίρνει αναγκαία μέτρα, που δίνει τις αναγκαίες λύσεις σε αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός.

Και προχθές, όλοι το ακούσατε, ο Αλμούνια, αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγήκε ευθέως και είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ξέρουν την αλήθεια στην Ελλάδα. Και επιτέλους πρέπει να τοποθετηθούν. Όποιος αρνείται να τοποθετηθεί, όποιος υπόσχεται να μοιράσει χαρτζιλίκια με δανεισμό και υποθηκεύει τις επόμενες γενιές αποκλείεται ο ελληνικός λαός να τον ανταμείψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: