Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

1ο Σ.Δ.Ε. Νεάπολης: Πρόσκληση παρουσίασης αποτελεσμάτων προγράμματος Leonardo


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci, MASS, με θέμα την μέτρηση και αξιολόγηση των κοινωνικών δεξιοτήτων στους νέους (Measuring and Assessing Soft Skills ).

Η παρουσίαση θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου στο Stockholm Region EU Office, Avenue Marnix 28, Brussels

Το Σχολείο μας, το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης (Νεάπολη) συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα για δύο συνεχόμενα έτη, 2009-11, συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικούς φορείς από 4 Ευρωπαϊκές χώρες ( Σκωτία, Ολλανδία, Σουηδία, Ρουμανία).

Απειλούν με παραιτήσεις για τις απολύσεις


Γιάννης Μακρυγιάννης

Μεγάλη ένταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Κόκκινη γραμμή θεωρούν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις απολύσεις στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία και απειλούν με παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα, στην περίπτωση, που οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί η εσωκομματική κρίση, που θα προκληθεί, καθώς οι προβληματισμένοι και διαφωνούντες βουλευτές περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Αρκετοί φέρονται αποφασισμένοι να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα, εάν υπάρξει εκτεταμένο πρόγραμμα απολύσεων και εργασιακής εφεδρείας, ενώ ρόλο θα έχει και το πώς και το πότε θα γίνουν όλα αυτά.

Στα ...αλβανικά, Πάγκαλος και Σκοπιανή αντιπρόεδρος;


Η Τεούτα Αρίφι θα έρθει τον Δεκέμβριο


Το ακούσαμε και αυτό. Κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, που είναι αλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο της Θεόδωρο Πάγκαλο, στα … αλβανικά.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : «τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ.Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν» τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως με δηλώσεις της στην Lajm η Σκοπιανή αξιωματούχος, υποστηρίζει το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα υποστηρίζοντας πως :

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο Μάκης Ψωμιάδης


Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ώρες ο Μάκης Ψωμιάδης αφού μετά τη χθεσινή διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα στην υπόθεση των «στημένων», σήμερα έγινε δεκτό από τη δικαιοσύνη και το αίτημα αναστολής εκτέλεσης προηγούμενης ποινής.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο αποφάσισε σχετικά με την ερήμην καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων και τεσσάρων μηνών για χρέη προς το δημόσιο ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι φυγόδικος.

Με το σκεπτικό αυτό του όρισε εγγύηση 20.000 ευρώ.

Χαλκιδική: Πλημμύρες και καταστροφές


Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τις 3 τα ξημερώματα το νομό Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να προξενηθούν πολλά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχής της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου και της Νικήτης.

Στο Παλαιοχώρι κατέρρευσε ένα τμήμα του αντιπλημμυρικού που διαπερνά τον οικισμό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν  σπίτια, καταστήματα και προξενηθούν βλάβες σε διάφορες υποδομές. Από τα νερά της βροχής ξεριζώθηκε δέντρο το οποίο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ και η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες. Η ίδια εικόνα και στην Αρναία όπου οι κάτοικοι από νωρίς το πρωί αντλούσαν νερά από υπόγεια με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία δέχτηκε από τα ξημερώματα δεκάδες κλείσεις από τη βόρεια Χαλκιδική και τη Νικήτη.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένας δρόμος υπάρχει. Εκλογές. Λαϊκή εντολή. ΤΩΡΑ!


Β.Παπαγεωργόπουλος:
Ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Ευ.Βενιζέλος δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων, πολλά των οποίων χαρακτηρίζονται και ως αντισυνταγματικά (υπερφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, εκτεταμένες απολύσεις, τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.λ.π.).

Δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό Λαό.

Δεν έχουν την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση.

Ένας δρόμος υπάρχει σε παρόμοιες περιπτώσεις:
Εκλογές. Λαϊκή εντολή. Τώρα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ. κα Β. Τζότζολα στην απονομή του Δημοσιογραφικού βραβείου "Ελένη Βλάχου"


Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, στις 19:00, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 8), η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Βασιλική Τζότζολα, θα παραστεί στην απονομή του Δημοσιογραφικού Βραβείου «Ελένη Βλάχου», ως μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής των συμμετεχόντων υποψηφίων. Η απονομή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον δημοσιογράφο κ. Άγγελο Αθανασόπουλο.

Ξεκινάει αποστολή στην χαμένη και άγνωστη ιστορία της μινωικής Κρήτης


Την κουρτίνα του χρόνου ετοιμάζεται να παραμερίσει σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, αναζητώντας στο βυθό του Ηρακλείου τη χαμένη και άγνωστη ιστορία της μινωικής Κρήτης. Οι επιστήμονες του Κέντρου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και αρχαιολόγους της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ξεκινούν μια επιχείρηση προορισμένη να γράψει ιστορία.

Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και όχημα τις αρχαίες πηγές, θα ερευνήσουν ολόκληρο τον κόλπο του Ηρακλείου από το Φόδελε έως τη Χερσόνησο, αναζητώντας τα μινωικά και ιστορικά ναυάγια που βρίσκονται στην περιοχή.

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την έκθεση στα Τίρανα


Πολύγυρος     21/09/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του για  προβολή και προώθηση των προϊόντων  του νομού μας,  αναπτύσσοντας  επιχειρηματικές δράσεις που  μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα  της παρουσίας της Χαλκιδικής συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, θα συμμετάσχει στην 18η Διεθνής Έκθεση Αλβανίας που διεξάγεται στα Τίρανα, στις 25-30 Νοεμβρίου 2011, με δικό του περίπτερο 100 τμ.

Η  Διεθνής  Έκθεση Αλβανίας, προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες από περισσότερες από 20 χώρες, καθώς εκθέτες της αποτελούν περισσότεροι από 300 ξένοι επιχειρηματίες, και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιχειρηματίες τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ευρώπης να έρθουν σε επαφή με την αναδυόμενη αγορά της Αλβανίας.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 50 αγριογούρουνων, που παγιδεύτηκαν σε αρδευτικό κανάλι, στις Σέρρες


Περίπου 30 αγριογούρουνα από τα συνολικά 50 κατάφεραν να βγούνε ζωντανά, ύστερα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων φορέων, από το αρδευτικό κανάλι που έπεσαν στο δήμο Βισαλτίας Σερρών, στην περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Δημητριτσίου και Βέργης.

Το κοπάδι των αγριογούρουνων αποπροσανατολίστηκε και αφού διέσχισε το όρος Βερτίσκος, βρέθηκε στα πεδινά και κατέληξε το πρωί στο μεγάλο αρδευτικό κανάλι. Για τη διάσωση των αγριόχοιρων επιχείρησαν κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και Νιγρίτας, υπάλληλοι του δασαρχείου, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου, που έσπευσαν αμέσως.

Τα διασωθέντα αγριογούρουνα θα μεταφερθούν αύριο στο εκτροφείο θηραμάτων της Χρυσοπηγής,

Κομφούζιο από την νεροποντή στη Θεσσαλονίκη


Κλειστή η Εγνατία Οδός


Πλήθος προβλημάτων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή «Πυλαιώτικα» Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ζευγάρι που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο, παγιδεύτηκε σε ρεύμα ορμητικών νερών και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει. Επίσης, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα.

Τα οχήματα κινούνταν με δυσκολία νωρίς το πρωί στην περιφερειακή οδό ενώ στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική: Κόβουν το ρεύμα για να αποφύγουν το χαράτσι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Ολη μέρα δεν κάνουμε τίποτε άλλο, παρά να δεχόμαστε αιτήσεις για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Από τότε που ανακοινώθηκε ο νέος φόρος που θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ο κόσμος έρχεται σωρηδόν για να κόψει το ρεύμα από ξενοίκιαστες κατοικίες και εξοχικά». Ο υπάλληλος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στα Μουδανιά Χαλκιδικής περιγράφει στον «Α» μία άνευ προηγουμένου εικόνα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σταδιακά στις ουρές μπροστά από τα ταμεία της ΔΕΗ.

«Κάθε μέρα κατατίθενται 30-35 αιτήσεις, και η κίνηση έχει αυξηθεί έως και 300%. Εξοχικά, αποθήκες, ξενοίκιαστα διαμερίσματα, γκαράζ και οποιοσδήποτε χώρος, ο οποίος ηλεκτροδοτείται και θα «χρεώσει» τον ιδιοκτήτη του με το νέο χαράτσι, μπαίνει στην... ουρά για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης», συμπληρώνει ο ίδιος.

Τα μουσεία γιορτάζουν την... κρίση


Αφιέρωμα στις κρίσεις στην Αρχαία Ελλάδα, στον χώρο της Πνύκας


Μαρία Θερμού

Εκδηλώσεις για την ιστορία της σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου ενώ πολιτιστικές εκδηλώσεις _ συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις _ θα πραγματοποιηθούν σε 24 από αυτά. (Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία). Αφορμή, ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011, που εφέτος έχουν επίκαιρο θέμα «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» προσφέροντας μια ευρεία πλατφόρμα προσεγγίσεων και ερμηνειών.

Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες κρίσεις, που διαχρονικά και συγχρονικά έχουν εμφανιστεί στην Ιστορία,

Μέτρα «σοκ και δέους» ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα που θα προκαλέσουν "σοκ και δέος" στην ελληνική κοινωνία, μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα.

Η Έλενα Σμιθ μεταδίδει ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα πάρει την έκτη δόση των 8 δις ευρώ αφού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται απόψε βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Τα μέτρα στα οποία θα δεσμευθεί η Ελλάδα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη μετά την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.