Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα «σοκ και δέους» ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα που θα προκαλέσουν "σοκ και δέος" στην ελληνική κοινωνία, μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα.

Η Έλενα Σμιθ μεταδίδει ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα πάρει την έκτη δόση των 8 δις ευρώ αφού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται απόψε βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Τα μέτρα στα οποία θα δεσμευθεί η Ελλάδα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη μετά την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.


Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι  υπουργός Οικονομικών έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την στρατηγική του "σοκ και δέος". Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα.

Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στην Guardian τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την μέχρι τώρα στρατηγική των ήπιων μεταρρυθμίσεων σε βάθος χρόνου.

Ο Βενιζέλος που χαρακτηρίζεται από την βρετανική εφημερίδα "ένας από τους πλέον φιλόδοξους πολιτικούς στην Ελλάδα",  δηλώνει αποφασισμένος να απαρνηθεί τον ιδεολογικό "κρατικισμό" του και να επιβάλει το "επαναστατικές μεταρρυθμίσεις ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος."

Η Guardian θυμίζει ότι ο Βενιζέλος παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ το Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για τους Έλληνες να πολεμήσουν σαν ήρωες.

"Αναγνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επανεκλεγεί, επειδή οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα θα επηρεάσουν αρνητικά την παραδοσιακή εκλογική βάση του", τόνισε ο αξιωματούχος που δεν κατανομάζεται.

Αλλά, η χώρα πρέπει να σωθεί, πρόσθεσε. "Μερικοί θα πρέπει να θυσιαστούν σε αυτό τον σκοπό".

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: