Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τελευταία ελπίδα για την τρικομματική η απόφαση του ΣτΕ

ΑΔΙΕΞΟΔΟ! ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους για το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με νέα μορφή.

Οι κ.κ πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, παρ’ ότι είχαν ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις του, αν και διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους , δεν έθεσαν θέμα εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Η έντονη αντίδραση τους ήρθε στη συνέχεια και αφού μετρήθηκε το κλίμα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο εσωτερικό των κομμάτων τους, βέβαια αυτή η τακτική τους, προβληματίζει και δημιουργεί ερωτηματικά για το αν η ΕΡΤ ήταν το πρόσχημα ενεργοποίησης άλλων σεναρίων.

Σαμαράς: Ας χρεωθούν τις εκλογές αυτοί που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις

«ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ - ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΕΡΤ»

Αυστηρό μήνυμα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι εκλογές δεν είναι η κατάλληλη λύση, ωστόσο πέταξε το μπαλάκι στους κυβερνητικούς του εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας πάνε σε εκλογές αυτοί που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις». Μιλώντας για την ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι για κάποιους το κλείσιμό της είναι πρόσχημα.

Η παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης έχει περάσει πολλά, αλλά έχει αντέξει την κρίση, και δυναμώνει. Η παράταξη γεμίζει τις μπαταρίες της για νέους αγώνες, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι η ΝΔ άντεξε σε τόσο δύσκολες συνθηκες γιατί πάντα λέει την αλήθεια.

Ταμήλος: Δεν μπορώ να σώσω όλη την Ελλάδα

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου σε προτροπή δημοτικών συμβούλων Τρικάλων, το βράδυ της Παρασκευής,  να κατέβει υποψήψφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Να κατέβεις με το Επικρατείας της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές», του είπαν. Τι τους απάντησε;

«Δυστυχώς δεν μπορώ να σώσω όλη την... Ελλάδα. Θα σώσω μόνο τα Τρίκαλα»!!!

Πηγή:trikalavoice.gr

Γιορτή του Πατέρα

τρίτη Κυριακή του Ιουνίου
γιορτή του Πατέρα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

σταχυολογεί ο Αγγελος Αγγελίδης
από την Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

¨Γιορτή του πατέρα¨ ή ¨ημέρα του πατέρα¨ ονομάζεται η ετήσια κινητή εορ-τή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και την επιρροή των πα-τέρων στην κοινωνία.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέ-ρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δ. Βιρτζίνιας των ΗΠΑ στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον που ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα.

Βράδυ τρόμου στην Κωνσταντινούπολη

Μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ

Πρωτοφανούς αγριότητας ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε όλη τη νύχτα η τουρκική αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών που συνεχίζουν για 20η, πλέον, ημέρα τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Σύμφωνα με καταγγελίες μέσω Twitter άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε τη βίαιη εκκένωση της πλατείας Ταξίμ το απόγευμα του Σαββάτου, δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών τόσο σε λόμπι ξενοδοχείων που είχαν καταφύγει διαδηλωτές όσο και σε εισόδους νοσοκομείων. Διαδηλωτές καταγγέλλουν, δε, ότι τα χημικά που χρησιμοποιεί η αστυνομία  προκάλεσαν εγκαύματα πρώτου βαθμού.

Η κατάρρευση της τρικομματικής μάλλον δεν είναι αναστρέψιμη

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ

Σε κάθε διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπάρχει ένα σημείο από το οποίο δεν είναι αναστρέψιμη. Οι πιλότοι των αεροπλάνων καλύτερα από όλους πως αν πιάσουν στην διαδικασία της τροχοδρόμησης μια συγκεκριμένη ταχύτητα έχουν την επιλογή ή να απογειωθούν ή να συντριβούν. Στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο ξεκάθαρα, συνήθως αντιλαμβάνεται κανείς την έλλειψη επιλογών εκ των υστέρων.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός έκανε μια προσπάθεια να αναστρέψει την αδυσώπητη πορεία προς τις εκλογές καταθέτοντας μια συμβιβαστική πρόταση στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για άμεση λειτουργία μιας μεταβατικής ΕΡΤ.