Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μάκης Ρευματάς

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς. Ο γνωστός ηθοποιός που έπασχε από λέμφωμα πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής... Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα... Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί... Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα.

Πρωτοφανής καταγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, κ. Ιωάννη Πενταγιώτη

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης των "δωσιλόγων"... όπως αναφέρει και της τρόικας απαντά "στους ελάχιστους συναδέλφους του που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις" των δικαστικών.

Διαβάστε όλο το κείμενο-καταγγελία:

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Στο φως το άγνωστο Αγιον Ορος

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου εν έτει 1918

 Μοναχοί και προσκυνητές έτρεξαν στο λιμανάκι της Δάφνης. Οσοι βρήκαν σημαίες τις κρατούσαν ανοιχτές, άλλοι έψελναν τον εθνικό ύμνο, οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.

Το αντιτορπιλικό «Θύελλα» με ένα άγημα περίπου 40 αντρών και επικεφαλής τον σημαιοφόρο, Γεώργιο Παπαγεωργίου, κατέπλευσε στο λιμάνι και η ελληνική σημαία υψώθηκε στο επίνειο των Καρυών. Ηταν 2 Νοεμβρίου του 1912, 10 το πρωί και στα εδάφη της μοναστικής πολιτείας έφτασε το μήνυμα της απελευθέρωσης.

Τα όσα προηγήθηκαν στα χρόνια της σκλαβιάς αποτελούν ένα σκοτεινό κομμάτι, όχι μόνο λόγω της σκληρότητας της εποχής, αλλά και επειδή τα στοιχεία είναι ελλιπή.

Ανάδειξη του Κονώνειου τείχους στην Ακτή Θεμιστοκλέους

Τα τείχη του Πειραιά

Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους

Θερμού Μαρία

Σημαντικό τμήμα του Κονώνειου Τείχους του Πειραιά, μήκους 450 μέτρων περίπου, πρόκειται να αναδειχθεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους μπροστά στον β' Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) και δίπλα στον νέο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο του.

Οσον αφορά την μελέτη, εκτός από την ανάδειξη των τειχών περιλαμβάνει και την προσβασιμότητα στον εξωτερικό χώρο του Σταθμού Κανέλλου όπως είναι η ονομασία του, που θα επιτευχθεί με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι Ρομά και οι μπεκτασήδες έρμαια του τουρκικού προξενείου και της βουλιμίας της Άγκυρας


ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΕΧΤΑΣΗΔΩΝ – ΚΙΖΙΛΜΠΑΣΗΩΝ

Η παρέμβαση αυτή εκ μέρους του Πασχάλη Χριστοδούλου πρώην δήμαρχου Σουφλίου ήταν και η μοναδική που έγινε δημόσια με στόχο να αναδείξει αλλά κυρίως να καταδείξει την ωμή πραγματικότητα

«Όταν το Νοέμβριο του 2009 με δημόσια παρέμβασή μου αναφέρθηκα στην γιορτή του Κασήμ, την Πέμπτη κατά σειρά γιορτή του μπεκτασικού εορτολογίου, γνώριζα ότι είναι μια αυταπάτη η προσδοκία για επίσημη αντίδραση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και του πολιτικού προσωπικού της Θράκης. Αυτό, εξοφλώντας γραμμάτια, παρευρίσκεται μόνο σε τουρκικές συνάξεις ή τουρκοποιημένες εκδηλώσεις. Η πομάκικη γιορτή στο Χίλια που εδώ και χρόνια έχει τουρκοποιηθεί απόλυτα, αποτελεί χώρο όπου διαγκωνίζονται όλοι οι «επίσημοι», νομιμοποιώντας με την παρουσία τους αυτή την εξέλιξη.

Ενημερωτικές Ομιλίες Υγείας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Σάρτης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Σιθωνίας σας προσκαλούν στις ενημερωτικές ομιλίες Υγείας που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση.
Το πλαίσιο δράσεων τελεί υπό την αιγίδα του
Δήμου Σιθωνίας.