Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κηδεύτηκαν οι Γ. Φουντούλης και Μ. Καπελώνης

(PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)

Οι δύο νεαροί ήταν τα θύματα επίθεσης έξω από γραφεία της Χ.Α. στο Ν. Ηράκλειο

Μια ελληνική σημαία που προπορευόταν από το φέρετρο και ο εθνικός ύμνος συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία του τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη, ο οποίος έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή. Στο Παλαιό Ηράκλειο όπου τελέσθηκε η κηδεία, νωρίτερα, όταν το φέρετρο βγήκε από τον ναό, ακούστηκε η ιαχή «αθάνατος» την οποία συνόδευσαν τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

Εκατοντάδες παρέστησαν στην κηδεία, μεταξύ των οποίων μεμονωμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως η Ουρανία Μιχαλολιάκου, θυγατέρα του αρχηγού της οργάνωσης. Λίγα στεφάνια κατατέθηκαν, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια του Γ. Φουντούλη, μεταξύ των οποίων ένα που ανέγραφε «Καλό ταξίδι» με υπογραφή «Τα αδέλφια σου και οι συναγωνιστές σου» και άλλο ένα «Η Μελβούρνη κλαίει μαζί σου».

Γ. Πανούσης: Η προκήρυξη θα δείξει τα κίνητρα της επίθεσης

Πανούσης: Η τρομοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα προχωρήσει με πολιτικό αίμα

Την άποψη ότι η προκήρυξη των δραστών της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής θα είναι εκείνη που θα δείξει ποια είναι τα κίνητρα της επίθεσης εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούσης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν εικασίες.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «το προβοκάτσια είναι συνωμοσιολογία».
«Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, όπως ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το έχουμε δει και άλλες φορές τα τελευταία δύο με τρία χρόνια»
τόνισε ο κ.Πανούσης, υπογραμμίζοντας πως πριν από μερικούς μήνες είχε προβλέψει ότι «η τρομοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα προχωρήσει με πολιτικό αίμα».

«Και ο Παύλος Φύσσας παιδί μου ήταν», λέει η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα

Σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό

Είμαι μάνα πάνω απ' όλα - Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε δολοφονίες - Κρίσιμες ώρες για τον 29χρονο πολυτραυματία

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά η κυρία Όλγα Βλάχου, η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος για τέταρτη ημέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ. Γεννηματάς μετά τα πυρά που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου» είπε η μητέρα του 29χρονου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε δολοφονίες». «Πάνω απ' όλα είμαι μάνα» συμπλήρωσε και απηύθυνε έκκληση για ένα ηχηρό «όχι βία στη βία» καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν άλλοι τρόποι να κερδίσουμε την Ελλάδα μας».

Γερμανικός Τύπος: Σοκ στην Ελλάδα από τις πολιτικές δολοφονίες

PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Το Σάββατο το βράδυ τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των δύο νεαρών που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο.


Σε φόβους για «αριστερή τρομοκρατία» αναφέρονται γερμανικές εφημερίδες

 Για σοκ στην Ελλάδα από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και για φόβους περί «αριστερής τρομοκρατίας» κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, σημειώνει τη Δευτέρα η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

«Τρομοκρατία και αντι-τρομοκρατία», είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία: ο άγνωστος δράστης, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τριών μελών του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή, ήθελε να σκοτώσει. Όπως και ο έλληνας νεοναζί, ο οποίος μαχαίρωσε προ περίπου έξι εβδομάδων τον αριστερό τραγουδιστή της χιπ-χοπ Παύλο Φύσσα.

Στο νοσοκομείο ο Απόστολος Τζιτζικώστας


Στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας μεταφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στην Αριδαία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρευρέθη στις εκδηλώσεις για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Αριδαίας. Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας αισθάνθηκε μια έντολη ζαλάδα, όπως ανέφεραν στο newpost στενοί συνεργάτες που βρίσκονται μαζί του.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και από εκεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας

Καλαμάτα 4/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαἰσια ανάπτυξης της πρωτοβουλίας ΣΤΗ-ΡΙ-ΖΩ (Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγύης) του πολιτικού μας Φορέα, την Κυριακή στις 12.00, αντιπροσωπεία της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας παρέδωσε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τα είδη σύτισσης που συλλέχτηκαν, προκειμένου να διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκγη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του νομού μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και βοήθησαν απεριόριστα στη συλλογή των ειδών.

«Ο εκτελεστής φορούσε λευκό κράνος- Δεν είδα το πρόσωπό του»

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νέα τροπή στα δεδομένα της υπόθεσης της αιματηρής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής δίνει η κατάθεση που έδωσε σήμερα στην Αντιτρομοκρατική το τέταρτο θύμα της επίθεσης που κατάφερε να ξεφύγει μπαίνοντας στα γραφεία.

Το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή με τους δράστες και γνωρίζει καλά το περιστατικό. Για την ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο για το «πρόσωπο- κλειδί» της υπόθεσης. Όπως κατέθεσε σήμερα στους αστυνομικούς ο προστατευόμενος πλέον μάρτυρας, δεν κατάφερε να δει το πρόσωπο του εκτελεστή ωστόσο είδε ότι ο δράστης που πυροβόλησε φορούσε λευκό κράνος, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Γ.Γερμενής: Στόχος τους ήμουνα εγώ - Στα γραφεία με περίμενε ο πατέρας μου

Οτι αυτός ήταν ένας εκ των στόχων των στυγερών δολοφόνων δήλωσε ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Γιώργος Γερμενής, ο οποίος κάθε Παρασκευή (ημέρα του φονικού) επισκέπτεται τα γραφεία του Ηρακλείου καθότι ανήκουν στην περιφέρειά του, επιβεβαιώνοντας το defencenet, όταν χθες αποκάλυπτε ότι οι πραγματικοί στόχοι ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο κ. Γερμενής αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν μετά το περιστατικό, αναφέρει ότι ο πατέρας του είναι αυτόπτης μάρτυρας, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν στα γραφεία και τον περίμενε.

«Ο πατέρας μου βρισκόταν στα γραφεία και με περίμενε. Όταν άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς τη μεριά του ενός θύματος και του είπε “Γιώργο μην ανησυχείς θα γίνεις καλά”. Πιστεύω ότι ο στόχος ήμουν εγώ. Τα συγκεκριμένα γραφεία ανήκουν στην περιφέρειά μου και κάθε Παρασκευή πάω εκεί. Χθες παρέδωσα το όπλο μου και το ήξεραν», λέει ο ίδιος.

Εκλογές ανάδειξης προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Καλαμάτα, 3 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογές ανάδειξης προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας. Πρόεδρος επανεξελέγει ο Νικόλαος Τζάνος του Γεωργίου.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και φίλους της ΟΝΝΕΔ που συμμετείχαν στην διαδικασία.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νίκος Τζάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κόμης Δράκουλας: Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρύλο

Η ιστορία του Δράκουλα έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες τρόμου σε όλο τον κόσμο και αποτελεί τη δημοφιλέστερη μεταμφίεση για το Χάλοουιν και αγαπημένο θέμα για πολλά θρίλερ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν ο Κόμης Δράκουλας και γιατί έχει συνδεθεί με τους βρικόλακες και τα πλάσματα της νύχτας.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βλαντ Ντρακούλ ο Τρίτος, Πρίγκιπας της Βλαχίας και κατά κόσμον γνωστός ως «Βλαντ ο Παλουκωτής» λόγω των απάνθρωπων μεθόδων που χρησιμοποιούσε στους αιχμαλώτους του.

Ο Βλαντ γεννήθηκε το 1431 στην Τρανσυλβανία , μια ορεινή περιοχή στη σύγχρονη Ρουμανία . Ο πατέρας του ήταν ο Βλαντ Ντρακούλ ο Δεύτερος , ηγεμόνας της Βλαχίας , του πριγκιπάτου που βρίσκεται στα νότια της Τρανσυλβανίας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προέδρων των Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προέδρων των Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προέδρων σε 63 Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ. Οι εκλογές διεξήχθησαν από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 σε εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 8.500 μέλη  των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ να εκλέγουν τους νέους επικεφαλής της Οργάνωσης σε κάθε περιοχή.

Έτσι, λαμβάνει υπόσταση η νέα δομή των Περιφερειακών Οργανώσεων δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία, να αφουγκραστούν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο οι νέοι της περιοχής τους και να παράγουν στοχευμένες προτάσεις για την επίλυσή των προβλημάτων τους.