Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γ. Πανούσης: Η προκήρυξη θα δείξει τα κίνητρα της επίθεσης

Πανούσης: Η τρομοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα προχωρήσει με πολιτικό αίμα

Την άποψη ότι η προκήρυξη των δραστών της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής θα είναι εκείνη που θα δείξει ποια είναι τα κίνητρα της επίθεσης εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούσης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν εικασίες.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «το προβοκάτσια είναι συνωμοσιολογία».
«Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, όπως ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το έχουμε δει και άλλες φορές τα τελευταία δύο με τρία χρόνια»
τόνισε ο κ.Πανούσης, υπογραμμίζοντας πως πριν από μερικούς μήνες είχε προβλέψει ότι «η τρομοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα προχωρήσει με πολιτικό αίμα».

«Το ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές - που προφανώς είναι - δεν μετατρέπει αυτόματα την τρομοκρατία σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν σκότωσαν ηλικιωμένους για να τους κλέψουν π.χ., οπότε είναι αστυνομικό ζήτημα» είπε ο κ.Πανούσης, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία θα μπορούσε να κινδυνεύσει διότι, όπως είπε, «είναι αδύναμη, αμήχανη και ενοχική».

«Αν τα μαζέψεις όλα αυτά ένα - ένα, μια κοινωνική ανομία, μια κοινωνική κρίση, μια ανασφάλεια, μια έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και σε όλα αυτά γράψεις πάνω «σφαίρες», φυσικά και μπορεί να κινδυνεύσει η Δημοκρατία. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης.

Πηγή: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: