Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστίν στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα  100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής (1912 – 2012), θα μεταφερθεί στον Πολύγυρο η πάνσεπτος Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ».

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, η οποία θα συνοδεύεται από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητος του Αγ. Όρους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, του Πολυγύρου.

Θα την υποδεχτούν ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος μετά του ιερού κλήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Αρχών της Χαλκιδικής και ο ευσεβής λαός.

Ορίζοντας 2020: Ανάγκη για περισσότερο ενισχυμένη και καλύτερα συντονισμένη έρευνα για τις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 18 Οκτωβρίου  2012

Ορίζοντας 2020: Ανάγκη για περισσότερο ενισχυμένη και καλύτερα συντονισμένη έρευνα για τις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες

Πρωινό εργασίας υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωϊνό εργασίας με θέμα «Ενεργοποίηση της αριστείας στην ευρωπαϊκή έρευνα: Υποδομές έρευνας βιολογικών και ιατρικών επιστημών στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020», υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας.

9ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλι - Κυριακή 21 Οκτωβρίου

κλικ για μεγέθυνση

9ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ  Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Το 9ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται  από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Σκοπός  της διοργάνωσης είναι  να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.