Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Βροχή των Λεοντιδών


του Δ. Π. Σιμόπουλου
Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών» θα εμφανιστεί και φέτος τη νύχτα της 16ης προς 17ης Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ξαστεριά.

Η Βροχή των Λεοντιδών

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών» θα εμφανιστεί και φέτος τη νύχτα της 16ης προς 17ης Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ξαστεριά.

Ανακοίνωση του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"


Ανεξάρτητος Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής
ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Επικεφαλής: ΑΒΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τότε που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής πληροφορήθηκε την ύπαρξη του Συνδυασμού μας, έχασε την ψυχραιμία του και προέβη σε μια σειρά ενεργειών, που αντιβαίνουν στο θεσμικό του ρόλο.

Κατ’ αρχάς, επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλής του Συδυασμού μας κ. Αθανασίου Αβέρη, επειδή ζήτησε –όπως είχε το δικαίωμα– να λάβει γνώση των εκλογικών καταλόγων του Επιμελητηρίου. Μάλλον, ο κ. Γκιλής θεωρεί ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου είναι «εξ οφίτσιο» εκλογική πελατεία του.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου σήμερα στη βουλή

100 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης Παπαδήμου

Συντρόφισσες κι σύντροφοι,

Εδώ και λίγες ημέρες η χώρα και ο λαός, εκ νέου και με πρωτοφανή ένταση βιώνουν από τη μια βίαιες και προσβλητικές για την εθνική μας αξιοπρέπεια, ξένες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και από την άλλη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που πατώντας στις παραπάνω παρεμβάσεις επιδιώκει να φιμώσει το λαό, καταδικάζοντας τον σε αργό οικονομικό θάνατο, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου και σε μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας, ώστε να μην αμφισβητήσει την εφαρμοζόμενη εδώ και δυο χρόνια στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού.

Οι ξένες παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή αφενός συρρικνώνουν δραματικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή τους θεμελίους λίθους του συντάγματος, αφετέρου παραβιάζουν τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ.

Συνάντηση Σαμαρά με Καμμένο - Επιμένει στο «όχι» ο βουλευτής (Video)


Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον «φίλο» του, όπως τον χαρακτηρίζει, Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Λ. Συγγρού λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, σε ένα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

«Είπα στον Πρόεδρο ότι τον στηρίζω αλλά δεν μπορώ να έρθω απέναντι στη συνείδηση μου. Θα ψηφίσω όχι.

Δήμος Σιθωνίας: Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της PHILOXENIA 2011


Νικήτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της PHILOXENIA 2011

Ο Δήμος Σιθωνίας Χαλκιδικής έχει μια μακρά και επιτυχημένη παράδοση συμμετοχής σε Εκθέσεις Τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προβολή της περιοχής και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, που την κάνουν ελκυστική τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέντευξη Τύπου με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Σιθωνίας στην έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2011” θα παραχωρήσουν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος

Άστρο – δερβίσης!


Πόσο γρήγορα μπορεί ένα περιστραφεί ένα άστρο; Ο ήλιος μας για παράδειγμα περιστρέφεται ήρεμα, με μια ταχύτητα 2 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, όμως τώρα οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει ότι ένα αστέρι σε ένα άλλο γαλαξία περιστρέφεται 300 φορές πιο γρήγορα, με μία ταχύτητα ρεκόρ: 600 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Με αυτή η ταχύτητα, ένα αεροπλάνο θα μπορούσε να κάνει την περιστροφή της Γης σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό.

Το αστέρι, που ονομάζεται VFTS 102, είναι ένα καυτό, μπλε και νεαρό, που κατοικεί στο νεφέλωμα Tarantula, ένα τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης όπου γεννιούνται πολλά άστρα και βρίσκεται κάπου 160.000 έτη φωτός μακριά στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, τον πιο φωτεινό γαλαξία που περιφέρεται γύρω από τον δικό μας.

Αλλοδαπός μαχαίρωσε τέσσερα άτομα σε καφενείο


Ένας 27χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε τέσσερις θαμώνες καφενείου, από τους οποίους ο ένας έχασε τη ζωή του.

Νεαρός αλλοδαπός σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τέσσερις θαμώνες καφενείου στο Ριζοχώρι Πέλλας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εξ αυτών. Τα άλλα τρία θύματά του μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, δίχως όμως να διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές τους. Ο 27χρονος δράστης, υπήκοος Αλβανίας, ακινητοποιήθηκε τελικά από θαμώνες του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε ο δράστης με τον 47χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου, λόγω προσωπικών διαφορών. Κατόπιν, ο 27χρονος εγκατέλειψε το καφενείο,

Και οι εποχές τρελάθηκαν: Δεύτερη άνοιξη για τη Μ. Βρετανία


Ένα θερμό φθινόπωρο που μοιάζει με άνοιξη, παρατηρούν οι επιστήμονες στην Αγγλία και καταγράφουν μία σειρά από περίεργα γεγονότα.

Παπαρούνες στους αγρούς, βάτραχοι που αναζητούν συντρόφους για ζευγάρωμα, σφήκες που επισκέπτονται εξοχικές κατοικίες, τομάτες και φράουλες βγαίνουν εκτός εποχής τους είναι μερικά από αυτά που συμβαίνουν στη νησιωτική χώρα και οδηγούν τους ερευνητές να κάνουν λόγο για μία δεύτερη άνοιξη. Έντομα και φυτά, των οποίων η εμφάνιση σηματοδοτούσε την εποχή της άνοιξης, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτήν την εποχή.

Ήδη έχει αρχίσει η αναζήτηση παρόμοιων συνθηκών στο παρελθόν με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για το 1986 και το 1975. «Η εξοχή μας είναι πολύ πιο ανθισμένη απ’ ότι συνηθίζεται αυτήν την εποχή», ανέφερε ο Μάθιου Όουτς, οικολόγος της υπηρεσίας «National Trust».

Le Monde: Στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs Παπαδήμος, Μόντι και Ντράγκι


Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman) Sachs», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρία στην Ευρώπη και βοήθησε στη... διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.

Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια... τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.

Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sachs», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde.

Πάνος Καμμένος - Δεν ψηφίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου

Ιστορικός τόπος κηρύχθηκε το Δίλοφο


Αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς και καλύτερα διατηρημένους οικισμούς στα Ζαγοροχώρια, άριστο δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Το χωριό Δίλοφο Ζαγορίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης χαρακτηρίστηκε ιστορικός τόπος, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Συμβουλίου, ο οικισμός Δίλοφο Ζαγορίου κηρύσσεται ιστορικός τόπος «λόγω της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και λαογραφικής σημασίας του».

Το Δίλοφο είναι ορεινό χωριό στο κεντρικό Ζαγόρι του νομού Ιωαννίνων (απέχει 32 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα) και ανήκει διοικητικά στον δήμο Ζαγορίου.

Μούδιασαν στη ΝΔ από τον Παπαδήμο


Μουδιασμένοι ήταν χθες βράδυ στη βουλή οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος απέφυγε κάθε αναφορά σε εκλογές, διαπιστώνοντας, μάλιστα, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει να κάνει δυσανάλογα μεγάλο έργο σε σχέση με το χρονικό ορίζοντα που έχει μπροστά της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς ενώπιον των βουλευτών του είχε επιμείνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου αφήνοντας, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να άρει τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν στηθούν πρόωρες κάλπες, τις οποίες χαρακτήρισε «βαλβίδα ασφαλείας για να αποτραπεί η κοινωνική έκρηξη».