Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Στόχος

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

-"ΦΙΛΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ" ΤΡΕΙΣΙΜΙΣΗ ΩΡΩΝ - ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ...

-1Η ΜΑΡΤΙΟΥ: "ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ" ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ... ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

- ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ" Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ - "ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ" ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

-ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ... ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΗΤΑΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ - ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

-ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΟΗΕΔΕΣ...

- ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ - ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

-"ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

-50.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ! - ΜΕ ΛΟΙΜΩΔΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ...

-ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.... ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ - Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

-ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΥΝΔΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

-ΚΑΙ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ!

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Στόχος για την αποστολή του e-mail

Avatar... to be continued?



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γυρίσει τη συνέχεια του Avatar ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον. Μιλώντας στο CNN, ο δημιουργός της υπερπαραγωγής που έσπασε όλα τα ρεκόρ του αμερικανικού box-office είπε:«Ίσως τους αφήσω να με πείσουν, όμως πρώτα θα πρέπει να δούμε τις εισπράξεις της ταινίας».

Μέχρι τώρα οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.

Ο Καναδός σκηνοθέτης τόνισε πως δεν περίμενε αυτήν την επιτυχία.

Ψάχνοντας με τηλεσκόπια τη "Δεύτερη Γη"


Νέα ώθηση αποκτά η αναζήτηση μιας "δεύτερης Γης" χάρη σε μια νέα τεχνική, η οποία καθιστά εφικτή την ανίχνευση και τη χημική ανάλυση της ατμόσφαιρας των εξωπλανητών, όχι μόνο από τα πανάκριβα διαστημικά τηλεσκόπια, αλλά και από τα πολύ φθηνότερα και απλούστερα επίγεια τηλεσκόπια.

Η νέα μέθοδος ανακαλύφθηκε από αμερικανούς, γερμανούς και βρετανούς αστρονόμους υπό τον Μαρκ Σουέιν της NASA και του Ινστιτούτου αστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Γερμανία και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα πάνω από 400 πλανήτες (που δηλαδή περιφέρονται γύρω από άλλα άστρα-ήλιους), από τότε που το 1995 εντοπίστηκε ο πρώτος εξωπλανήτης, αν και ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιος βραχώδης υδάτινος κόσμος σαν το δικό μας πλανήτη - κάτι όμως που αναμένεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το "κλειδί" για την μελέτη των εξωπλανητών και του κατά πόσον είναι κατοικήσιμοι, είναι η τεχνική της φασματοσκοπίας, δηλαδή της χημικής ανάλυσης του φάσματος του φωτός που εκπέμπεται, αντανακλάται ή απορροφάται από ένα εξωπλανήτη σε διαφορετικά χρώματα (ή μήκη κύματος), πράγμα που επιτρέπει τη διαμόρφωση μιας εικόνας για την ατμόσφαιρά του. Μέχρι τώρα, κάτι τέτοιο γινόταν μόνο από τροχιακά (διαστημικά) τηλεσκόπια. Όμως η νέα ευρωπαϊκή τεχνική επιτρέπει να γίνεται μια παρόμοια χημική ανάλυση ακόμα και από μικρότερα επίγεια σταθερά τηλεσκόπια.

Η νέα μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία στον καυτό αέριο γίγαντα εξωπλανήτη HD 189733b, στον αστερισμό της Αλεπούς, σε απόσταση 63 ετών φωτός, και έτσι ανιχνεύτηκε μια φθορίζουσα μορφή αερίου μεθανίου στο ανώτερο τμήμα της ατμόσφαιράς του. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα από επίγειες παρατηρήσεις ενός σχετικά μικρού τηλεσκοπίου υπερύθρων, διαμέτρου τριών μέτρων, στη Χαβάη, το οποίο εξερεύνησε ένα τμήμα του φάσματος ακτινοβολίας που δεν είναι ορατό από τα τωρινά διαστημικά τηλεσκόπια (ώσπου το 2014 να τεθεί σε τροχιά το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο "Τζέημς Γουέμπ" της NASA, το οποίο θα μπορεί να "δει" και σε αυτό το τμήμα του υπέρυθρου φάσματος).

Η νέα αυτή τεχνική μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί από μεγαλύτερα επίγεια τηλεσκόπια και αναμένεται να φέρει ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανίχνευση οργανικών μορίων σε πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, έτσι ώστε να απαντηθεί τελικά το κρίσιμο ερώτημα αν υπάρχουν εξωπλανήτες με ατμόσφαιρα κατάλληλη για ζωή.

Πηγή: Foreign Press

Αποκριάτικες στολές για το Καρναβάλι Πολυγύρου

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Πολύγυρο εδώ.

Τις μεγάλες Αποκριές

Χαλκιδική: "Μπάχαλο" για το δρόμο Ν. Φώκαιας - Αθύτου


«Μπάχαλο» έχει γίνει με την παρακαμπτήρια οδό Ν. Φώκαιας - Αθύτου, που επιλέχτηκε προσωρινά για να εξυπηρετήσει όσους μετακινούνται από και προς τη νότια Χαλκιδική, μετά τις κατολισθήσεις στον κεντρικό δρόμο, στην περιοχή του Βόθωνα.

Ολοι οι αρμόδιοι φορείς συμφώνησαν πως ο στενός μονόδρομος είναι προβληματικός και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην εθνική οδό πρέπει να αποκατασταθεί και να διαπλατυνθεί, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στους μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους και να είναι ασφαλής. Και παρά το γεγονός πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε έκτακτο κονδύλι 1,36 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος, αποφάσισε να αναθέσει το έργο σε εργολάβο, προτού εγκριθεί η πίστωση και δίχως διαδικασίες διαγωνισμού, έστω και με περιορισμένο αριθμό υποψήφιων αναδόχων.

Το αποτέλεσμα ήταν, όταν ο υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, ενέκρινε το αίτημα της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή, τα κονδύλια να δοθούν στη διεύθυνση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας. Η νομαρχία έμεινε εκτεθειμένη απέναντι στον εργολάβο και άρχισε ένας «πόλεμος» δηλώσεων για το ποιος θα κάνει το έργο.

Ο νομάρχης

Η κ. Λιονή συγκάλεσε χτες σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Χαλκιδικής και τους εξήγησε πως δημοσιονομικά δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο που ξεκίνησε η νομαρχία. Ο κ. Ζωγράφος, όμως, ήταν ανένδοτος, αφού, όπως είπε, «ο εργολάβος έχει κατασκευάσει σχεδόν το ένα τρίτο του έργου και πρέπει να πληρωθεί. Τα χρήματα που ενέκρινε το υπουργείο πρέπει να δοθούν στη νομαρχία και, αν για τυπικούς λόγους αυτό δε γίνεται, πρέπει να ανακληθεί η απόφαση και να εκδοθεί νέα. Αν η κυβέρνηση δε θέλει να το κάνει, η νομαρχία γνωρίζοντας την κρισιμότητα του έργου θα το ολοκληρώσει με δικά της χρήματα».

Η κ. Λιονή πρότεινε στη νομαρχία να πληρώσει τις εργασίες που ανέθεσε και έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και ακολούθως με νόμιμο τρόπο να κάνει η Περιφέρεια για τις υπόλοιπες εργασίες. Χρόνος ολοκλήρωσης είναι η 20ή Απριλίου 2010. Ομως η νομαρχία επισημαίνει πως δεν μπορούν οι πολίτες και οι παραγωγικοί φορείς της Χαλκιδικής να περιμένουν μέχρι τότε και θα συνεχίσει το έργο, με στόχο να το παραδώσει ώς τις 15 Μαρτίου.

Η κ. Λιονή πρότεινε, επίσης, εφόσον η νομαρχία πληρώσει το έργο με δικά της χρήματα, να διατεθεί η εγκεκριμένη πίστωση για την αποκατάσταση του κεντρικού άξονα, ενώ επισήμανε πως «θα συνηγορήσουμε σε αίτημά της προς την κυβέρνηση για την αποπληρωμή των εργασιών βελτίωσης που έγιναν μέχρι σήμερα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, για το έργο που η ίδια εκτέλεσε. Υπεράνω όλων όμως είναι ο νόμος».

Ο κ. Ζωγράφος, πάντως, δήλωσε πως θα ζητήσει από τον κ. Ρέππα ανάκληση της απόφασής του και νέα απόφαση που θα εγκρίνει τα 1,36 εκατ. ευρώ στη νομαρχία.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

7ο Αντάμωμα χορευτικών ομάδων Μακεδονίας στον Πολύγυρο

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Η εκδήλωση ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Πολύγυρο εδώ.

Το Καρναβάλι της Τερπνής Βισαλτίας

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση του Καρναβαλιού της Τερπνής.