Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αυτά είναι όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Στη δημοσιότητα η επίσημη λίστα από τον Άρειο Πάγο

Την ψήφο του Ελληνικού λάου προτίθενται να διεκδικήσουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, 21 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος. Τον τελικό λογο εχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη. Παντως μετα τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα:

1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

Πέθανε ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές

Έφυγε από τη ζωή ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου.

Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού.

Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.

Οι υποψήφιοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Τους υποψηφίους για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανακοίνωσαν οι ΑΝΕΛ. Επικεφαλής στο Επικρατείας είναι ο Τέρενς Κουίκ.

Η Επιτροπή Έγκρισης Υποψηφιοτήτων του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανακοινώνει ανά Νομό (Αλφαβητικά) τους Υποψήφιους των Εθνικών Εκλογών της 25ηςΙανουαρίου 2015:

1. Α΄ΑΘΗΝΩΝ: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΝΤΙΜΗΣ)

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-Μ.ΑΡ.Σ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές  της 25ης Γενάρη μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση της κοινής πολιτικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε.

Το όνομα του ψηφοδελτίου είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ.

Οι υποψήφιοι ανά εκλογική περιφέρεια είναι : (η ανάρτηση θα ανανεώνεται μέχρι να συμπληρωθούν τα ονόματα)

Μνημεία χαρακτηρίστηκαν έπιπλα στο Αχίλλειο της Κέρκυρας

Γραφείο και πολυθρόνα με ανάγλυφους γρύπες, 1891, ξύλο καρυδιάς, 82x180x84 εκ. Ανήκαν στην αυτοκράτειρα Ελισάβετ.

Από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Περίτεχνα έπιπλα - μάρτυρες της καθημερινής ζωής στο Αχίλλειο της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκαν, ομόφωνα, μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κήρυξη συνόλων μνημείων από το Αχίλλειο. Προηγήθηκαν οι κηρύξεις 61 μαρμάρινων γλυπτών, περίπου 50 πινάκων και χαρακτικών, ενώ η πιο πρόσφατη αφορούσε αρχειακό υλικό και χάλκινα γλυπτά. Ωστόσο, η τελευταία κήρυξη αφορούσε το σπανιότερο σύνολο έργων τέχνης του Αχιλλείου, τα έπιπλά του.

Η οκά, το καντάρι και τα δράμια. Ποιά είναι η ιστορία τους;

Η οκά (Οθωμανικά اوقه, Τουρκικά okka), ήταν Οθωμανική μονάδα μέτρησης μάζας. Ύστερα από την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, συνέχισε να χρησιμοποιείται στα κράτη που προέκυψαν από τη διάλυσή της, συνήθως παράλληλα με τις μονάδες του μετρικού συστήματος. Η οκά υποδιαιρούνταν σε 400 δράμια.

Η μάζα η οποία αντιστοιχούσε σε μία οκά ποίκιλε, στους ύστερους χρόνους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ορίστηκε στα 1,2829 χιλιόγραμμα. Η οκά υποδιαιρούνταν σε 400 dirhem (δράμια) (Οθωμανικά درهم, Τουρκικά dram), μάζας 3,20725 γραμμαρίων. Τα πολλαπλάσιά της ήταν το kantar (καντάρι) ίσο με 44 οκάδες (=56,4476 χιλιόγραμμα) και το çeki (τσεκί) ίσο με 4 καντάρια (=225,7904 χιλιόγραμμα). Η οκά έπαψε να χρησιμοποιείται στην Τουρκία την 1η Απριλίου του 1931. Στην Τουρκία ονομάζεται eski okka (=παλαιά οκά) ή kara okka (=μαύρη ή μεγάλη οκά) σε αντιδιαστολή με το χιλιόγραμμο το οποίο ονομάζεται yeni okka (=νέα οκά).