Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πραξικοπηματική σφαγή 16 ανωτάτων αξιωματικών - Ν.Δ.: Θα επαναφερθούν


Με την σφαγή 16 αντιστρατήγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων, από τους οποίους οι τέσσερις Αρχηγοί, η κυβέρνηση "σφράγισε" τις έκτακτες πραξικοπηματικές, όπως τις χαρακτηρίζει η Ν.Δ. κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ. Νέοι Αρχηγοί είναι οι: Μιχάλης Κωσταράκος, νυν διοικητής Γ΄ΣΣ νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Ζαζιάς, νυν διοικητής Δ΄ΣΣ, νέος Α/ΓΕΣ, Αντώνης Τσαντιράκης, αρχηγός ΑΤΑ για Α/ΓΕΑ και Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, νυν διοικητής ΔΔΜΝ Α/ΓΕΝ.

Στο Ν.Δ. λένε ότι οι κρίσεις είναι "μηδέποτε γενόμενες", οι αποταχθέντες θα ανακληθούν στην υπηρεσία όλοι ή σχεδόν όλοι και οι νεοτοποθετηθέντες θα αποστρατευτούν όχι εκδικητικά αλλά για έναν πολύ απλό λόγο: Είναι εξαιρετικά άπειροι για τις θέσεις αυτές!

Η Έλσα στηρίζει Γιώργο και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης!


Για αυτό σε ψήφισαν στην Αργολίδα κυρά Έλσα;

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βουλή, η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου αναμένεται να ψηφίσει υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κίνηση της αυτή θα γίνει για να μη χάσει ο πρωθυπουργός την δεδηλωμένη και διαμηνύει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν, η κυρία Παπαδημητρίου είπε ότι θα ψηφίσει στην συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή.

Πηγή: NewPost

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όχι δημοψήφισμα ζητεί η Χ. Κεφαλίδου


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.

«Η χθεσινή αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη αναγγελία του δημοψηφίσματος με έχει κάνει να αμφιβάλω για κάτι που μέχρι χθες θεωρούσα βέβαιο ότι είμαι μέλος μιας ομάδας που πασχίζει να σώσει την πατρίδα από τη χρεοκοπία», επισημαίνει μεταξύ άλλων η βουλευτής Δράμας.

Όπως τονίζει η κ. Κεφαλίδου, η αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργεια αυτή στην Ευρώπη και στον κόσμο «είναι απόδειξη ότι αναγγείλαμε ένα λάθος», το οποίο θα αποδειχθεί «μοιραίο» αν δεν σταματήσει αμέσως.

«Αποκαθήλωση» της μετόπης «Ευαγγελισμός» του Παρθενώνα

Η 32η μετώπη του Παρθενώνα με τις μορφές της Ηρας και της Αθηνάς που θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό σήμερα το πρωί μετά την καταβίβασή της από το μνημείο

Με σύμμαχο τον καιρό, κατέβασαν την 32η μαρμάρινη μετόπη του μνημείου


«Παρατήρησε» για λίγο τον κόσμο αιωρούμενη πάνω από τα αρχαία μάρμαρα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του γερανού και την ασφάλεια και ακρίβεια ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, βρέθηκε απαλά στη γη, 2.500 χρόνια μετά από τη δημιουργία της. Η μαρμάρινη μετόπη της ΒΔ γωνίας του Παρθενώνα με το ιδιαίτερο όνομα «Ευαγγελισμός» - αφού οι Χριστιανοί είχαν θεωρήσει κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας ότι στην γλυπτή της επιφάνεια απεικονίζεται η σκηνή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-, κατέβηκε λίγο μετά από τις 8.30 το πρωί από τον ναό προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά.

Η επιχείρηση δεν κράτησε περισσότερο από δέκα λεπτά, άλλωστε η υπό τον αριθμό 32 μετόπη ζυγίζει μόνον 800 κιλά, πολύ λιγότερο δηλαδή από άλλα αρχιτεκτονικά μέλη, που έχουν κατεβεί από τον Παρθενώνα.

Επιστολή πρόθεσης ανεξαρτητοποίησης από την Εύα Καϊλή


«Οχι στο δημοψήφισμα. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλιώς ανεξαρτητοποιούμαι»

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κυρία Εύα Καϊλή ζητεί να εγκαταλείψει τα περί δημοψηφίσματος να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλοιώς, όπως σημειώνει, θα πράξει σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον και όχι με το προσωπικό ή το κομματικό, λέγοντας ότι «εάν δεν γίνουν αυτά προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι η κυρία Καϊλή ανάρτησε την επιστολή της και στο «προφίλ» που διατηρεί στο facebook.

Ανεξαρτητοποιούνται η Εύα Καϊλή και η Τόνια Αντωνίου;


Φήμες αναφέρουν ότι ανεξαρτητοποιούνται η Εύα Καϊλή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και η Τόνια Αντωνίου, βουλευτής Φθιώτιδας.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη


Σιγά σιγά και ένας - ένας να μη πλακωθεί κανένας...

Με επιστολή στον πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η κυβερνητική βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί, δηλαδή να παραμείνει βουλευτής αλλά όχι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που μετέφερε από χθες το βράδυ το Capital.gr ότι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προτίθεται ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να αποτραπεί το καταστροφικό, όπως το αποκαλούν, δημοψήφισμα.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη.
Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές. Αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη.

Και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του».

Το αντάρτικο των "έξι" στο ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Παπανδρέου


Bye bye Γ.Α.Π. αποχαιρέτα την εξουσία που ΤΟΣΟ αγάπησες

Μίκα Κοντορούση

Το δημοψήφισμα έφερε ρήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσυπογράφουν επιστολή - κόλαφο, με την οποία ζητούν την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Διαβάστε στο NEWS 247 το περιεχόμενο της επιστολής

Επιστολή-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έκανε ομάδα 6 στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου.

Στην επιστολή τους η "ομάδα των 6", που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη,

Βουλιάζει το Χρηματιστήριο, μεγάλη πτώση στις διεθνείς αγορές


Δημήτρης Παφίλας

Στον αέρα η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής

Οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα φέρνουν μεγάλη αναταραχή στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, καθώς μοιάζει να βρίσκεται στον αέρα η πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για το δάνειο των 100 δισ. ευρώ και το κατά 50% «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Έτσι, η διάλυση στην Ευρώπη και το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται ακάθεκτη. Πάνω από 3% η πτώση σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ άνω του 2% η κάθοδος στο Λονδίνο.

Στις 757 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας πτώση 6,28%. Στα 1,51 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, καταγράφει πτώση 12,21%.

Η μακεδονική φυλή των Καλάς απειλείται από το Ισλάμ


Της Rebecca Conway

(Μετάφραση: MacedoniaHellenicLand.Eu)

Κοιλάδα Μπαμπορέτ, Πακιστάν. Φωλιασμένη ανάμεσα στις κοιλάδες του ορεινού βορειοδυτικού Πακιστάν, η μικροσκοπική θρησκευτική κοινότητα των Καλάς, που ισχυρίζεται καταγωγή από το στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση από εξτρεμιστές, οι οποίοι το έχουν βάλει σκοπό να τους προσηλυτίσουν στο Ισλάμ.

Οι Καλάς, οι οποίοι αριθμούν μόλις 3.500 άτομα επί του πληθυσμού του Πακιστάν των 180 εκατομμυρίων κατοίκων, κατοικούν σε τρεις κοιλάδες κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Πολυγύρου


Η πρώτη παράπλευρη απώλεια των συγχωνεύσεων κλινικών


Της Νικολέττας Μπούκα
bouka@makthes.gr

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργος Ρέμελης, ύστερα από όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος που διακόπηκε από γιατρούς που διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων.

Μάλιστα, όπως εξηγεί στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε χθες στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Κώστα Τσιτουρίδη, οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή διότι συνειδητοποίησε ότι δεν σκέφτεται το ίδιο με τους γιατρούς σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σαμαράς: «Ο Παπανδρέου είναι Νέρων»


Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον τυχοδιωκτισμό του κ. Παπανδρέου να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία και πορεία της χώρας εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πληροφορίες του Newpost.gr, ο κ. Σαμαράς είναι διατεθειμένος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρεαστεί και του προσφέρεται στο πλαίσιο της νομοθετικής και συνταγματικής συνθήκης, προκειμένου να αποτρέψει τον Πρωθυπουργό από την προσπάθειά του για να διατηρηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, να οδηγήσει την Ελλάδα σε πολιτική, συνταγματική και, τελικά, κοινωνική εκτροπή.

Την αρχική έκπληξη του κ. Σαμαρά στο άκουσμα χθες των εξαγγελιών Παπανδρέου, ακολούθησε η έντονη οργή για τη σκοπιμότητα που –κατά την Συγγρού- υποκρύπτει η πρωθυπουργική επιλογή να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, υπό τις παρούσες διεθνείς αλλά και εσωτερικές κοινωνικές συνθήκες.

Στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Βαρυστομάχιασε από το πολύ φαΐ ενώ ο κόσμος δεν έχει να φάει...

Δυνατοί πόνοι στην κοιλιά ανάγκασαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να εισαχθεί εσπευσμένως στο νοσοκομείο σήμερα τα ξημερώματα.

Σε Κεντρική Κλινική της Αθήνας εισήχθη στις 6 παρά τέταρτο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αισθάνθηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στην κλινική.

Αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου,

Β. Παπαγεωργόπουλος: Το θέμα είναι αν θα χρεοκοπήσουμε το ερχόμενο 15νθήμερο


Σχετικά με το θέμα του «Δημοψηφίσματος» ο εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός,

ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ!

Δύο είναι οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα μας βάσει των οποίων οδηγείται σε δημοψήφισμα ο Ελληνικός Λαός:

1. Για «ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ», έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,

Στον Πύργο του Τριγωνίου θα ανάψει η φλόγα, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Με το άναμμα μιας μεγάλης φλόγας, την 1η Ιανουαρίου του 2012, στον Πύργο Τριγωνίου στην περιοχή της Άνω Πόλης, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Τη φλόγα, που θα καίει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και θα στέλνει το μήνυμα, «Η πόλη κάνει βήματα προς τα εμπρός», θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παντελώς άγνωστη στον κόσμο. Πρέπει να έχουμε ένα γρήγορο και σφιχτό αποτέλεσμα, με εκδηλώσεις που θα μείνουν ως παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα πρέπει τα χρήματα που θα δαπανηθούν, εκτός από το να θυμίσουν τα 100 χρόνια ελευθερίας, να κάνουν την πόλη πιο γνωστή στο εξωτερικό και να προσελκύσουν τουρίστες»,